Luna Zanna
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Depresia

Depresia
     

Depresia la copii și adolescenți

Cum se manifestă depresia la copii și adolescenți?
Depresia este o gravă tulburare de dispoziÈ›ie, care poate distruge cheful de viață al copilului. Este normal pentru un copil să fie supărat sau trist din când în când. PoÈ›i constata astfel de stări după moartea unui animaluÈ› sau o mutare într-un oraÈ™ nou. Dar dacă aceste stări dureaza mai multe săptămâni sau chiar luni poate fi semnul unei depresii.

ExperÈ›ii au gândit că numai adulÈ›ii pot cădea în depresie. Acum È™tim că È™i un tânăr copil poate suferi de depresie care necesită îngrijiri È™i tratamente serioase. Din 100 de copii 3, È™i din 100 de adolescenÈ›i 9 suferă de depresie serioasă.

Totuși mulți copii nu ajung la tratamentul de care au nevoie. Acest lucru este greu de diferențiat dintre depresie și stări de proastă dispoziție. De asemenea depresia nu se manifestă la fel la un copil ca la un adult.

Dacă eÈ™ti preocupat de copilul tău încercă să afli mai multe despre simptomele pe care le are. VorbeÈ™te cu copilul tău pentru a afla cum È™i ce simte. Dacă crezi că copilul tău este deprimat vorbeÈ™te cu doctorul său consilierul tău. Cât de repede ajunge la tratament cu atât mai repede se va simÈ›i mai bine.

Care sunt simptomele?
Un copil poate fi deprimat dacă:
-de cele mai multe ori este ursuz, trist, sau plictisit
-nu simte nici o plăcere în lucrurile pe care le foloseÈ™te pentru a se distra

Un copil deprimat:
-pierde sau câÈ™tigă în greutate
-doarme prea mult sau prea puțin
-se simte fără speranță, fără valoare sau vinovat de ceva
-are probleme de concentrare, de gândire sau de luare decizii
-se gândeÈ™te mult la moarte sau sinucidere
Simptomele de depresie sunt adesea trecute cu vederea. Este greu de observat că simptomele fac parte din aceași problemă.

Ce cauzează depresia?
Ce cauzează depresia nu este bine înÈ›eles. Se spune că este vorba despre un dezechilibru al creierului care afectează acea parte a acestuia care este responsabila de dispoziÈ›ia de starea persoanei respective. Lucrurile care pot conduce la acest dezechilibru sunt:
-evenimente cu mult stres, cum ar fi o schimbare de È™coală, trecere printr-un divorÈ› sau un deces în familie.
-unele medicamente, cum ar fi steroizi sau narcotice pentru ameliorarea durerii.
-istoria de familie, la unii copii depresia pare a fi moștenită.

Cum este diagnosticată depresia?
Pentru a diagnostica depresia, doctorul recurge la un test psihologic È™i pune întrebari despre sănătatea copilului în trecut.
Unele boli pot cauza aceleași simptome ca și depresia. Deci se pot face teste colipului pentru a putea exclude problemele fizice cum ar fi un nivel scăzut al hormonilor tiroidieni sau anemie.

Este comun la copii cu depresie să sufere È™i de alte probleme de sănătate, cum ar fi anxietatea, deficienÈ›a de atenÈ›ie È™i hiperactivitate (ADHD), tulburări de poftă de mâncare. Cel mai probabil doctorul va pune întrebări în legatură cu aceste probleme pentru a pune diagnosticul È™i tratamentul indicat.


Cum este tratat?
De obicei, unul dintre primii paÅŸi în tratamentul depresiei este de educaÅ£ia pentru copil ÅŸi familiei lui. Învățând împreună copilul È™i familia despre depresie poate fi de mare ajutor. Consilierea poate ajuta copilul să se simtă mai bine. Tipul de consolare depinde de vârsta copilului. La copiii foarte tineri, consolarea în joacă poate ajuta cel mai mult. La copii mai în vârstă È™i la adolescenÈ›i terapia cognitiv-comportamentală poate ajuta cel mai bine. Acest gen de terapie îi va ajuta să uite acele gânduri negre È™i rele care îi făceau să se simtă rău.

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

De ce ne imbolnavim mai repede toamna si cum putem preveni acest lucru?

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.