Chicago (Reuters), 28 octombrie: “Testele realizate pe șoareci în laboratoare au demonstrat faptul că strugurii ajută la scăderea tensiunii arteriale și îmbunătățesc activitatea inimii". Cercetările, publicate în The Journal of Gerontology au arătat că aceste studii biologice pot ajuta oamenii cu hipertensiune arteriala.
"În afară faptului că stim bine că o dietă bogată în fructe și verdețuri scade tensiunea arterială, aceste descoperiri susțin teoria noastra potrivit căreia anumite substanțe din struguri au un impact direct asupra riscului bolilor cardiovasculare" spunea Mitchell Seymour de la Cardioprotection Research Laboratory al Universitatii din Michigan.
Într-un studiu sponsorizat de către producătorii de viță de vie, Seymour și colegii săi au analizat efectele strugurilor obișnuiți asupra soarecilor cu tensiune arterială crescută datorită dietei bogate în sare ce le-a fost administrată înainte. Prin urmare au fost studiate două segmente de șoareci, unul în care le-a fost administrată o dietă cu multă sare și struguri rosii, verzi și negri și un alt segment care au mâncat o dieta săracă în sare și o pudră ce conținea nutrienți care se găsesc și în struguri.
După 18 săptămâni s-a constatat că șoarecii care au mâncat struguri și o dietă bogată în sare, au prezentat tensiune arterială scăzută, funcții cardiace îmbunătățite, inflamații reduse, puține semne ale deteriorării muschilor cauzate de dietă bogată în sare, comparativ cu soarecii care nu mâncau struguri.
De asemenea dr. Steven Bolling de la Universitatea din Michigan spunea într-o declarație că el consideră că falvonoizii, substanțe benefice ce se regăsesc în struguri, tomate, ceai verde, cacao au efect în reducerea hipertensiunii arteriale. Flavonoizii au mai fost analizați și în alte studii unde s-a constat că sunt benefici în afecțiunile inimii.
Hipertensiunea arterială poate duce la atac de cord, infarct, cedarea inimii și chiar a rinichilor. Dar dacă consumul strugurilor face parte din alimentația d-voastră zilnică, cu siguranța riscul de a avea asemenea afecțiuni se reduce.
Pregătirea este cheia orcărui alergător de orice calibru. Alimentarea corectă ajută la minimizarea oboselii și la accelerarea recuperării. Pe d
Metabolismul este un termen care înglobează toate reacțiile chimice din organismul uman. Aceste reacții chimice mențin organismul într
Poată că ai auzit că experții recomandă practicarare a 150 de minute de activitate fizică la o intensitate moderată sau 75 de minute de activit
Dieta fără gluten. Reguli, beneficii și rețete recomandate Dieta fără gluten câștigă din ce în ce mai mulți adepți, atât
Fibrele sunt unele dintre principalele motive pentru care alimentele integrale sunt bune. Dovezile arată că aportul adecvat de fibre poate aduce ben
Când ne gândim la ulei, tindem să ne gândim la toate metodele de al evita cât de mult posibil. Totuși, uleiurile reprezintă