DAILY DEALS
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Remedii naturale.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Infestare cu paraziți

Infestare cu paraziți
     

Paraziții ca păduchii sau oxiurii sunt comuni și se răspândesc cu usurință – ei nu sunt neapărat un semn al lipsei de igienă. Tratamentele naturiste simple si masurile preventive pentru a opri răspândirea infestării sunt de obicei singurele măsuri care trebuie luate în seamă.

Păduchii și ouăle acestora

Păduchii infectează scalpul și își depun ouăle ferm atașate la rădăcina firelor de păr, de unde sunt greu de îndepărtat. Ei sunt frecvenți la școală – puteți să suspectați infecția cu păduchi dacă copilul se scarpină intens în cap.

Ajutor naturist

Amestecați cantități egale de ulei esențial de arbore de ceai verde, cimbru și lămâie; adaugăți 10 picături din amestec la 500 ml apa căldă și folosiți soluția ca ultima apă de limpezit, după spălarea cu șampon. Repetați la fiecare câteva zile.

Folosiți aceleași uleiuri în 10 ml (de exemplu, ulei de migdale dulci), înmuiați un piepten cu dinți în acest amestec și pieptănați părul copilului. Repetati de 2-3 ori pe zi. 

Oxiurii sau viermișorii 

Infestările cu oxiuri sunt frecvente la copii. Acești paraziți sunt foarte contagioși și se pot răspândi cu usurință la alți membrii ai familiei (inclusiv adulți), deci igiena foarte strictă e esențială. Asigurați-vă că toată lumea se spală temeinic pe mâini după ce a fost la toaletă și dați fiecarui membru al familiei un prosop separat. Femelele acestor viermi își depun ouăle la anus pe timpul nopții, deci examinați fundul copilului. 

Tratament

Plantele pot fi eficiente în eliminarea viermilor. Puneți câte zece picaturi de tinctura de pelin și de fenicul într-un pahar cu zeamă de morcovi sau de varză. Amestecați bine și dați-l copilului să bea câte un pahar în fiecare dimineată, înainte de micul dejun, timp de patru zile. Repetați tratamentul două săptămâni mai tarziu (tratamentul trebuie repetat în funcție de ciclul de viață al viermilor).

Usturoiul este eficient în eliminarea viermișorilor, deci folosiți-l la gătit și dați în mod regulat copiilor capsule de usturoi dacă credeți că există riscul reinfestării. Pentru copiii care nu pot înghiți capsule, amestecați conținutul unei perle cu jumătate de cuișoare măcinate și administrați-o cu o linguriță de miere.

 

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.