Luna Herbagen
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Secretul tenului imaculat

Secretul tenului imaculat
     

O baie de abur are o acțiune extraordinar de revigorantă asupra pielii. Aceasta face pielea netedă, degresând-o și curatând-o în profunzime. Sub acțiunea aburului, grăsimea din piele și transpirația se dizolvă, porii din piele se dilată și se curăță de punctele negre. Persoanele cu pielea foarte uscată, iritată, precum și celor cu o piele foarte poroasă li se interzice efectuarea de băi de abur. Acestora li se recomandă din aceleași ingrediente compresele faciale reci. Lăsați amestecul să se răcească și apoi folosiți compresele înmuiate în el.

În cazul unui ten gras, băile de abur se fac nu mai des de o dată pe săptămână, la un ten normal, o dată la 10 zile, iar la un ten uscat, de 2 ori pe lună. Cel mai bine este ca aceste băi să se facă înainte de culcare.

Pregătiți un vas cu pereți groși de 3-5 litri, un prosop fausat, vată, cremă. Ungeți pleoapele cu o cremă grasă, iar pentru o piele uscată, ungeți toată fața. Pielea grasă trebuie curățată bine în prealabil cu o loțiune. Umpleți vasul pe trei sferturi cu apă clocotită, asezați-l pe masă.

Puteți arunca în apa clocotită o mână de mentă sau tei pentru o piele uscată sau de mușețel pentru o piele grasă. Aplecați capul deasupra vasului cu apă, acoperiți-l cu un prosop. Tineți fața cu ochii închiși deasupra aburului timp de aproximativ 10 minute. 

Pentru o piele uscată sau normală folosiți din nou cremă, pentru o piele grasă, spălați-vă imediat, frecând fața cu un burete. O spălare de acest fel curăță bine fața și se recomandă mai ales pentru descoperirea porilor.


La sfârșit, pielea grasă se clătește cu apă rece, iar fața se sterge cu o loțiune, pentru a îngustă porii care s-au dilatat în timpul baii de abur.

Este bine să se împrospăteze fața cu o baie de trandafir, o baie de abur cu apă de trandafiri (2 lingurițe la 3 litri de apă). Fața se ține deasupra aburului timp de 15 minute.

Moda & Frumusete - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.