Luna Bunica Agafia
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

8 alimente considerate sănătoase care nu sunt sănătoase!

8 alimente considerate sănătoase care nu sunt sănătoase!
     

Să recunoaștem: când încerci să mănânci sănătos, achizitia alimentelor poate fi o treabă complicată. Raioanele magazinelor dedicate produselor ambalate proclamate ”o alegere sănătoasă" pot fi înșelătoare. Cum vă puteți da seama care sunt de consumat și care nu? Trucul este simplu. Cu cât este mai simplu un produs alimentar, cu atât este mai mare probabilitatea ca acesta să fie o opțiune sănătoasă.

Iată opt alimente care v-ar putea păcăli.

1. Băuturi sportive și ape îmbogățite

Este ușor să vă gândiți la băuturile sport ca fiind sănătoase, mai ales datorită tuturor sportivilor celebri care le promovează.

"Majoritatea copiilor nu au nevoie de o băutură sportivă pentru realimentare sau rehidratare", spune Jackie Newgent, RDN, autorul cărții de bucate ”All-Natural Diabetes”. Și caloriile extra, goale, pot contribui la creșterea greutății nesănătoase și la degradarea dinților, potrivit Academiei Americane de Pediatrie. Același lucru se întâmplă și pentru apele care au fost îmbunătățite cu vitamine și minerale, deoarece de obicei au arome și îndulcitori artificiali. "Apa curată și o dietă bine echilibrată sunt cea mai bună modalitate de a rămâne sănătoși și hidratați", spune Newgent. Prea plictisitor pentru gusturile copiilor? Prepară propria apă cu fructe infuzate cu lămâi proaspete, limes sau fructe de pădure. 

2. Amestecul de fructe uleioase și bomboane

Este o modalitate ușoară, gustoasă de a potoli foamea la școală, la lecțiile de dans sa la studiu. Dar aveți grijă: multe versiuni ale unor producători au ambalate și adaosuri care nu sunt atât de nutritive, cum ar fi ciocolata, nuci sărate și covrigi sau arahide acoperite cu iaurt. Căutați amestecuri care sunt în general nuci simple, fructe uscate și semințe. Dar aveti grijă și la cantitatea pe care o serviți copilului. Fiind bogate în calori, o cantitate mică este suficientă.

3. Chips-uri cu legume 

Bucățile de legume reale, din chipsuri de legume sunt atât de subțiri și prelucrate încât majoritatea hranei din legume au dispărut. Legumele crude sunt, evident, sănătoase, dar cele procesate nu mai păstrează nici o proprietate nutritivă. Încercați covrigi din cereale integrale, chipsuri de porumb, biscuiți făcuți cu semințe și nuci. Evitați să transformați pungile de chipsuri sau cutii de biscuiți într-o masă, mai ales pentru copii.

4. Batoanele nutriționale 

Unele sunt umplute cu atât de mult zahăr încât este posibil să mănânci și bomboane. De exemplu, batonul energetic cel mai bine vândut, conform unui studiu din 2013, are 230 de calorii, 10 de grame de zahăr și 160 de miligrame de sodiu. Un baton Snickers are 250 de calorii, 27 de grame de zahăr și 120 de miligrame de sodiu.

Dacă doriti totuși să mâncați un baton, alegeți unul care are un conținut scăzut de zahăr adăugat și este făcut preponderent din nuci, semințe, fructe și cereale integrale.

5. Cerealele al micul dejun 

Cerealele clasice pentru micul dejun sunt o altă capcană. Deși unele sunt bogate în fibre sănătoase, stafidele deja dulci sunt de obicei, acoperite cu mai mult zahăr. Același lucru este valabil și pentru fulgi de ovăz instant aromat. Chiar dacă oferă boabe întregi, pachetele aromate au adăugat mai mult zahăr și sare.

O opțiune mai bună pentru cereale: Cumpără fulgi de unt și adaugati o lingură de stafide în bolurile copiilor. Sau amestecați fulgi de ovăz simpli cu fructe proaspete sau un pic de miere.

Pentru copii se sugerează căutarea unor cereale care au mai puțin de 135 de miligrame de sodiu per porție și fără adaos de zahăr.

6. Fresh-urile de fructe 

Ce ar putea fi mai sănătos decât să bei un suc făcut din fructe proaspete? Fructul în sine.

"Un pahar de suc prospat stors din când în când este în regulă, dar acest lucru va face să eliminați fibrele și să luați o concentrație ridicată de zahăr. Deci aveți de gând să consumati între 9 grame de zahăr și 40 de grame de zahăr într-un pahar de suc sau chiar mai mult, dacă este un suc comercial.

7. Produse cu conținut scăzut de grăsimi și "fără grăsimi" 

"Trebuie să scăpăm de această gândire că" reducerea conținutului de grăsime "este o opțiune bună", spune Kirkpatrick. "Alimentele cu conținut scăzut de grăsimi care apar în mod natural, cum ar fi un măr, sunt un lucru, dar alimentele cu conținut scăzut de grăsimi sunt o alegere proastă în proporție de 90%." Deoarece alimentele cu conținut scăzut de grăsimi și cele fără grăsimi înlocuiesc de regulă grăsimea cu alte substanțe, zahăr sau agenți de îngroșare, care pot adăuga calorii. 

8. Produse fără gluten

Nu este nevoie să evitați această proteină decât dacă aveti o problemă medicală ca boala celiacă, în care glutenul dăunează intestinului subțire. Nu înseamnă că, în mod natural, alimentele fără gluten, cum ar fi quinoa, nu sunt bune pentru tine, spune Newgent. "Dar, din păcate, majoritatea oamenilor care trec la un stil de alimentație fără gluten atunci când nu trebuie, consumă produse fără gluten excesiv prelucrate, precum prăjiturile fără gluten". De asemenea, atunci când producătorii scot glutenul, deseori elimină vitaminele B, mineralele și fibrele care vin împreună cu acestea.

Evitați alimentele etichetate "fără gluten", cu excepția cazului în care trebuie să le consumați din motive medicale.

Dieta si fitness - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Stiai ca: ananasul iti poate ajuta viata sexuala!

Ultimele promotii

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.