✨ Reducere de -8% la toate produsele din Ingrijire personala
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

5 Beneficii și utilizări ale uleiului de ricin

5 Beneficii și utilizări ale uleiului de ricin
     

Uleiul de ricin este un ulei vegetal multifuncțional pe care oamenii îl folosesc de mii de ani. Uleiul de ricin are o serie de utilizări medicinale, industriale și farmaceutice.

Este utilizat în mod obișnuit ca aditiv în alimente, medicamente și produse de îngrijire a pielii, fiind și un component industrial de lubrifianți și combustibili biodiesel.

În Egiptul antic, uleiul de ricin a fost ars ca și combustibil în lămpi, folosit ca un remediu natural pentru tratarea bolilor precum iritarea ochilor și chiar dat femeilor însărcinate pentru a stimula travaliul.

Astăzi, uleiul de ricin rămâne un tratament natural popular pentru condiții obișnuite precum constipația și afecțiunile cutanate și este frecvent utilizat în produsele de frumusețe naturală.

Iată 5 beneficii și utilizări ale uleiului de ricin:

1. Un Laxativ Puternic

Poate ca una dintre cele mai cunoscute utilizări medicinale pentru uleiul de ricin este ca un laxativ natural. Este clasificat ca un laxativ stimulativ, ceea ce înseamnă că mărește mișcarea mușchilor care împing materiale prin intestine, ajutând la curățarea intestinelor.

Stimulatoarele laxative actionează rapid și sunt utilizate în mod obișnuit pentru a diminua constipația temporară. Când este consumat pe cale orală, uleiul de ricin este descompus în intestinul subțire, eliberând acidul ricinoleic, principalul acid gras din uleiul de ricin. Acidul ricinoleic este apoi absorbit de intestin, stimulând un efect laxativ puternic.

De fapt, mai multe studii au arătat că uleiul de ricin poate ameliora constipația.

Deși uleiul de ricin este considerat sigur în doze mici, cantități mai mari pot provoca crampe abdominale, greața, vărsături și diaree. Folosit pentru a ameliora constipația ocazională, uleiul de ricin nu este recomandat ca tratament pentru probleme pe termen lung.

2. Un hidratant natural

Uleiul de ricin este bogat în acid ricinoleic, un acid gras mononesaturat.

Aceste tipuri de grăsimi acționează că umectanți și pot fi folosite pentru hidratarea pielii. Umectanții păstrează umezeală prin prevenirea pierderii apei prin stratul exterior al pielii.

Uleiul de ricin este adesea folosit în cosmetice pentru a ajuta hidratarea și adesea este adăugat la produse precum loțiuni, machiaj și curățare. De asemenea, puteți utiliza acest ulei bogat ca o alternativă naturală la hidratatoarele și loțiunile cumpărate din magazine.

Multe produse hidratante populare găsite în magazine conțin ingrediente potențial dăunătoare, cum ar fi conservanți, parfumuri și coloranți, care pot irita pielea și pot afecta sănătatea generală.

Schimbarea acestor produse cu uleiul de ricin poate ajuta la reducerea expunerii la aceste aditivi. În plus, uleiul de ricin este ieftin și poate fi utilizat atât pe față cât și pe corp.

Uleiul de ricin este gros, deci este adesea amestecat cu alte uleiuri prietenoase cu pielea, cum ar fi uleiul de migdale, de măsline și de cocos.

Deși aplicarea uleiului de ricin asupra pielii este considerată cea mai sigură pentru majoritatea pacienților, poate provoca o reacție alergică la unii oameni.

3. Ajută la vindecarea rănilor

Aplicarea uleiului de ricin pe răni creează un mediu umed care ajută vindecarea și împiedică uscarea rănilor. Venelex, un unguent popular folosit în medicină pentru tratarea rănilor, conține un amestec de ulei de ricin și balsam Peru, un balsam derivat din copacul Myroxylon.

Uleiul de ricin stimulează creșterea țesutului astfel încât sa se poata forma o barieră între rană și mediu, reducând riscul de infectare. Reduce de asemenea uscarea și cornificarea, acumularea celulelor moarte ale pielii ce pot întârzia vindecarea rănilor.

Studiile au descoperit ca unguentele care conțin ulei de ricin pot fi deosebit de utile în vindecarea ulcerului sub presiune, o rană de tip care se dezvoltă de la o presiune prelungită asupra pielii.

4. Efecte antiinflamatorii impresionante

Acidul ricinoleic, principalul acid gras găsit în uleiul de ricin, are proprietăți antiinflamatoare impresionante. Studiile au arătat ca atunci când uleiul de ricin este aplicat local, reduce inflamația și ameliorează durerea.

Calitățile de reducere a durerii și antiinflamatorii ale uleiului de ricin pot fi deosebit de utile pentru cei cu o boală inflamatorie, cum ar fi artrita reumatoidă sau psoriazisul.

5. Reduce acneea

Acneea este o afecțiune a pielii care poate provoca puncte negre, coșuri umplute cu puroi și umflături mari dureroase, pe fața și pe corp.

Este cel mai frecvent întâlnită la adolescenți și adulți tineri și poate avea un impact negativ asupra stimei de sine. Uleiul de ricin are câteva calități care pot ajuta la reducerea simptomelor acneei.

Inflamația se consideră a fi un factor în dezvoltarea și severitatea acneei, prin urmare, aplicarea uleiului de ricin asupra pielii poate ajuta la reducerea simptomelor legate de inflamație.

Acneea este, de asemenea, asociată cu un dezechilibru al anumitor tipuri de bacterii care se găsesc în mod normal pe piele, inclusiv Staphylococcus aureus. Uleiul de ricin are proprietăți antimicrobiene care pot ajuta la combaterea supraaglomerării bacteriene atunci când sunt aplicate pe piele.

Uleiul de ricin este, de asemenea, un hidratant natural, astfel încât poate ajuta la calmarea pielii inflamate și iritate tipică la cei cu acnee.

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.