Zilele Apiland
toate produsele cu -14% reducere
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Exercitiile - cel mai bun antidepresiv ce reduce si bolile cardiovasculare

Exercitiile - cel mai bun antidepresiv ce reduce si bolile cardiovasculare
     

Depresiile sunt un factor de risc pentru bolile de inima. Noile cercetari exploreaza acum legatura dintre cele doua, constatand ca pentru multe persoane care sufera de depresie, exercitiile fizice sunt cele mai bune tratamente ce pot mentine atat inima cat si mintea sanatoasa.

Pentru bolnavii diagnosticati cu boli de inima, depresia creste riscul de mortalitate. De fapt, unele studii au aratat ca persoanele cu depresie prezinta un risc ridicat de aritmie.

Alte studii au relevat ca persoanele care dezvolta o depresie dupa ce au fost diagnosticate cu boli de inima au un risc de deces de doua ori mai ridicat..

Solutia care ar putea preveni acest lucru consta in exercitii fizice, spun cercetatorii, deoarece studiile au subliniat in mod continuu ca in unele cazuri, miscarea poate fi la fel de eficienta ca si medicamentele antidepresive.

Dar, cand sentimentele de lipsa de speranta si de valoare, ce caracterizeaza depresia, poate parea imposibil sa gasesti motivatia de a mai face sport.

Un nou studiu, publicat in revista JAMA Psychiatry, arata multiplele moduri in care depresia afecteaza negativ sanatatea si subliniaza beneficiile exercitiilor fizice pentru ameliorarea depresiei si pastrarea inimii sanatoase.

De asemenea, co-autorul studiului, Dr. Madhukar Trivedi, directorul Centrului de Cercetare Depresionala si Clinic de ingrijire la Universitatea din Texas Southwestern din Dallas, prezinta cateva sfaturi utile pentru a incepe exercitiile fizice, chiar si in depresie.

Au examinate date privind aproape 18.000 de participanti, a caror sanatate cardiorespiratorie a fost masurata atunci cand au avut o varsta medie de 50.

Participantii la studiu care au avut o activitate fizica pronuntata, au avut un risc de 56 la suta mai mic de a muri de boli de inima dupa ce au fost diagnosticati cu depresie.

Oamenii de stiinta au gasit de asemenea corelatii cu alte afectiuni cronice, cum ar fi diabetul, obezitatea si afectiunile renale.

Astfel de boli, spun autorii, pot afecta eficacitatea antidepresivelor. Exercitiul regulat este dificil, dar daca motivatia este puternica poate fi o obisnuinta,, "Mentinerea unei doze sanatoase de exercitii fizice este dificila, dar se poate face", spune cercetatorul. "Este nevoie doar de mai mult efort si de abordarea barierelor unice la exercitiile fizice regulate".

Deci, care sunt modalitatile prin care se pot depasi astfel de bariere?

- Incearca sa dedici acelasi interval orar pentru a lucra in fiecare zi.

- Incerca sa nu te descurajati daca pierzi cateva zile. In schimb, reia exercitiile imediat ce poti.

- Urmariti-va progresul.

- Pastrati activitatile de antrenament variate si distractive incercand ceva nou in fiecare zi.

Cu cat mai devreme incepeti activitatile sportive, cu atat mai ridicate sunt sansele de a preveni depresia, care pe termen lung scade riscul aparitiei de bolilor de inima", indeamna dr. Trivedi.

Dieta si fitness - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.