DAILY DEALS
Ai 14% reducere pentru toate produsele din categoria Tincturi.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Vrei tatuaj...sti ce riscuri implica?

Vrei tatuaj...sti ce riscuri implica?
     

Tatuajele și machiajul permanent sunt folosite de mii de ani în multe culturi și în timp au devenit foarte populare atât în rândul femilor cât și al bărbaților. Majoritatea persoanelor care își fac tatuaj nu au nici un fel de problemă. Un tratament de vindecare rapidă se poate face și acasă.

Tatuajul cuprinde o serie de puncte în piele realizate cu un instrument special prin care culoarea se infiltrează în diferite niveluri ale pielii. La început, locul în care este făcut tatuajul se poate umfla și pot apărea niște cruste la nivelul pielii. Este normal ca din locul în care a fost facut tatuajul să curgă picături de sange timp de 24 de ore și în decurs de câteva zile din acest loc poate să curgă un fluid de culoare galbenă sau transparent.

Riscurile unui tatuaj:

  • infecție la suprafața tatuajului
  • reacții minore ale pielii (dermatite ușoare) sau alergii destul de serioase
  • cicatrici
  • durere, simțită mai ales de persoanele mai sensibile
  • contactarea unor boli cum sunt: hepatita B, C, tuberculoză, sida sau tetanos dacă instrumentul nu este dezinfectat

 

Înainte să iei decizia de a-ți face vreun tatuaj este bine să iei în calcul toate aspectele posibile și asta include și faptul că un tatuaj este permanent și eliminarea lui este foarte dificilă de făcut, mai ales că există posibilitatea ca în acel loc pielea să nu se mai refacă niciodată.
Există bineînțeles și varianta tatuajului temporar, cum este tatuajul cu hena (mehndi) dar și acest tip aduce anumite probleme. Deși ingredientele unui tatuaj temporar prezintă siguranța în ceea ce privește aplicarea lui pe piele, există anumite persoane care au alergie la unele din aceste ingrediente. Este bine de știut că hena nu este încă aprobată de FDA (U.S. Food and Drug Administration), aceasta având aprobare doar în uzul pentru vopsirea parului.

Urgențe

Dacă prezentați unul din simptomele de mai jos, este cazul să vă adresați de urgență medicului:

  • umflare instantă a limbii și a gâtului și dificultăți la înghițire
  • reacții alergice severe (anafilaxie)
  • probleme de respirație

 

Tratamentul de acasă

Majoritatea problemelor apărute în realizarea unui tatuaj (inflamare, înroșire a locului) se pot trata acasă. Iată câteva sfaturi utile:

- oprește orice sângerare, prin presarea locului

- pune peste o compresă rece, atenție însă nu pune niciodată gheață direct pe piele căci s-ar putea să te alegi cu cicatrici

- ia un antihistamic pentru a preveni urticaria și a ușura mâncărimea

- nu folosi săpunuri dure, detergenți sau alte chimicale care ar putea face mâncărimea și mai insuportabilă

- protejează-ți tatuajul cu un bandaj în cazul în care locul devine iritat sau se murdărește dar înainte de asta aplică un unguent pe bază de antibiotice pentru ca bandajul să nu se lipească de piele. Schimbă bandajul zilnic cu unul curat și de fiecarea dată când ai posibilitatea, ia jos bandajul și lasă să circule aerul în acel loc

- citește cu atenție instrucțiunile de pe medicamentele pe care dorești să le iei, ai girjă sa nu ai vreo alergie la ele

Iată câteva medicamente care pot fi luate acasă pentru a grăbi vindecarea tatuajului, dar nu înainte de a face un control medical în acest sens: Tylenol sau Panadol, medicamente anti-inflamatorii: Ibuprofen sau Naproxen și Aspirină.
Dacă simptomele nu se ameliorează după 1-2 săptămâni sau chiar se înrăutățesc după tratamentul făcut acasă, este recomandat să luați legătura cu un medic.

Aspecte de luat în calcul inaintea realizării unui tatuaj:

- ia în considerare faptul că anumiți oameni au prejudecăți referitor la persoanele cu tatuaj, s-ar putea chiar să întâmpini anumite probleme în găsirea unui loc de muncă unde angajatorii nu agreează persoanele tatuate

- discută cu mai multe persoane și gândește-te că tatuajul este ceva permanent, pe viață

- recapitulează motivele pentru care vrei să te tatuezi

- nu-ți face tatuaj dacă ești sub influența drogurilor sau alcoolului

- înainte de a-ți face vreun tatuaj, fă-ți o doza de antitetanos

- alege o persoană specializată să-ți facă tatuajul, asigură-te că foloseste echipament și instrumente sterile și ca s-a spălat pe mâini înainte să-și pună manușile

- dacă crezi că s-ar putea să te răzgândești și că peste un timp vei vrea să scapi de tatuaj, află că cel mai ușor de indepărtat cu laser sunt culorile negru, albastru închis și rosu, celelalte culori deschise cum sunt: verdele, albastrul, galbenul sunt culori mai greu sau chiar imposibil de eliminat din textura pielii

- dacă ai încercât în trecut să-ți faci tatuaj și ai avut o reacție alergică, nu încercă să-ți mai faci altul.

Dacă ai luat o decizie finală și esti sigur/ă că vrei să-ți faci tatuaj, alege un loc și model care să te caracterizeze, care să nu iasă din tendințe și ia în calcul toate metodele de prevenție a infecțiilor.

Moda & Frumusete - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Ce știi despre tusea convulsivă?

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.