DAILY DEALS
Ai 14% reducere pentru toate produsele din categoria Tincturi.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Cum se manifesta roseola la copii?

Cum se manifesta roseola la copii?
     

Roșeola este o boală virală, mai puțin contagioasă, care afectează în general, copiii de până la 2 ani. Infecția este atât de comuna încât aproape fiecare copil o face înainte de a merge la grădiniță. Două tulpini de virus herpetic sunt cele care cauzaează roșeola. Boala debuteaza de obicei cu febra mare (39-40 grade) și poate dura timp de mai multe zile după care apare o eruptie cutanată, urmată de mâncărime.
De obicei, roșeola nu este gravă, foarte rar pot apărea complicații ca urmare a febrei mari iar tratamentul include odihna la pat și medicație împotriva febrei.

Simptome specifice roșeolei

Dacă un copil ia virusul de la o persoana bolnavă de roșeolă, simptomele se manifestă abia după o săptămână sau două, este posibil ca infecția să nu se manifeste deloc. Dacă sunt vizibile, simptomele includ:

  • Febra. Roșeola debutează cu febră mare. Pe lângă aceasta, unii copii pot prezenta supărari ale gâtului, erupție cutanată la nivelul nasului, tuse sau chiar dificultăți de înghițire. Febra durează de obicei de la 3 la 7 zile.
  • Erupție cutanată. După ce febră încetează, este posibil să apară o erupție cutanată, ce constă în pete mici, de culoare roșie, înconjurate uneori de o pată albă. Erupția se manifestă la început pe spate, piept și abdomen după care se întinde pe gât și brațe. Erupția, care nu este inconfortabilă ți nici dureroasă, poate persista de la câteva ore la cateva zile până să dispară.
  • Alte semne caractersitice bolii sunt: oboseală, iritabilitate la copii, ușoară diaree, pofta de mâncare scăzută, pleoape umflate.

 

Cauzele apariției

Cea mai frecventă cauză este infecția cu virusul herpetic 6 și uneori de virusul herpetic 7. Aceste tipuri nu sunt aceleași care provoacă răni sau negi genitali. Ca și celelalte infecții virale, roșeola se răspândește de la persoană la persoană prin repirație sau salivă. Roșeola este contagioasă chiar dacă nu se manifestă. Spre deosebire de alte boli care provoacă adevarate epidemii, roșeola poate apărea în orice perioadă a anului.

Factori de risc

Copiii mai mari prezintă un risc mai mare de a contacta boala spre deosebire de nou-născuți care au primit anticorpi din pantecele mamei. Dar și această imunitate dispare în timp și cea mai frecventă vârstă la care apare roșeola este între 9 și 21 luni.

Diagnostic și tratament

Când copilul prezintă convulsii febrile sau diverse răni, este cazul să apelați la un medic. Diagnosticul este dificil de pus deoarece simptomele sunt foarte asemanatoare cu celelalte boli specifice copilăriei. Dacă nu este vorba despre o raceală sau gripă, infecție a urechilor sau dureri de gât, atunci medicul așteaptă apariția erupțiilor cutanate înainte de a pune diagnosticul.

Majoritatea copiilor se refac după o săptămână de tratament. Tratamentul constă în medicamente împotriva febrei cum sunt Tylenol sau ibuprofen. A nu se administra aspirină copiilor deoarece există riscul apariției sindromului Reye care poate fi destul de serios. Antibioticele nu sunt de asemenea eficiente în cazul roșeolei.

Complicații ce pot apărea

Convulsiile sunt o complicație ce poate apărea ca urmare a creșterii bruște de temperatură, ce poate cauza pierderea conștiinței și pierderea controlului intestinului și vezicii urinare. Pentru persoanele cu sistem imunitar slăbit, roșeola poate fi o mare grijă, deoarece pe lângă faptul că în cazul lor boala trece mai greu, în acest timp ei mai pot contacta și alte infecții. De asemenea, ei prezintă riscul de a face pneumonie, encefalită sau inflamarea creierului, care poate fi o afecțiune ce amenință viața.

Ce este de făcut odată ce boala este contactată?

În primul rând: odihna din plin până când febra dispare. În al doilea, consumul mare de lichide necarbogazoase. Băile cu apă moderată, precum si compresele reci aplicate pe capul bolnavului pot fi de ajutor în ameliorarea febrei. Iar pentru ca boala sa trec de tot, este bine să tineți copilul în casă pentru mai multe zile.

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.