Zilele Stef Mar
toate produsele cu -14% reducere
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Cum să-ți păstrezi părul frumos și sănătos

Cum să-ți păstrezi părul frumos și sănătos
     

Primul pas în îngrijirea părului este alimentația, fierul și proteinele fiind primele lucruri de care trebuie să aveți grijă, alimentele pe care le consumați să conțina aceste elemente. Celulele părului sunt celulele cu cea mai rapidă creștere din organism, însă ele sunt și ele cele dintâi afectate când nu aveți o alimentație corectă sau suferiți de diferite deficiențe.

Încercați să includeți în dietă alimente bogate în fier, cum ar fi legumele cu frunze, peștele, semințe de dovleac, fasole, năut, soia și cereale. Medicii spun că e bine să consumați zilnic aproximativ 12 mg de fier. De asemenea, aveți nevoie și de proteine, pentru că asta întărește părul. Proteine complete care sunt, de asemenea, bogate în aminoacizi sunt: brânza, laptele, soia, lămâia, mazărea, quinoa și iaurtul.

Cum să mențineți părul sănătos: câteva sfaturi de bază

1. Este normal să pierdeți în jur de 100, până la 150 fire de păr zilnic, așa că nu e motiv de panică, dacă descoperiți păr în chiuvetă sau pe podeaua din baie...

2. Părul umed se tratează cu o atentie deosebită. Deoarece este fragil și predispus la rupere. Luați un pieptene cu dinții rari și rulați-l de la rădăcini până la marginile părului cât mai ușor posibil.

3. Îndepărtați capetele roase ale firelor de păr. Tăiați aproximativ un centimetru din păr la fiecare 6-8 săptămâni, pentru a evita ca firele divizate să strice părul.

4. Nu vă spălați părul în fiecare zi, iar ori de câte ori o faceți, aplicați balsam pe capete. Încercați să utilizați aceeași marcă de șampon și balsam.

5. Clătiți balsamul cu apă rece, deoarece este benefic atât pentru rezistența, cât și pentru strălucire.

6. Spre deosebire de etichetele produselor alimentare, cele de pe flacoanele șampoanelor sunt des ignorate de noi toți. În ultimii ani s-a concentrat mult atenția asupra sulfatului în șampoane. Ce sunt sulfații? Ei sunt motivul pentru care șamponul are propietățile de curățare a părului. Îți curăță scalpul și părul, îndepărtând murdaria de pe el. Însă unii cercetători spun că sulfații îndepărtează și uleiurile esențiale din păr. 

Dacă simțiți orice fel de iritație pe scalp sau constatați că vi se uscă părul în timp, încercați să folosiți un șampon fără sulfat.

7. Dacă aveți părul uscat, este mai bine să evitați colorarea. Cu toate acestea, daca nu puteți rezista unei nuante superbe ce a-ți văzut-o, utilizați lămâie, ceai de mușețel sau miere, deoarece acestea functionează ca niște parfumuri. Puteți adaugă suc de lămâie în apă și să-l pulverizați peste păr atunci când plecați. Puteți să vă spălați părul cu ceai de mușețel, după ce îl spălați cu șampon sau adăugați miere în apă pe care o folosiți pentru spălarea părului.

Feriți părul de căldură

Dacă aveți o întâlnire și doriți niște bucle superbe trebuie sa stiți că există câteva modalități prin care le puteți obține fără a fi nevoie de ajutorul unui uscător, a plăcii de îndreptare sau a ondulatorului. 

Dacă totuși trebuie să utilizați fierul sau ondulatorul, folosiți apoi un ser pe care-l puteti prepara chiar voi:

Luați ulei de migdale, ulei de nucă de cocos, balsam de păr, 250 ml apă și o mică sticlă de pulverizare. Se toarnă 200 ml de apă în sticla de pulverizare și se adaugă 2-3 picături de nucă de cocos și 4 până la 5 ulei de migdale. Adaugați două picături de balsam. Nu folosiți prea mult pentru că se va spală. Puteți adaugă lavandă pentru un miros frumos dacă doriți. Se adaugă apa rămasă și se agită bine. Lăsați spuma să se usuce și este gata de utilizare. 

Măști de par de uz casnic

1. Uleiul de ou, brânză dulce și muștar - dacă aveți părul uscat, atunci iată răspunsul la toate problemele. Ouale sunt bogate în vitamina A, B12, D și E, acizi grași și proteine. Proteina ajută la întărirea rădăcinilor, acizii grași îl fac un balsam natural de păr și B12 ajută la creșterea volumului.

2. Avocado și ulei de mentă - Cunoscute și sub numele de ”pere de unt”, fructele de avocado sunt cremoase, bogate și combină proteinele de carne, grăsimi de unt, vitamine și minerale de legume verzi și aromă. Zdrobiți avocado, adăugați o picătură sau două de ulei de mentă și aplicați această mască pe părul tău. Lasați-l timp de 15-20 minute și spălați-l.

3. Ulei de măsline, ulei de nucă de cocos și ou - aceasta este masca finală pentru creșterea rapidă a părului. Se încalzesc 2 linguri de ulei de nucă de cocos, se lasă să se răcească, se adaugă unul sau două ouă și două linguri de ulei de măsline și se aplică pe păr.

Uleiul este răspunsul

Un balsam poate face minuni pentru păr, dar uleiul îi conferă anumite minerale, vitamine și acizi grași esențiali, care nu doar că vă întăresc rădăcinile, ci și stimulează sănătatea părului. Uleiul de nucă de cocos este cel mai recomandat de experții în păr. Îți poate proteja părul de daunele provocate de soare, mătreață și elimină acumularea de sebum din foliculii de păr care accelerează creșterea părului. De asemenea, puteți fierbe niște frunze de curry în ulei de nucă de cocos, presați uleiul și aplicați-l. De asemenea, ați putea folosi flori chinezești de hibiscus în loc de frunze curry.

Dacă suferiți de căderea părului, uleiul de măsline ar fi un remediu mai bun. Puteți să-l combinați cu o serie de alte ingrediente. 

Uleiul de măsline cu miere și scorțișoară - Masați această pastă în scalp, lăsați-l timp de 15 minute și apoi spălați-l.

Moda & Frumusete - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.