⚡ PROMO ⚡
Ai 12% reducere pentru toate produsele din categoria Creme cosmetice.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Deficienta vizuala la nou nascuti

Deficienta vizuala la nou nascuti
     
Ingrijirea si dezvoltarea nou nascutului cu deficienta vizuala

Pentru ca organele senzoriale sa functioneze bine, multe conditii trebuie sa fie indeplinite: creierul trebuie sa fie teafar, sistemul nervos perfect,  organele senzoriale trebuie sa aiba o buna functionare, iar o importanta conditie este: invatarea.! Invatarea este necesara pentru functionarea perfecta a  sistemului nervos si se poate realiza prin dezvoltare constienta.

Dezvoltarea vederii este foarte simpla:

  • Patul copilului sa fie iluminat uniform dar sa fie aparat de lumina directa a soarelui.
  • Sa folosim asternut colorat, patura cu esantion mare.
  • Sa agatam cu ata deasupra patului figurine colorate  iar figurinele sa fie din hartie pentru ca fluxul de aer o misca mai usor.
  • Sa ducem pe nou nascut adesea la geam, sa-i schimbam locul in camera pentru a dezvolta formarea simtului de spatiu.
  • Noaptea este indicat sa iluminam ecranat patul copilului, chiar daca este treaz deoarece lumina in felul in care cade pe anumite obiecte atrage atentia copilului.
  • Sa nu punem copilul niciodata la lumina intensa si in nici un caz sa nu lasam sa se uite la televizor. Daca observam vizibilitate redusa sa mergem la medicul specialist, el va decide ce este de facut. Sa tinem cont de sfaturile medicului chiar daca ni se pare o cruzime.


Este foarte important pentru copilul cu defect vizual sa vorbim despre tot ceea ce se intampla in jurul lui, ce vedem, iar cand  facem ceva impreuna cu copil, sa-i vorbim, sa lasam sa atinga lucrurile, mana, fata noastra. Cand o imbracam sa-i spunem in ce haine o imbracam, cum arata, ce culoare are, ce model este pe ea. Cu timpul va intelege procesul si va invata sa vada cu mainile.
Simtul atingerii este foarte dezvoltat la acesti copii si ii putem dezvolta: intotdeauna sa-i spunem ce a atins, sa cumparam jucarii, carti de povesti ale caror suprafete nu sunt netede, sa fie cate mai multe modele pe ea si in timp ce isi pipaie cartea sa-i spunem pe ce anume a pus mana.

Cu siguranta copilul cu deficienta de vedere va invata mai greu sa mananca singur, va rasturna de mai multe ori paharul si isi va lua haina pe dos dar pana la urma va invata!  Sa avem incredere ca poate face multe lucruri si sa ajutam sa faca ceea ce poate. Sa-l incurajam si daca ii reusisera ceva sa-l instiitam cat de mandri suntem de el.

Ceea ce este cel mai important sa avem incredere in copilul nostru, sa-i aratam cat de mult o iubim neconditionat,  copilul trebuie sa stie ca si el este la fel de pretios si unic ca oricare alt copil pentru ca intr-adevar asa si este.

 

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Ce trebuie sa stim despre ceaiuri?

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.