Luna Herbagen
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Studiu: strugurii - benefici in reglarea tensiunii arteriale

Studiu: strugurii - benefici in reglarea tensiunii arteriale
     

Chicago (Reuters), 28 octombrie: “Testele realizate pe șoareci în laboratoare au demonstrat faptul că strugurii ajută la scăderea tensiunii arteriale și îmbunătățesc activitatea inimii". Cercetările, publicate în The Journal of Gerontology au arătat că aceste studii biologice pot ajuta oamenii cu hipertensiune arteriala.

"În afară faptului că stim bine că o dietă bogată în fructe și verdețuri scade tensiunea arterială, aceste descoperiri susțin teoria noastra potrivit căreia anumite substanțe din struguri au un impact direct asupra riscului bolilor cardiovasculare" spunea Mitchell Seymour de la Cardioprotection Research Laboratory al Universitatii din Michigan.

Într-un studiu sponsorizat de către producătorii de viță de vie, Seymour și colegii săi au analizat efectele strugurilor obișnuiți asupra soarecilor cu tensiune arterială crescută datorită dietei bogate în sare ce le-a fost administrată înainte. Prin urmare au fost studiate două segmente de șoareci, unul în care le-a fost administrată o dietă cu multă sare și struguri rosii, verzi și negri și un alt segment care au mâncat o dieta săracă în sare și o pudră ce conținea nutrienți care se găsesc și în struguri.
După 18 săptămâni s-a constatat că șoarecii care au mâncat struguri și o dietă bogată în sare, au prezentat tensiune arterială scăzută, funcții cardiace îmbunătățite, inflamații reduse, puține semne ale deteriorării muschilor cauzate de dietă bogată în sare, comparativ cu soarecii care nu mâncau struguri.

De asemenea dr. Steven Bolling de la Universitatea din Michigan spunea într-o declarație că el consideră că falvonoizii, substanțe benefice ce se regăsesc în struguri, tomate, ceai verde, cacao au efect în reducerea hipertensiunii arteriale. Flavonoizii au mai fost analizați și în alte studii unde s-a constat că sunt benefici în afecțiunile inimii.

Hipertensiunea arterială poate duce la atac de cord, infarct, cedarea inimii și chiar a rinichilor. Dar dacă consumul strugurilor face parte din alimentația d-voastră zilnică, cu siguranța riscul de a avea asemenea afecțiuni se reduce.

Dieta si fitness - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.