Sugarii și copiii mici răspund deseori foarte bine la remedii naturiste. În primele luni, mulți copii vor bea cu plăcere infuziile slabe de plante din sticluța cu biberon și, o dată format acest obicei, mai târziu, nu vor protesta la administrarea remediilor din cauza gustului acestora.
Colicile
Poziționarea greșită a sfârcului sau a sânului, astfel încât copilul înghite și aer pe măsură ce suge, este probabil cea mai frecventă cauza a colicilor. Dacă alăptaâi la sân, beți ceai relaxant de verbină sau mușețel între alăptări. Alimentele iritante, ca de exemplu condimentele picante, laptele de vaca sau grâul, se transferă foarte ușor în laptele de mamă. Dacă există în familie probleme legate de alergii, mama trebuie să aibă grijă și de alimentația ei.
Relaxare și îndepărtarea colicilor
Încercați masajul tradițional chinezesc pentru bebeluși: mângâiați partea inferioară a coloanei vertebrale a bebelușului, de la regiunea lombară până la coccis, de aproximativ 200 de ori, într-o singura direcție. Pentru diaree, mângaiați dinspre coccis spre zona lombară; pentru constipație, masați în direcția opusă.
Din mărar, fenicul și chimen se pot prepara ceaiuri spre a fi folosite în același fel, sau ele pot fi băute de mamă, înainte de alăptare.
Insomnie
Deseori există o explicație simplă pentru insomnie. La un copil poate ca îi e prea cald sau prea frig, îi e foame, suferă din cauza colicilor, sau poate că pur și simplu dorește compania părinților. Asigurați-vă întotdeauna că bebelușul se simte în largul său și că a primit destule îmbrățisări înainte să-l puneți în pat.
Relaxarea înainte de somn
Adaugați o ceașcă de infuzie de mușețel sau două picături de ulei de mușețel la apa de baie a copilului în fiecare seară, pentru a-l ajuta să se relaxeze – asigurați-vă că uleiul s-a dispersat foarte bine în apă.
Mamele care alaptează la sân pot bea un ceai de mușețel, roiniță sau flori de tei înainte de alăptarea dinainte de culcare, sau dacă bebelușul bea de la tetină, oferiți-i o infuzie (o linguriță de plante la 500 ml apă) din aceleași plante, aproximativ cu 20 min. înainte de culcare.
Creșterea dentiției
Dinții încep să apară de la vârsta de patru luni, dar la unii bebeluși pot să apară și mai devreme. Acest proces poate fi dureros; masarea gingiilor bebelușului cu un amestec de plante poate fi eficientă.
Tratament: Amestecați câte două picături de mușețel, salvie și rozmarin în două linguri de ulei de floarea-soarelui sau de migdale; păstrați într-o sticluță curată. Întindeți puțin ulei pe un deget si masați ușor cu el gingiile copilului.
S-ar putea să se răcească afară, dar asta nu înseamnă că fotoliul trebuie să fie noul tău cel mai bun prieten. Mai jos sunt o mulțime d
Activitățile în aer liber prezintă un rol important în viața copiilor, cât și a părinților, mai ales acum în secolul XX
Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. 1. Cereale cu lapte Ingrediente: - 250ml lapte degresat - 3 linguri muslie integral -
Insolația este un tip sever de problemă medicală cauzată de căldură, care apare atunci când corpul unui copil creează mai multă căldur
Boala celiacă este o tulburarea digestivă cauzată de o reacție imună anormală a organismului față de gluten. Glutenul este o proteină găsit
Alergiile sezoniere, caracterizate mai ales prin rinită alergică (cunoscută ca și febra fânului), sunt printre cele mai frecvente alergii al