30 RON reducere la comenzile de peste 199 RON ❤
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Cum poate realitatea virtuală stimula exercițiile fizice

Cum poate realitatea virtuală stimula exercițiile fizice
     

Cercetările arată că afundarea într-un mediu virtual în timpul unui antrenament ajută la creșterea performanței și a rezistenței, precum și la reducerea nivelului de durere și efort perceput.

Purtarea unui set de căști VR în timpul exercițiilor poate crește performanța.

Cercetătorii au căutat din ce în ce mai mult aplicațiile terapeutice potențiale ale realității virtuale (VR). Terapia cognitivă comportamentală, de exemplu, atunci când este administrată cu ajutorul tehnologiei VR, se pare că reduce paranoia și anxietatea.

Oamenii de știință au folosit, de asemenea, terapia cu expunere la VR pentru a reduce tulburările de stres post-traumatic la militarii întorși din războaie.

Unele studii experimentale au folosit chiar și căștile VR pentru a reduce durerea unor proceduri chirurgicale minore pentru adulți, precum și durerea la copii.

O nouă cercetare explorează în continuare relația dintre VR și experiența durerii, dar în contextul exercțiilor fizice.

Oamenii de știință care au fost conduși de Maria Matsangidou, cercetător doctorant la Școala de Inginerie și Arte Digitale de la Universitatea din Kent din Marea Britanie, au încercat să examineze efectele VR asupra performanței și percepția durerii în timpul unui antrenament.

Constatările au fost publicate în revista Psychology Sports and Exercise.

   Studierea efectelor VR asupra exercițiilor fizice

Matsangidou și colegii au cerut celor 80 de participanți voluntari să efectueze o curbare izometrica la 20% din puterea lor maximă și să mențină greutatea cât mai mult posibil. Dintre participanți, 40 purtau setul cu cască iar 40 făceau exercițiile în mod normal.

  • Stress B Complex 60cpr Vitaking

    Stress B Complex 60cpr Vitaking

    64,90 lei
    STRESS B COMPLEX CU VITAMINA C - 60 COMPRIMATELa consumarea anumitor vitamine B, se recomanda completarea continua a rezervelor de vitamina C din organism. Datorita unei metode de fabricatie speciale, acest produs contine deja doza zilnica de vitamina C necesara organismului (500mg).Se stie ca, complexul de vitamine B are un efect de reducere a stresului. Vitaminele B administrate in mod regulat & ...
  • Stress B&C 30 tab, Adams
    -20%

    Stress B&C 30 tab, Adams

    30,81 lei
    39,00 lei
    Este un complex de vitamine si minerale, componente ce au actiune sinergica in combaterea efectelor stresului. Calciul contribuie la o neurotransmisie normala. Magneziul contribuie la functionarea normala a sistemului nervos, la mentinerea sanatatii psihice, la echilibrul electrolitic, la metabolismul energetic normal si la functionarea normala a sistemului muscular. Hamei alunga ob ...
  • Passiflora&magneziu 60cps Pro Natura

    Passiflora&magneziu 60cps Pro Natura

    24,80 lei
    Passiflora & Magneziu sustine apararea organismului; reduce aparitia infectiilor respiratorii si ale organelor din sfera ORL.Diminueaza incidenta afectiunilor in care sunt implicati radicalii liberi (cardio-vasculare, reumatismale, degenerative, etc.)Beneficii:Sedativ, anxiolitic, calmant. Magneziu are rol important in dezvoltarea aparatului reproducator, functionarea normala a ...
  • Taurine 1000mg 100cps Secom

    Taurine 1000mg 100cps Secom

    113,10 lei
    Taurina este cel mai important aminoacid intracelular conditionat esential. In conditii de efort fizic intens, organismul nu mai poate produce suficienta taurina.Taurina este sintetizata in organism din aminoacizii cisteina si metionina in prezenta vitaminei B6; nu ia parte la sinteza proteinelor, este hidrosolubila, se gaseste in concentratii mari in muschiul inimii, muschii scheletici, leucocite ...

Cei care purtau setul cu cască VR au văzut o recreare virtuală a aceluiași mediu în care se află grupul de control - adică aceiași cameră decorată în același mod - dar au putut vedea și o reprezentare vizuală a brațului care deținea greutatea .

Cercetătorii au măsurat bătăile inimii participanților la studiu, timpul la epuizare și conștiința corporală privată - adică conștientizarea unei persoane asupra propriilor senzații corporale.

Studiile anterioare au arătat că persoanele cu o conștientă corporală înaltă tind sa perceapă mai multă durere în timpul exercițiilor, așa că cercetatorii au vrut să vadă dacă acest factor psihologic ar avea vreun efect asupra efectelor VR asupra exercițiilor fizice.

În acest studiu, participanților li s-a cerut, de asemenea, să raporteze evaluarea intensității durerii și a efortului perceput.

În ansamblu, utilizarea VR a dus la o scădere a percepției durerii și efortului. După un minut de menținere a greutății, intensitatea durerii raportată în grupul VR a fost cu 10% mai mică decât cea din grupul de control.

De asemenea, pentru utilizatorii VR a durat 2 minute, în medie, înainte de a se simți epuizați și au avut o reducere de ritm cardiac de trei ori pe minut comparativ cu grupul de control.

Conștiința corporală privată nu a atenuat efectele pozitive ale utilizării VR în timpul unui antrenament. Cercetătorii sunt plini de speranță că VR ar putea fi folosit pentru a încuraja oamenii să exerseze mai mult.

Principalul autor al studiului comentează rezultatele, spunand: "Din datele colectate reiese că utilizarea tehnologiei VR poate îmbunătăți performanțele în timpul exercițiilor pe o serie de criterii".

Acest lucru ar putea avea implicații majore pentru regimurile de exerciții pentru toți, de la utilizatori ocazionali, sală de sport, la sportivi profesioniști.

Dieta si fitness - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Mersul pe jos: pasul crucial pentru sănătatea ta!

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.