Îngrijirea ochilor începe dimineața și se termină seara. Primul pas este sa ne curățăm pielea. Pasul acesta este important deoarece cremele de noapte sunt grase și se lipesc pe gene în timpul nopții, iar ziua irită ochii.
Tehnica spălarii cremelor de pe ochi : se pune pe o bucată de vată loțiune demachiantă și se șterg atent ochii. După aceea se curăță fața cu demachiant de lapte și se pune soluție tonică în palme și se udă pielea inclusiv pielea de sub ochi. (doar cu tonic fără conținut de alcohol)
Aceste mișcări împrospătează pielea, vei avea o privire frumoasă. După aceasta urmează aplicarea cremei de zi.
Dacă sunteți predispusă la umflarea ochilor atunci nu este indicat să folosiți cremă cu conținut mare de grăsime. Pentru cazul acesta cel mai indicat este să folosiți gel pentru ochi sau emulsie pentru ochi. Tehnica aplicării: apăsați ușor din interior spre exterior astfel umiditatea acumulată va fi eliminată de sub ochi.
Dacă pielea de sub ochi este uscată sau aveți riduri adânci sub ochi hidratați pielea cu cremă pentru ochi. Tehnica aplicării: puneți sub ochi puțină cremă și cu mișcări circulare masați crema în piele. Aplicați și crema de zi pentru față.
Dacă aveți ochii obosiți aplicați crema de zi pentru ochi iar după cremă se poate aplica machiajul.
Ingrijirea de seară
Machiajul trebuie spălat întotdeauna. Tehnica este aceași ca și la cea de dimineață. După urmează curățarea feței, tonifierea și crema de noapte.
Câteva metode de relaxare naturale
Compresa cu apă caldă sărată este cel mai relaxant pentru ochi. Se pune în jumătate de litru de apă căldută o lingură de sare, și cu o bucată de vată se compresează ochii. În timpul compresării se deschid ochii să intre apa.
Compresa cu lapte
Avem nevoie de o lingură de lapte și o lingură de ceai, se amestecă, se udă vata cu ea, se pune pe ochii închiși și se lasă 10 minute.
Compresa cu lămâie
Se amestecă două linguri de brânză cu o lingură de ceai negru și cu câteva picături de lămâie. Textura cremoasă obținută se pune pe vată și vata pe ochii inchiși și lasă 10 minute.
Compresa cu mușețel
Mușețelul este important ca apa sărată. Se udă vata cu ceai de mușețel și se acoperă ochii cu ea, efectul se poate simți imediat.
Compresa cu cartofi
Este bun pentru cearcăne, puneți câteva felii de cartofi pe ochi timp de o 1 oră și după câteva tratamente cearcanele vor dispărea.
Compresa cu rozmarin
Se fierbe jumătate de litru de apă și se pune o lingură de frunze de rozmarin, se lasă pentru 15 minute să se răcească iar după ce filtrăm ceaiul, se spală ochii inflamați de mai multe ori pe zi.
Există o varitate de moduri de a încerca să scapi de mătreață, de la șampoane și corticosteroizi până la remedii altrenative, cum
Ingredientele naturale pentru cosmetice reprezintă unul dintre factorii ce sporesc nivelul de credibilitate pe care îl au clienții față de c
Dacă petreci mult timp afară, sunt șanse să fi auzit cât de important este să foloseștie protecție solară. Deși este mult mai bine să
Parabenii sunt folosiți de obicei ca și conservanți în produsele cosmetice. Mai jos îți vom răspunde la niște întrebări pe ca
Când vine vorba de șampon, în fiecare magazin există rafturi pline cu produse diferite din care puteți să alegeți. Având î
Deși îmbătrânirea este inevitabilă, unora dintre noi ne este greu să facem față schimbărilor care vin odată cu trecerea anilor. C