Luna AdNatura
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Colagen: proteina frumuseții!

Colagen: proteina frumuseții!
     

Colagenul este proteina cea mai des întâlnită din întregul corp, reprezentând 30% din totalul proteinelor umane și 70% din cele ale pielii. Are forme diferite și se poate găsi în piele, în sistemul optic al ochiului, în oase, în mușchi și tendoane. S-au identificat 28 de tipuri distincte de colagen, în funcție de secvența aminoacizilor ce alcătuiesc lanțurile polipeptidice, iar cele mai importante sunt cele de tipul I, II, III și IV:

Tipul I: se găsește în piele, tendoane și oase.

Tipul II: se găsește în țesuturile cartilaginoase.

Tipul III: este prezent la nivelul pielii și în pereții vaselor sânguine.

Tipul IV: este prezent în structura reticulară a membranelor și are rol în formarea și susținerea lor.

Originea cuvântului "colagen" vine din limba greacă și înseamnă "producător de lipici".  Aceasta denumire vine de la procesul de izolare a colagenului în urma fabricării lipiciului.

Cu înaintarea în vârstă producția de colagen natural scade, astfel integritatea structurala a țesuturilor este redus. Când scade cantitatea de colagen, pielea își pierde elasticitatea și începe să se lase. Stresul și radicalii externi pot accelera procesele de degradare a colagenului: poluarea, deshidratarea, fumarea, razele ultraviolete (UV) sau chiar excesul de zahăr.

Este foarte important (pentru colagen și pentru țesutul elastic) să fie incluse în mod constant în dieta noastră zilnică proteinele. Cele mai bune surse de proteine sunt carnea, ouă, peștele, soia și mazărea și lactatele. Vitaminele pot stimula pielea să producă mai mult colagen. Vitamina C este cea mai eficientă vitamină în sinteza colagenului. Lipsa sau nivelul redus de vitamina C este strâns legată de sinteza deficitară a colagenului. Vitamina A și E stimulează dezvoltarea și creșterea celulelor care duce la producerea de colagen.

Faimosul chimist japonez, Shinji Yamada, spune: "În cadrul pielii, colagenul este produs de celule specializate din derma numite fibroblaste. Colagenul produs acționează ca o perniță pentru suprafața pielii, contribuind la aspectul ferm, sănătos, mătăsos al pielii tinere.” Între anii 2005 și 2009 vânzările de produse cu conținut de colagen, vorbim despre suplimentele alimentare cosmetice și alimentele naturiste, s-au dublat în urma studiilor făcute despre colagen și efectele lui benefice asupra organismului.

Citește mai mult despre colagen și despre studiul facut în Tokyo, Japonia despre colagen:  http://www.thedoctorwithin.com/collagen/collagen/

Moda & Frumusete - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Alimentele anticancer

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.