⭐ OFERTA ZILEI ⭐
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Insula de mirodenii.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Cum se manifestă boala celiacă la copii?

Cum se manifestă boala celiacă la copii?
     

Boala celiacă este o tulburarea digestivă cauzată de o reacție imună anormală a organismului față de gluten. Glutenul este o proteină găsită în alimente precum grâu, orz, secară și triticale. Se poate găsi și în ovăzul care a fost făcut în fabricile de procesare care manipulează alte cereale. Glutenul poate fi găsit chiar și în unele medicamente, vitmaine și rujuri. Intoleranța la gluten se caracterizează prin simptome ce apar după consumul de alimente care conțin gluten. Persoanele cu sensibilitate la gluten non-celiacă pot avea o sensibilitate ușoară la gluten, în timp ce boala celiacă este o tulburare autoimună. 

În boala celiacă, răspunsul imun la gluten creează tonxine care distrug vilozitățile intestinale. Acestea sunt mici proeminențe asemănătoare degetelor din mucoasa intestinului subțire. Când aceste vilozități sunt deteriorate, organismul nu poate absorbi nutrienți din alimente. Acest lucru poate duce la malnutriție și alte complicații grave de sănătate, inclusiv leziuni intestinale permanente. 

Persoanele care suferă de boala celiacă tebuie să elimine toate formele de gluten din alimentație. Acestea includ majoritatea produselor de pâine, produse de patiserie, bere și alimente în care glutenul poate fi folosit ca ingredient stabilizator. 

Simptomele bolii celiace implică de obicei întregul sistem digestiv, dar pot afecta și alte părți ale corpului. Copiii și adulții tind să aibă un set diferit de simptome.

Simptomele bolii celiace la copii

Copiii diagnosticați cu boala celiacă se pot simți obosiți și iritabili. Simptomele comune includ:

  • scădere în greutate
  • vărsături
  • balonare
  • dureri abdominale
  • diaree persistentă sau constipație
  • scaune palide, grase, urât mirositoare

Cum se tratează boala celiacă?

  • Biscuiti Fara Gluten Din Orez Cu Roscove,Natural Jihlava

    Biscuiti Fara Gluten Din Orez Cu Roscove,Natural Jihlava

    10,40 lei
    Produs fara gluten, fara lapte, fara oua, fara zahar adaugat.Produs destinat celor cu intoleranta la gluten, lactoza si pentru cei care duc o dieta echilibrata!!! Ideal pentru vegani si vegetarieni!!!Ingrediente: amidon din tapioca, pasta de mere, faina de sorg, faina de orez, agent de ingrosare: guma guar, sirop de orez 29%, ulei de cocos, pulbere de carob(roscove) 3%, praf de copt fara fosfati, ...
  • Biscuiti Fara Gluten Din Orez Cu Vanilie Si Unt 100g, Natural Ji

    Biscuiti Fara Gluten Din Orez Cu Vanilie Si Unt 100g, Natural Ji

    10,40 lei
    Produs fara gluten, fara lapte, fara oua, cu unt GHEE.Untul ghee provine din traditia culinara a Asiei de Sud si este o alternativa sanatoasa la untul si uleiul traditional. Acesta contine numai grasime pura, bogata in acizi grasi, vitamine si antioxidant si este ideal pentru produse de patiserie, deoarece tratamentul termic nu altereaza gustul produselor alimentare imbogatindu-le cu substant ...
  • Biscuiti Fara Gluten Din Orez Cu Scortisoara 150g, Natural Jihla

    Biscuiti Fara Gluten Din Orez Cu Scortisoara 150g, Natural Jihla

    9,80 lei
    Poti incerca sa consumi biscuiti din orez in fiecare zi, atunci cand simti nevoia de o gustare sanatoasa, care sa iti ofere o sursa de energie pentru cateva ore. Nu ai timp mereu pentru a gati si nu tot timpul esti dispus sa petreci tipu in bucatarie, insa acest lucru nu inseamna ca nu trebuie sa mananci sanatos. Cu ajutorul biscuitilor din orez ai rezolvat din start aceasta problema deoarece ...
  • Paste Lasagna fara Gluten, 250gr, Le Veneziane

    Paste Lasagna fara Gluten, 250gr, Le Veneziane

    18,70 lei
    Paste Lasagna fara Gluten este un produs destinat persoanelor cu boală celiacă.Produs fără gluten, fără lactoză, fără ou.Ingrediente: făină de porumb 55%, făină de orez.Poate conține urme de soia.Mod de preparare: Foile de lasagna sunt gata depreparare, nu necesită precooking. Se pregătește o bazăcu suc de roșii și carne (sau folosiți o bază gata făcutăfără gluten) și un ...

Nu există un leac pentru această boală. Cercetătorii lucrează la noi tratamente și sunt considerate promițătoare. Dar, pentru moment, afecțiune este gestioante cu o dietă fără gluten. Acest lucru lasă mucoasa intestinală să se vindece și ajută la ameliorarea simptomelor. 

Scimbările Alimentare

Dieta copilului nu ar trebui să conțină grâu, orz, secară și cereale aferente. Nicio lege nu impune producătorilor de alimente să enumere glutenul pe etichetele alimentelor, ceea ce poate fi dificil de evitat. Este foarte important să se citească etichetele produselor cu atenție înainte de cumpărare. La fel trebuie să se învețe și copilul să citească cu atenție etichetele produselor alimentare. 

Menținerea unei diete fără gluten nu este ușoară. Din fericire, multe companii produc acum produse fărăr gluten, care pot fi găsite la diferite magazine alimentare, iar pe etichetă se poate observa sintagma „fără gluten”.

Cel mai important pas este de a știi care sunt alimentele sigure pentru consum. Iată o serie de recomandări alimentare care vă pot ajuta să determinați ce să mâncați și ce să evitați.

Evitați următoarele ingrediente: grâu, spelta, secară, orz, triticale, bulgur, făină graham, griș.

Evitați, cu excepția cazului în care pe etichetă scrie  fără gluten: pâine, prăjituri, dulciuri, cereale, fursecuri, crackers, crutoane, sosuri, ovăz, paste.

Puteți consuma aceste cereale fără gluten: hrișcă, porumb, amaranth, făină de porumb, făină făcută din orez, soia, porumb, cartofi sau fasole, quinoa, orez, tapioca.

Simptomele ar trebui să se amelioreze la câteva zile până la câteva săptămâni de la efectuarea schimbărilor alimentare. La copii, intestinul se vindecă de obicei în trei până la șase luni. Odată ce insetinul se vindecă complet, organismul va fi capabil să absoarbă nutrienții în mod corespunzător. 

Cel mai important, pentru a evita alte episoade tulburătoare nedorite este ca, copilul să învețe de mic cum să evite alimentele fără gluten și cum să citească etichetele produselor. Odată ce se asigură o disciplină nutrițională copilului, va crește și calitatea vieții.

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.