⏰ PROMOTIA ZILEI
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Produse de uz casnic.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Depresia

Depresia
     

Depresia la copii și adolescenți

Cum se manifestă depresia la copii și adolescenți?
Depresia este o gravă tulburare de dispoziție, care poate distruge cheful de viață al copilului. Este normal pentru un copil să fie supărat sau trist din când în când. Poți constata astfel de stări după moartea unui animaluț sau o mutare într-un oraș nou. Dar dacă aceste stări dureaza mai multe săptămâni sau chiar luni poate fi semnul unei depresii.

Experții au gândit că numai adulții pot cădea în depresie. Acum știm că și un tânăr copil poate suferi de depresie care necesită îngrijiri și tratamente serioase. Din 100 de copii 3, și din 100 de adolescenți 9 suferă de depresie serioasă.

Totuși mulți copii nu ajung la tratamentul de care au nevoie. Acest lucru este greu de diferențiat dintre depresie și stări de proastă dispoziție. De asemenea depresia nu se manifestă la fel la un copil ca la un adult.

Dacă ești preocupat de copilul tău încercă să afli mai multe despre simptomele pe care le are. Vorbește cu copilul tău pentru a afla cum și ce simte. Dacă crezi că copilul tău este deprimat vorbește cu doctorul său consilierul tău. Cât de repede ajunge la tratament cu atât mai repede se va simți mai bine.

Care sunt simptomele?
Un copil poate fi deprimat dacă:
-de cele mai multe ori este ursuz, trist, sau plictisit
-nu simte nici o plăcere în lucrurile pe care le folosește pentru a se distra

Un copil deprimat:
-pierde sau câștigă în greutate
-doarme prea mult sau prea puțin
-se simte fără speranță, fără valoare sau vinovat de ceva
-are probleme de concentrare, de gândire sau de luare decizii
-se gândește mult la moarte sau sinucidere
Simptomele de depresie sunt adesea trecute cu vederea. Este greu de observat că simptomele fac parte din aceași problemă.

Ce cauzează depresia?
Ce cauzează depresia nu este bine înțeles. Se spune că este vorba despre un dezechilibru al creierului care afectează acea parte a acestuia care este responsabila de dispoziția de starea persoanei respective. Lucrurile care pot conduce la acest dezechilibru sunt:
-evenimente cu mult stres, cum ar fi o schimbare de școală, trecere printr-un divorț sau un deces în familie.
-unele medicamente, cum ar fi steroizi sau narcotice pentru ameliorarea durerii.
-istoria de familie, la unii copii depresia pare a fi moștenită.

Cum este diagnosticată depresia?
Pentru a diagnostica depresia, doctorul recurge la un test psihologic și pune întrebari despre sănătatea copilului în trecut.
Unele boli pot cauza aceleași simptome ca și depresia. Deci se pot face teste colipului pentru a putea exclude problemele fizice cum ar fi un nivel scăzut al hormonilor tiroidieni sau anemie.

Este comun la copii cu depresie să sufere și de alte probleme de sănătate, cum ar fi anxietatea, deficiența de atenție și hiperactivitate (ADHD), tulburări de poftă de mâncare. Cel mai probabil doctorul va pune întrebări în legatură cu aceste probleme pentru a pune diagnosticul și tratamentul indicat.


Cum este tratat?
De obicei, unul dintre primii paşi în tratamentul depresiei este de educaţia pentru copil şi familiei lui. Învățând împreună copilul și familia despre depresie poate fi de mare ajutor. Consilierea poate ajuta copilul să se simtă mai bine. Tipul de consolare depinde de vârsta copilului. La copiii foarte tineri, consolarea în joacă poate ajuta cel mai mult. La copii mai în vârstă și la adolescenți terapia cognitiv-comportamentală poate ajuta cel mai bine. Acest gen de terapie îi va ajuta să uite acele gânduri negre și rele care îi făceau să se simtă rău.

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

De ce ne imbolnavim mai repede toamna si cum putem preveni acest lucru?

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.