âš¡ PROMO âš¡
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Uleiuri cosmetice.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Cum se manifestă boala celiacă la copii?

Cum se manifestă boala celiacă la copii?
     

Boala celiacă este o tulburarea digestivă cauzată de o reacÈ›ie imună anormală a organismului față de gluten. Glutenul este o proteină găsită în alimente precum grâu, orz, secară È™i triticale. Se poate găsi È™i în ovăzul care a fost făcut în fabricile de procesare care manipulează alte cereale. Glutenul poate fi găsit chiar È™i în unele medicamente, vitmaine È™i rujuri. IntoleranÈ›a la gluten se caracterizează prin simptome ce apar după consumul de alimente care conÈ›in gluten. Persoanele cu sensibilitate la gluten non-celiacă pot avea o sensibilitate uÈ™oară la gluten, în timp ce boala celiacă este o tulburare autoimună. 

În boala celiacă, răspunsul imun la gluten creează tonxine care distrug vilozitățile intestinale. Acestea sunt mici proeminenÈ›e asemănătoare degetelor din mucoasa intestinului subÈ›ire. Când aceste vilozități sunt deteriorate, organismul nu poate absorbi nutrienÈ›i din alimente. Acest lucru poate duce la malnutriÈ›ie È™i alte complicaÈ›ii grave de sănătate, inclusiv leziuni intestinale permanente. 

Persoanele care suferă de boala celiacă tebuie să elimine toate formele de gluten din alimentaÈ›ie. Acestea includ majoritatea produselor de pâine, produse de patiserie, bere È™i alimente în care glutenul poate fi folosit ca ingredient stabilizator. 

Simptomele bolii celiace implică de obicei întregul sistem digestiv, dar pot afecta È™i alte părÈ›i ale corpului. Copiii È™i adulÈ›ii tind să aibă un set diferit de simptome.

Simptomele bolii celiace la copii

Copiii diagnosticați cu boala celiacă se pot simți obosiți și iritabili. Simptomele comune includ:

  • scădere în greutate
  • vărsături
  • balonare
  • dureri abdominale
  • diaree persistentă sau constipaÈ›ie
  • scaune palide, grase, urât mirositoare

Cum se tratează boala celiacă?

  • Biscuiti Fara Gluten Din Orez Cu Roscove,Natural Jihlava

    Biscuiti Fara Gluten Din Orez Cu Roscove,Natural Jihlava

    10,40 lei
    Produs fara gluten, fara lapte, fara oua, fara zahar adaugat.Produs destinat celor cu intoleranta la gluten, lactoza si pentru cei care duc o dieta echilibrata!!! Ideal pentru vegani si vegetarieni!!!Ingrediente: amidon din tapioca, pasta de mere, faina de sorg, faina de orez, agent de ingrosare: guma guar, sirop de orez 29%, ulei de cocos, pulbere de carob(roscove) 3%, praf de copt fara fosfati, ...
  • Biscuiti fara gluten Biscotti, 300g, Nutrifree

    Biscuiti fara gluten Biscotti, 300g, Nutrifree

    21,60 lei
    Reteta noua. Fara glutenFara lactozafara ouaFara grasimi hidrogenateVegetarianIngrediente: faina de orez, faina de porumb, zahar de trestie,amidon din cartofi, ulei de floarea soarelui,sirop de orez, apa, proteine din LUPIN, proteine din mazare, agenti de crestere:difosfat disodic,bicarbonat de sodiu, amidon din porumb, emulsifianti: mono si digliceride ai acizilor grasi, arome naturale, agen ...
  • Paste Lasagna fara Gluten, 250gr, Le Veneziane

    Paste Lasagna fara Gluten, 250gr, Le Veneziane

    18,70 lei
    Paste Lasagna fara Gluten este un produs destinat persoanelor cu boală celiacă.Produs fără gluten, fără lactoză, fără ou.Ingrediente: făină de porumb 55%, făină de orez.Poate conține urme de soia.Mod de preparare: Foile de lasagna sunt gata depreparare, nu necesită precooking. Se pregătește o bazăcu suc de roșii și carne (sau folosiți o bază gata făcutăfără gluten) și un ...
  • Mini Grissini fara gluten amarant si hrisca, 250gr, Le Veneziane

    Mini Grissini fara gluten amarant si hrisca, 250gr, Le Veneziane

    17,99 lei
    Mini Grissini cu amarant È™i hriÈ™că integrală este un produs destinat persoanelor cu boală celiacă. FÄ‚RÄ‚ GLUTEN.AromaÈ›i, gustoÈ™i È™i crocanÈ›i, produsele “Mini GrissiniLe Veneziane” sunt potriviÈ›i în oricare moment a zilei.Ingrediente: amidon din porumb, amidon din cartofi, făinăde porumb 13,2 %, ulei vegetal de palmier, amarant 4,2%sirop de glucoză,Făină de hriÈ™c ...

Nu există un leac pentru această boală. Cercetătorii lucrează la noi tratamente È™i sunt considerate promițătoare. Dar, pentru moment, afecÈ›iune este gestioante cu o dietă fără gluten. Acest lucru lasă mucoasa intestinală să se vindece È™i ajută la ameliorarea simptomelor. 

Scimbările Alimentare

Dieta copilului nu ar trebui să conÈ›ină grâu, orz, secară È™i cereale aferente. Nicio lege nu impune producătorilor de alimente să enumere glutenul pe etichetele alimentelor, ceea ce poate fi dificil de evitat. Este foarte important să se citească etichetele produselor cu atenÈ›ie înainte de cumpărare. La fel trebuie să se înveÈ›e È™i copilul să citească cu atenÈ›ie etichetele produselor alimentare. 

MenÈ›inerea unei diete fără gluten nu este uÈ™oară. Din fericire, multe companii produc acum produse fărăr gluten, care pot fi găsite la diferite magazine alimentare, iar pe etichetă se poate observa sintagma „fără gluten”.

Cel mai important pas este de a È™tii care sunt alimentele sigure pentru consum. Iată o serie de recomandări alimentare care vă pot ajuta să determinaÈ›i ce să mâncaÈ›i È™i ce să evitaÈ›i.

EvitaÈ›i următoarele ingrediente: grâu, spelta, secară, orz, triticale, bulgur, făină graham, griÈ™.

EvitaÈ›i, cu excepÈ›ia cazului în care pe etichetă scrie  fără gluten: pâine, prăjituri, dulciuri, cereale, fursecuri, crackers, crutoane, sosuri, ovăz, paste.

Puteți consuma aceste cereale fără gluten: hrișcă, porumb, amaranth, făină de porumb, făină făcută din orez, soia, porumb, cartofi sau fasole, quinoa, orez, tapioca.

Simptomele ar trebui să se amelioreze la câteva zile până la câteva săptămâni de la efectuarea schimbărilor alimentare. La copii, intestinul se vindecă de obicei în trei până la È™ase luni. Odată ce insetinul se vindecă complet, organismul va fi capabil să absoarbă nutrienÈ›ii în mod corespunzător. 

Cel mai important, pentru a evita alte episoade tulburătoare nedorite este ca, copilul să înveÈ›e de mic cum să evite alimentele fără gluten È™i cum să citească etichetele produselor. Odată ce se asigură o disciplină nutriÈ›ională copilului, va creÈ™te È™i calitatea vieÈ›ii.

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.