âš¡ PROMO âš¡
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Mancare sanatoasa.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Cum se manifestă boala celiacă la copii?

Cum se manifestă boala celiacă la copii?
     

Boala celiacă este o tulburarea digestivă cauzată de o reacÈ›ie imună anormală a organismului față de gluten. Glutenul este o proteină găsită în alimente precum grâu, orz, secară È™i triticale. Se poate găsi È™i în ovăzul care a fost făcut în fabricile de procesare care manipulează alte cereale. Glutenul poate fi găsit chiar È™i în unele medicamente, vitmaine È™i rujuri. IntoleranÈ›a la gluten se caracterizează prin simptome ce apar după consumul de alimente care conÈ›in gluten. Persoanele cu sensibilitate la gluten non-celiacă pot avea o sensibilitate uÈ™oară la gluten, în timp ce boala celiacă este o tulburare autoimună. 

În boala celiacă, răspunsul imun la gluten creează tonxine care distrug vilozitățile intestinale. Acestea sunt mici proeminenÈ›e asemănătoare degetelor din mucoasa intestinului subÈ›ire. Când aceste vilozități sunt deteriorate, organismul nu poate absorbi nutrienÈ›i din alimente. Acest lucru poate duce la malnutriÈ›ie È™i alte complicaÈ›ii grave de sănătate, inclusiv leziuni intestinale permanente. 

Persoanele care suferă de boala celiacă tebuie să elimine toate formele de gluten din alimentaÈ›ie. Acestea includ majoritatea produselor de pâine, produse de patiserie, bere È™i alimente în care glutenul poate fi folosit ca ingredient stabilizator. 

Simptomele bolii celiace implică de obicei întregul sistem digestiv, dar pot afecta È™i alte părÈ›i ale corpului. Copiii È™i adulÈ›ii tind să aibă un set diferit de simptome.

Simptomele bolii celiace la copii

Copiii diagnosticați cu boala celiacă se pot simți obosiți și iritabili. Simptomele comune includ:

  • scădere în greutate
  • vărsături
  • balonare
  • dureri abdominale
  • diaree persistentă sau constipaÈ›ie
  • scaune palide, grase, urât mirositoare

Cum se tratează boala celiacă?

  • Biscuiti Fara Gluten Din Orez Cu Roscove,Natural Jihlava

    Biscuiti Fara Gluten Din Orez Cu Roscove,Natural Jihlava

    10,40 lei
    Produs fara gluten, fara lapte, fara oua, fara zahar adaugat.Produs destinat celor cu intoleranta la gluten, lactoza si pentru cei care duc o dieta echilibrata!!! Ideal pentru vegani si vegetarieni!!!Ingrediente: amidon din tapioca, pasta de mere, faina de sorg, faina de orez, agent de ingrosare: guma guar, sirop de orez 29%, ulei de cocos, pulbere de carob(roscove) 3%, praf de copt fara fosfati, ...
  • Biscuiti Fara Gluten Din Orez Cu Vanilie Si Unt 100g, Natural Ji

    Biscuiti Fara Gluten Din Orez Cu Vanilie Si Unt 100g, Natural Ji

    10,40 lei
    Produs fara gluten, fara lapte, fara oua, cu unt GHEE.Untul ghee provine din traditia culinara a Asiei de Sud si este o alternativa sanatoasa la untul si uleiul traditional. Acesta contine numai grasime pura, bogata in acizi grasi, vitamine si antioxidant si este ideal pentru produse de patiserie, deoarece tratamentul termic nu altereaza gustul produselor alimentare imbogatindu-le cu substant ...
  • Biscuiti Fara Gluten Din Orez Cu Scortisoara 150g, Natural Jihla

    Biscuiti Fara Gluten Din Orez Cu Scortisoara 150g, Natural Jihla

    9,80 lei
    Poti incerca sa consumi biscuiti din orez in fiecare zi, atunci cand simti nevoia de o gustare sanatoasa, care sa iti ofere o sursa de energie pentru cateva ore. Nu ai timp mereu pentru a gati si nu tot timpul esti dispus sa petreci tipu in bucatarie, insa acest lucru nu inseamna ca nu trebuie sa mananci sanatos. Cu ajutorul biscuitilor din orez ai rezolvat din start aceasta problema deoarece ...
  • Biscuiti fara Gluten cu Fulgi de Ovaz si Ciocolata Denis 50gr It

    Biscuiti fara Gluten cu Fulgi de Ovaz si Ciocolata Denis 50gr It

    8,40 lei
    Ingrediente: fulgi de OVĂZ fără gluten, zahăr, făină de orez, sirop de glucoză, ulei de rapiță, ciocolată (zahăr, masă cacao, unt de cacao, dextroză, lecitină de SOIA, extract de vanilie), faină de SOIA, amidon din porumb, fulgi de cocos, pudră de cacao degresată, amidon din cartofi, lecitină de floarea soarelui, arome, agenți de creștere (bicarbonat de amoniu, bicarbonat de so ...

Nu există un leac pentru această boală. Cercetătorii lucrează la noi tratamente È™i sunt considerate promițătoare. Dar, pentru moment, afecÈ›iune este gestioante cu o dietă fără gluten. Acest lucru lasă mucoasa intestinală să se vindece È™i ajută la ameliorarea simptomelor. 

Scimbările Alimentare

Dieta copilului nu ar trebui să conÈ›ină grâu, orz, secară È™i cereale aferente. Nicio lege nu impune producătorilor de alimente să enumere glutenul pe etichetele alimentelor, ceea ce poate fi dificil de evitat. Este foarte important să se citească etichetele produselor cu atenÈ›ie înainte de cumpărare. La fel trebuie să se înveÈ›e È™i copilul să citească cu atenÈ›ie etichetele produselor alimentare. 

MenÈ›inerea unei diete fără gluten nu este uÈ™oară. Din fericire, multe companii produc acum produse fărăr gluten, care pot fi găsite la diferite magazine alimentare, iar pe etichetă se poate observa sintagma „fără gluten”.

Cel mai important pas este de a È™tii care sunt alimentele sigure pentru consum. Iată o serie de recomandări alimentare care vă pot ajuta să determinaÈ›i ce să mâncaÈ›i È™i ce să evitaÈ›i.

EvitaÈ›i următoarele ingrediente: grâu, spelta, secară, orz, triticale, bulgur, făină graham, griÈ™.

EvitaÈ›i, cu excepÈ›ia cazului în care pe etichetă scrie  fără gluten: pâine, prăjituri, dulciuri, cereale, fursecuri, crackers, crutoane, sosuri, ovăz, paste.

Puteți consuma aceste cereale fără gluten: hrișcă, porumb, amaranth, făină de porumb, făină făcută din orez, soia, porumb, cartofi sau fasole, quinoa, orez, tapioca.

Simptomele ar trebui să se amelioreze la câteva zile până la câteva săptămâni de la efectuarea schimbărilor alimentare. La copii, intestinul se vindecă de obicei în trei până la È™ase luni. Odată ce insetinul se vindecă complet, organismul va fi capabil să absoarbă nutrienÈ›ii în mod corespunzător. 

Cel mai important, pentru a evita alte episoade tulburătoare nedorite este ca, copilul să înveÈ›e de mic cum să evite alimentele fără gluten È™i cum să citească etichetele produselor. Odată ce se asigură o disciplină nutriÈ›ională copilului, va creÈ™te È™i calitatea vieÈ›ii.

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.