☺ Reducere de -10% la toate produsele de pe site-ul nostru
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Idei pentru o alimentație sănătoasă a copiilor în perioada COVID-19

Idei pentru o alimentație sănătoasă a copiilor în perioada COVID-19
     

Obiceiurile alimentare sănătoase se deprind din copilărie. Fie că sunt mici sau în perioada de adolescență, copiii dezvoltă o preferință aparte pentru alimentele care le plac cel mai mult. Pentru a încuraja obiceiurile alimentare sănătoase provocarea este de a face alegeri nutriÈ›ionale atractive. 

Dar ce se poate face în această perioadă, în care pandemia de COVID-19 a determinat populaÈ›ia la izolare la domiciliu, suspendarea activităților sociale, reducerea activităților fizice? Pentru copii această perioadă este È™i mai dificil de suportat decât de către adulÈ›i, deoarece ei sunt mult mai energici È™i au nevoie să-È™i consume energia cu activități ludice de preferat afară, în aer liber. Izolarea la domiciliu presupune multă inventivitate din partea părinÈ›ilor pentru a le organiza activitățile copiilor. Dar după rezolvarea acestui aspect rămâne alimentaÈ›ia. Un consum caloric însemnat în lipsa unor activități fizice în aer liber, este un drum ce duce spre obezitate È™i implicit începutul unor afecÈ›iuni dacă nu se iau măsurile necesare. 

AÈ™adar, o alimentaÈ›ie sănătoasă este imperios necesară în această perioadă de izolare.

Cât mai puÈ›ine alimente procesate-copiii ar trebui să mănânce mai mult alimente care nu sunt procesate, să fie cât mai aproape de forma lor naturală, fructe È™i legume crude, fructe uscate, seminÈ›e, sucuri naturale. 

Limitarea zahărului și a carbohidraților rafinați din dieta copilului nu este un lucru ușor știut fiind faptul că copiilor, și nu doar lor, le plac dulciurile, chips-urile, sucurile carbogazoase etc.

CarbohidraÈ›ii sunt trataÈ›i în acelaÈ™i mod de organism, important este să fie alese alimente ce conÈ›in carbohidraÈ›i, dar care sunt bogate È™i în nutrienÈ›i. Acest lucru asigură organismului nu doar zahărul necesar ci È™i nutrienÈ›ii pentru a funcÈ›iona. Sunt digeraÈ›i lent oferind energie de lungă durată. Sunt de preferat pâinea integrală, cerealele integrale, orez, fasole, nuci, fructe È™i legume fără amidon. La micul dejun, dar nu numai, o sursă excelentă de carbohidraÈ›i complecÈ™i sunt cerealele, fulgii de ovăz , iar pastele , preparate sub orice formă, sunt garanÈ›ia unor mese sănătoase È™i sățioase.

Sigur, copilul dacă va gusta o ciocolată sau o prăjitură va dori să consume din belÈ™ug, la fel chips-uri sau băuturi carbogazoase. SoluÈ›ia este să fie înlocuite cu gustări sănătoase, să primească produse preparate din făinuri integrale. SeminÈ›ele È™i nucile sunt o alegere perfectă în locul chips-urilor pentru a fi ronțăite È™i pot fi incluse în meniul zilnic al copilului. SeminÈ›ele È™i nucile sunt sănătoase È™i nutritive È™i, pe lângă faptul că sunt o sursă excelentă de proteine, conÈ›in È™i nutrienÈ›i precum vitamine, minerale, fibre. 

Pofta pentru dulciuri poate fi potolită prin consumul de fructe crude sau fructe uscate, precum fructe goji, stafide, fructe confiate de merișor etc.

Băuturile carbogazoase sunt adorate de copii, dar părinÈ›ii le pot înlocui cu sucuri naturale , care conÈ›in vitamine, îmbunătățesc sistemul imunitar, bineînÈ›eles fiind recomandat să fie consumate în cantități moderate. 

Copilul nu are capacitatea intelectuală de a face alegeri alimentare, iar părintelui îi revine sarcina de-i pune în farfurie alimente sănătoase. O alimentaÈ›ie echilibrată cu evitarea preparatelor dulci procesate È™i activitatea fizică sunt garanÈ›ia unei vieÈ›i sănătoase în viitor.

 

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Metode pentru a avea un corp ferm

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.