⚡ PROMO ⚡
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Mancare sanatoasa.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Din ce cauza apare matreata si cum o tratam?

Din ce cauza apare matreata si cum o tratam?
     

Scalpul sănătos se reînnoiește la fiecare 3 săptămâni și țesuturile epiteliale sunt foarte mici. În cazul apariției mătreții scalpul este inflamat ceea ce accelerează detașarea epidermelor astfel că poate fi văzut pe firele de păr mătreață și simțim adesea mâncărimi pe scalp.

Simptomele și felurile mătreții

Când vorbim despre mătreață uscată, producția de sebum nu este anormal, scalpul nu este gras, mătreața nu se aderă pe păr. În cazul acesta părul este uscat, varfurile sunt despicate și este greu de pieptănat. În afară de factori genetici pot fi mai multe cauze, de exemplu: deficiența de vitamina B, substanțele chimice (crema pentru vopsirea părului, substanțe pentru decolorare), consumarea redusă a lichidelor, stresul, debilitatea stării generale.

În cazul mătreții grase din cauza creșterii producției de sebum epitelialele detașate se lipesc și se elimină greu de pe scalp. Terminologia științifică pentru acest tip de mătreață se numește seborrhoea capitis.
Din cauza supraproductivității sebumului se proliferează ciuperca pityrosporum ovale, care în mod normal există pe scalpul fiecărui om. La proliferirea ciupercii urmează o inflamație deoarece sebumul de pe scalp se divizează treptat, ceea ce mai tarziu din cauza sebumului crescut este greu de îndepărtat în forma de mătreață.

Tratamentul mătreții


Mătreața nu poate fi vindecată definitiv pentru că stau la baza și factori genetici, putem inhiba proliferirea ciupercilor, dar nu putem extirpa definitiv, pentru că aceste ciuperci fac parte din scalpul sănătos, ca și bacteriile din flora intestinală.
În cazul scalpului uscat este important să ne spălăm capul cel puțin la a 3-a zi de la spălarea anterioară, deoarece din cauza șamponului pierde din rezistența, și doar în 48 de ore se regenerează.

Pentru prevenirea mătreții este indicat să folosim șampon delicat pentru mătreața, iar după ce am spălat capul să folosim acid lichid hidratant dizolvat în apă.
În cazul scalpului gras este benefic să folosim ulei de acid salicilic și sulfat, în timpul nopții sî ne masăm scalpul și să acoperim cu o eșarfă, iar dimineața să ne spălăm capul cu șampon care conține sulf.

Pentru prevenirea dermatitei este indicat să folosim soluții care conțin steroizi, care de multe ori sunt combinate cu acid salicilic care au efect exfoliant, iar pentru prevenirea prolifererii ciupercii pityrosporum ovale să utilizăm șampon cu efect antifungic.

Moda & Frumusete - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.