âš¡ PROMO âš¡
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Uleiuri cosmetice.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Deficienta vizuala la nou nascuti

Deficienta vizuala la nou nascuti
     

Îngrijirea È™i dezvoltarea nou născutului cu deficiență vizuală

Pentru că organele senzoriale să funcÈ›ioneze bine, multe condiÈ›ii trebuie să fie îndeplinite: creierul trebuie să fie teafăr, sistemul nervos perfect, organele senzoriale trebuie să aibă o bună funcÈ›ionare, iar o importantă condiÈ›ie este: învățarea.! Învățarea este necesară pentru funcÈ›ionarea perfecta a  sistemului nervos È™i se poate realiza prin dezvoltare constientă.

Dezvoltarea vederii este foarte simplă:

  • Patul copilului să fie iluminat uniform dar să fie apărat de lumina directă a soarelui.
  • Să folosim aÈ™ternut colorat, patură cu eÈ™antion mare.
  • Să agățăm cu ață deasupra patului figurine colorate iar figurinele să fie din hârtie pentru ca fluxul de aer o miÈ™că mai uÈ™or.
  • Să îl ducem pe nou născut adesea la geam, să-i schimbăm locul în cameră pentru a dezvolta formarea simÈ›ului de spaÈ›iu.
  • Noaptea este indicat să iluminăm ecranat patul copilului, chiar dacă este treaz, deoarece lumina în felul în care cade pe anumite obiecte atrage atenÈ›ia copilului.
  • Să nu punem copilul niciodata la lumină intensă È™i în nici un caz să nu îl lăsăm să se uite la televizor. Dacă observăm vizibilitate redusă, trebuie să mergem la medicul specialist, el va decide ce este de facut. Să È›inem cont de sfaturile medicului chiar daca ni se par o cruzime.


Este foarte important pentru copilul cu defect vizual să  îi vorbim despre tot ceea ce se întâmplă în jurul lui, ce vedem, iar când  facem ceva împreună cu copilul, să-i vorbim, să-l lăsăm să atingă lucrurile, mâna, faÈ›a noastră. Când îl îmbrăcăm să-i spunem în ce haine îl îmbrăcăm, cum arată, ce culoare are, ce model este pe ea. Cu timpul va înÈ›elege procesul È™i va învăța să „vadă” cu mâinile.
SimÈ›ul atingerii este foarte dezvoltat la aceÈ™ti copii È™i îl putem dezvolta: întotdeauna să-i spunem ce a atins, să cumpărăm jucării, cărÈ›i de poveÈ™ti ale căror suprafeÈ›e nu sunt netede, să fie câte mai multe modele pe ea È™i în timp ce pipăie cartea să-i spunem pe ce anume a pus mâna.

Cu siguranță copilul cu deficiență de vedere va învăța mai greu să mănânce singur, va răsturna de mai multe ori paharul È™i îÈ™i va lua haina pe dos dar până la urma va învăța!  Să avem încredere că poate face multe lucruri È™i să îl ajutăm să facă ceea ce poate. Să-l încurajăm È™i dacă îi reuÈ™eÈ™te ceva să-l înÈ™tiițăm cât de mândri suntem de el.

Ceea ce este cel mai important este să avem încredere în copilul nostru, să-i arătăm cât de mult îl iubim, copilul trebuie să È™tie că È™i el este la fel de preÈ›ios È™i unic ca oricare alt copil pentru că într-adevăr aÈ™a È™i este.

 

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.