☀ HOT DEALS ☀
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Dulciuri, patiserii.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Gravidele încearcă mersul pe jos, sexul și mâncarea picantă pentru a induce travaliul

Gravidele încearcă mersul pe jos, sexul și mâncarea picantă pentru a induce travaliul
     

Travaliul este o perioadă dificilă pentru femeile însărcinate, iar unele femei sunt dispuse să își ia responsabilitatea să grăbească acest proces pentru a atenua disconfortul sarcinii. 

Dintre cele 201 de femei care au raspuns la sondaj într-un spital din Midwestern, 102 (50,7%) au folosit aceste metode pentru a încerca să inducă travaliul. Alte tehnici pe care le-au încercat au inclus exerciții fizice, utilizarea de laxative, acupunctură, masturbare și suplimente pe bază de plante.

Femeile care au încercat aceste tehnici au fost mai tinere, la primul copil și având o sarcină de peste 39 de săptămâni.

Majoritatea femeilor au spus că familia și prietenii lor au fost cele mai frecvente surse de informare despre astfel de metode de a induce travalilul. Mai puțin de jumătate dintre femeile care au folosit aceste metode au vorbit despre asta cu un medic. Chiar dacă majoritatea eforturilor lor ar fi puțin probabil să fie dăunătoare, cercetătorii spune că medicii ar trebui să fie conștienți de faptul că pacientele lor ar putea încerca să preia controlul pentru  a-și induce singure travaliul. Deși mecanismul exact al inițierii travaliului rămâne necunoscut, se pare că procesul începe atunci când anumiți hormoni sunt produși de fat.

Deci, în ciuda tuturor eforturilor depuse de gravidele care încearcă să intre în travaliul, acest lucru se produce din cauze asupra cărora mamele nu au nici un control, a spus Jonathan Schaffir, profesor asociat de Obstetrică și Ginecologie la Ohio State University și principalul autor al studiului.

Cercetătorii au distribuit chestionare pe o perioadă de patru luni, în 2008, femeilor care erau încă spitalizate după naștere. Respondenții eligibili au fost femei de peste 18 ani care au efectuat cel puțin 37 de săptămâni de sarcină și au avut copii sănătoși care nu necesită terapie intensivă.

Schaffir a realizat un studiu pe care l-a publicat cu aproape un deceniu în urmă, în care a strâns o varietate de metode pe care femeile le-au crezut că ar putea avea succes în inducerea travaliului. Zece din cele 11 metode pe care le-a cerut femeilor în acest studiu actual au fost printre cele raportate în studiul anterior.

Metodele enumerate în chestionar au inclus mersul pe jos, exercițiul fizic, actul sexual, stimularea mamelonului, masturbarea, utilizarea laxativelor, utilizarea clismei, ingestia alimentelor picante, ingerarea preparatelor din plante, acupunctura și înfometarea.

Cercetătorii au cerut femeilor să raporteze care dintre aceste metode, le-au încercat în cele șapte zile înainte de naștere - cu scopul explicit de a încerca sa declanșeze travaliul.

Studiul a colectat, de asemenea, date demografice generale și a cerut gravidelor să specifice de unde au aflat despre aceste metode și dacă au discutat despre tehnici cu un medic.

Aproape jumătate dintre femei - un total de 99 - nu au folosit metode non-medicale pentru inițierea travaliului.

Dintre respondente 87% au încercat mersul pe jos, 46% au avut contact sexual, 22% au mâncat mâncare picantă și 15% au încercat stimularea mamelonului. Unele femei au încercat mai multe metode.

Înfometarea și clismele nu au fost printre metodele folosite femeile participante la studiu. Cinci procente dintre ele au folosit un laxativ, 2% au încercat acupunctura, 1% s-au masturbat și alte 1% au folosit suplimente pe baza de plante.

Cercetătorul spune că motivațiile gravidelor pentru diferitele metode au fost auzite din diverse medii. Acestea spuneau că: actul sexual poate stimula cervixul sau poate duce la contracții uterine. Mâncărurile picante și laxativele creează o activitate intestinală care ar putea da uterului un stimul. 

Unele cercetări au sugerat că uleiul de ricin (ca laxativ) ar putea într-adevar să contribuie la începerea mai rapidă a travaliului, dar prezintă dezavantaje, inclusiv diareea si riscul de deshidratare pentru mamă și creștere potențialului pentru mișcările intestinale ale fatului.

Singura metodă cunoscută de a produce un efect fiziologic asociat travaliului este stimularea mamelonului, a remarcat Schaffir. Aceasta duce la eliberarea hormonului oxitocina, care poate provoca contracții uterine. "Aceste contracții pot fi greu de controlat si există unele dezavantaje potențiale în provocarea multor contracții", a spus Schaffir. "Nu este ceva ce recomand, pentru că nu există un protocol sigur."

Vârsta medie a femeilor care au încercat metode nepotrivite a fost de 27,3 ani, comparativ cu vârsta de 30,1 ani în rândul femeilor care au lăsat natura să-și urmeze cursul.

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Ce alimente să consumăm în sezonul rece?

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.