Ai livrare gratuita!
* la toate comenzile de peste 79 lei
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Gravidele incearca mersul pe jos, sexul si mancarea picanta pentru a induce travaliul

Gravidele incearca mersul pe jos, sexul si mancarea picanta pentru a induce travaliul
     

Dintre cele 201 de femei care au raspuns la sondaj intr-un spital din Midwestern, 102, sau 50,7%, au folosit aceste metode pentru a incerca sa induca travaliul. Alte tehnici pe care le-au incercat au inclus exercitii fizice, utilizarea laxativa, acupunctura, masturbare si suplimente pe baza de plante.

Femeile care au incercat aceste tehnici au fost mai tinere, la primul copil si avand o sarcina de peste 39 de saptamani.

Majoritatea femeilor au spus ca familia si prietenii lor au fost cele mai frecvente surse de informare despre potentialul unor astfel de metode de a induce travalilul. Mai putin de jumatate dintre femeile care au folosit aceste metode au vorbit despre asta cu un medic. Chiar daca majoritatea eforturilor lor ar fi putin probabil sa fie daunatoare, cercetatorii spune ca medicii ar trebui sa fie constienti de faptul ca pacientele lor ar putea incerca sa preia controlul pentru  a-si induce singure travaliul. Desi mecanismul exact al initierii travaliului ramane necunoscut, se pare ca procesul incepe atunci cand anumiti hormoni sunt produsi de fat.

Deci, in ciuda tuturor eforturilor depuse de gravidele care incearca sa intre in travaliul acest lucru, in mare parte se produce din cauze asupra carora mamele nu au nici un control, a spus Jonathan Schaffir, profesor asociat de Obstetrica si Ginecologie la Ohio State University si principalul autor al studiului .

Cercetatorii au distribuit chestionare pe o perioada de patru luni, in 2008, femeilor care erau inca spitalizate dupa nastere. Respondentii eligibili au fost femei de peste 18 ani care au efectuat cel putin 37 de saptamani de sarcina si au avut copii sanatosi care nu necesita terapie intensiva.

Schaffir a realizat un studiu pe care l-a publicat cu aproape un deceniu in urma, in care a strans o varietate de metode pe care femeile le-au crezut ca ar putea avea succes in inducerea travaliului. Zece din cele 11 metode pe care le-a cerut femeilor in acest studiu actual au fost printre cele raportate in studiul anterior.

Metodele enumerate in chestionar au inclus mersul pe jos, exercitiul fizic, actul sexual, stimularea mamelonului, masturbarea, utilizarea laxativelor, utilizarea clismei, ingestia alimentelor picante, ingerarea preparatelor din plante, acupunctura si infometarea.

Cercetatorii au cerut femeilor sa raporteze care dintre aceste metode, le-au incercat in cele sapte zile inainte de nastere - cu scopul explicit de a incerca sa declanseze travaliul.

Studiul a colectat, de asemenea, date demografice generale si a cerut gravidelor sa specifice de unde au aflat despre aceste metode si daca au discutat despre tehnici cu un medic.

Aproape jumatate dintre femei - un total de 99 - nu au folosit metode neproporte pentru initierea muncii.

Dintre respondente 87% au incercat mersul pe jos, 46% au avut contact sexual, 22% au mancat mancare picanta si 15% au incercat stimularea mamelonului. Unele femei au incercat mai multe metode.

Infometarea si clismele nu au fost printre metodele folosite femeile participante la studiu. Cinci procente dintre ele au folosit un laxativ, 2% au incercat acupunctura, 1% s-au masturbat si alt 1% au folosit suplimente pe baza de plante.

Cercetatorul spune ca motivatiile gravidelor pentru diferitele metode au fost auzite din diverse medii. Acestea spuneau ca: sexul poate stimula cervixul sau poate duce la contractii uterine. Mancarurile picante si laxativele creeaza o activitate intestinala care ar putea da uterului un stimul. Iar infometarea ar functiona pe principiul ca un copil infometat sa vrea sa scape din uter in cautarea hranei.

Unele cercetari au sugerat ca uleiul de ricin ca laxativ ar putea intr-adevar sa contribuie la inceperea mai rapida a travaliului, dar prezinta dezavantaje, inclusiv diareea si riscul de deshidratare pentru mama si cresterea potentialului pentru miscarile intestinale ale fatului.

Singura metoda cunoscuta de a produce un efect fiziologic asociat travaliului este stimularea mamelonului, a remarcat Schaffir. Aceasta duce la eliberarea hormonului oxitocina, care poate provoca contractii uterine. "Aceste contractii pot fi greu de controlat si exista unele dezavantaje potentiale in provocarea multor contractii", a spus Schaffir. "Nu este ceva ce recomand, pentru ca nu exista un protocol sigur."

Varsta medie a femeilor care au incercat metode nepotrivite a fost de 27,3 ani, comparativ cu varsta de 30,1 ani in randul femeilor care au lasat natura sa-si urmeze cursul.

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.