☺ HAPPY HOURS
Ai 14% reducere pentru toate produsele din categoria Tincturi.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Deficienta vizuala la nou nascuti

Deficienta vizuala la nou nascuti
     

Îngrijirea și dezvoltarea nou născutului cu deficiență vizuală

Pentru că organele senzoriale să funcționeze bine, multe condiții trebuie să fie îndeplinite: creierul trebuie să fie teafăr, sistemul nervos perfect, organele senzoriale trebuie să aibă o bună funcționare, iar o importantă condiție este: învățarea.! Învățarea este necesară pentru funcționarea perfecta a  sistemului nervos și se poate realiza prin dezvoltare constientă.

Dezvoltarea vederii este foarte simplă:

  • Patul copilului să fie iluminat uniform dar să fie apărat de lumina directă a soarelui.
  • Să folosim așternut colorat, patură cu eșantion mare.
  • Să agățăm cu ață deasupra patului figurine colorate iar figurinele să fie din hârtie pentru ca fluxul de aer o mișcă mai ușor.
  • Să îl ducem pe nou născut adesea la geam, să-i schimbăm locul în cameră pentru a dezvolta formarea simțului de spațiu.
  • Noaptea este indicat să iluminăm ecranat patul copilului, chiar dacă este treaz, deoarece lumina în felul în care cade pe anumite obiecte atrage atenția copilului.
  • Să nu punem copilul niciodata la lumină intensă și în nici un caz să nu îl lăsăm să se uite la televizor. Dacă observăm vizibilitate redusă, trebuie să mergem la medicul specialist, el va decide ce este de facut. Să ținem cont de sfaturile medicului chiar daca ni se par o cruzime.


Este foarte important pentru copilul cu defect vizual să  îi vorbim despre tot ceea ce se întâmplă în jurul lui, ce vedem, iar când  facem ceva împreună cu copilul, să-i vorbim, să-l lăsăm să atingă lucrurile, mâna, fața noastră. Când îl îmbrăcăm să-i spunem în ce haine îl îmbrăcăm, cum arată, ce culoare are, ce model este pe ea. Cu timpul va înțelege procesul și va învăța să „vadă” cu mâinile.
Simțul atingerii este foarte dezvoltat la acești copii și îl putem dezvolta: întotdeauna să-i spunem ce a atins, să cumpărăm jucării, cărți de povești ale căror suprafețe nu sunt netede, să fie câte mai multe modele pe ea și în timp ce pipăie cartea să-i spunem pe ce anume a pus mâna.

Cu siguranță copilul cu deficiență de vedere va învăța mai greu să mănânce singur, va răsturna de mai multe ori paharul și își va lua haina pe dos dar până la urma va învăța!  Să avem încredere că poate face multe lucruri și să îl ajutăm să facă ceea ce poate. Să-l încurajăm și dacă îi reușește ceva să-l înștiițăm cât de mândri suntem de el.

Ceea ce este cel mai important este să avem încredere în copilul nostru, să-i arătăm cât de mult îl iubim, copilul trebuie să știe că și el este la fel de prețios și unic ca oricare alt copil pentru că într-adevăr așa și este.

 

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.