Luna Dennree
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Depresia

Depresia
     

Depresia la copii si adolescenti

Cum se manifesta depresia la copii si adolescenti?
Depresia este o grava tulburare de dispozitie,care poate distruge cheful de viata al copilului. Este normal pentru un copil sa fie suparat sau trist din cand in cand. Poti constata astfel de stari dupa moartea unui animalut sau o mutare intr-un oras nou. Dar daca aceste stari dureaza mai multe saptamani sau chiar luni poate fi semnul unei depresii.


Expertii au gandit ca numai adultii pot cadea in depresie. Acum stim ca chiar si un tanar copil poate suferi de depresie care necesita ingrijiri si tratamente serioase. Din 100 de copii 3, si din 100 de adolescenti 9 sufera de depresie serioasa.

Totusi multi copii nu ajung la tratamentul de care au nevoie. Aceasta este parţial deoarece poate fi greu să-i spuneţi diferenţa intre depresie şi stari normale de proasta dispozitie. De asemenea depresia nu se manifesta la fel la un copil ca la un adult.

Daca esti preocupat de copilul tau incerca sa afli mai multe despre simptomele pe care le are. Vorbeste cu copilul tau pentru a afla cum si ce simte. Daca crezi ca copilul tau este deprimat vorbeste cu doctorul sau consilierul tau. Cat de repede ajunge la tratament cu atat mai repede se va simti mai bine.

Care sunt simptomele?
Un copil poate fi deprimat daca:
-de cele mai multe ori este  ursuz, trist, sau plictisit
-nu simte nici o placere in lucrurile pe care le foloseste pentru a se distra

Un copil deprimat:
-pierde sau castiga in greutate
-doarme prea mult sau prea  putin
-se simte fara speranta, fara valoare sau vinovat de ceva
-are probleme de concentrare, de gandire sau de luare decizii
-se gandeste mult la moarte sau sinucidere
Simptomele de depresie sunt adesea trecute cu vederea. Este greu de observat ca simptomele fac parte din aceasi problema.

Ce cauzeaza depresia?
Ce cauzeaza depresia nu este bine inteles. Se spune ca este vorba despre un dezechilibru al creierului care afecteaza acea parte a acestuia care este responsabila de dispozitia de starea persoanei respective. Lucrurile care pot conduce la acest dezechilibru sunt:
-evenimente cu mult stres, cum ar fi o schimbare de scoala, trecere printr-un divort sau un deces in familie.
-unele medicamente, cum ar fi steroizi sau narcotice pentru ameliorarea durerii.
-istoria de familie, la unii copii depresia pare a fi mostenita.

Cum este diagnosticata depresia?
Pentru a diagnostica depresia, doctorul recurge la un test psihologic si pune intrebari despre sanatatea copilului in trecut.
Unele boli pot cauza aceasi simptome ca si depresia. Deci se pot face teste colipului pentru a putea exclude problemele fizice cum ar fi un nivel tiroidian scazut sau anemie.

Este comun la copii cu depresie sa sufere si de alte probleme de sanatate, cum ar fi anxietatea, deficienta de atentie si hiperactivitate (ADHD), tulburari de pofta de mancare. Cel mai probabil doctorul va pune intrebari in legatura cu aceste probleme pentru a da diacnosticul si tratamentul indicat.

Cum este tratat?
De obicei, unul dintre primii paşi in tratamentul depresiei este de educaţie pentru copil  şi familia lui.Invatand impreuna copilul si familia despre depresie poate fi de mare ajutor. Consilierea poate ajuta copilul sa se simta mai bine. Tipul de consolare depinde de varsta copilului. La copiii foarte tineri, consolarea in joaca poate ajuta cel mai mult. La copii mai in varsta si la adolescenti terapia cognitiv-comportamentala poate ajuta cel mai bine. Acest gen de terapie ii va ajuta sa uite acele ganduri negre si rele care ii facea sa se simta rau.

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Insomnia

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.