Zilele Stef Mar
toate produsele cu -14% reducere
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Cum pot fi ajutați copiii cu diabet?

Cum pot fi ajutați copiii cu diabet?
     

Un copil cu diabet este ca orice alt copil cu diferenÈ›a că necesită atenÈ›ie È™i tratament adecvat afecÈ›iunii de care suferă. Dar ca orice alt copil, el îÈ™i doreÈ™te să nu fie marginalizat, să participe la petreceri, excurÈ™ii È™i alte activități specifice copiilor normali.
Efectele negative ale diabetului sunt cauzate de un nivel de zahăr scăzut în sânge sau de un nivel ridicat al acestuia.

Nivel scăzut de zahăr în sânge

Un nivel foarte scăzut de zahăr în sânge poate fi o experiență înfricoșătoare pentru copilul tău, deoarece spre deosebire de adulÈ›i, copiii nu recunosc la fel de bine simptomele ca È™i adulÈ›ii. Simptomele unui nivel scăzut în sânge sunt:

  • transpiraÈ›ii la nivelul spatelui, gâtului
  • nervozitate, tremurături, slăbiciune în corp, iritabilitate, lipsă de concentrare
  • foame exagerată È™i stări de greață
  • vedere înceÈ›oÈ™ată
  • batăi rapide ale inimii
  • ameÈ›eală È™i dureri de cap

În acest caz, este nevoie să È™tii ce trebue să faci dacă copilul tău se confruntă cu asemnea simptome, învață cum se face acasă un test pentru depistarea unui nivel de zahăr scăzut în sânge.

Nivel ridicat de zahăr în sânge

Un nivel foarte ridicat de zahăr în sânge creÈ™te riscul copilului pentru cetoacidoză, o urgență care poate cauza moartea. Pubertatea, stresul, îmbolnavirile È™i alte insuficiente cresc nivelul de zahăr în sânge. Deoarece nivelul de zahăr în sânge creÈ™te treptat, poÈ›i trata simptomele înainte È™i poÈ›i preveni cetoacidoza diabetică. Un nivel ridicat de zahăr în sânge poate duce la:

  • Ajustarea corpului la diferite nivele: copilul poate prezenta simptomele unui nivel scăzut sau normal de zahăr în sânge chiar È™i atunci când nivelul de zahăr în sânge este crescut
  • Întârzierea creÈ™terii È™i a maturizării: în timpul pubertății, schimbările sexuale normale pot întârzia să apară
  • Dezvoltarea altor boli (ale ochilor, inimii, rinichilor, nervilor, vaselor de sânge). De obicei copiii mici sunt feriÈ›i de aceste boli, însă dacă cu timpul nivelul de zahăr crescut persistă atunci la maturitate acesti copii sunt foarte predispusi in a avea asemenea complicatii.

Ca parinte, daca vrei sa-ti ajuti copilul care suferă de diabet să ducă o viață normală È™i uÈ™oară la È™coală, este bine să È™tii problemele cu care el se confruntă È™i în acest fel poÈ›i pune la punct un plan de ingrijire prin care profesorii È™i întreg personalul È™colii să-l poată trata corespunzător.
Scopul planului de îngrijire al copilului cu diabet: trebuie sa fii la curent cu tot ce are nevoie copilul tău È™i să vorbeÈ™ti despre acestea cu profesorii, asistenta medicală a È™colii È™i în acest fel poÈ›i È›ine sub control diabetul copilului.

InformaÈ›ii obligatorii ce trebuiesc conÈ›inute de orice plan de îngrijire al copilului bolnav de diabet:

- Insulina, dacă este nevoie: învață cât, prin ce modalitate È™i cum trebuie administrată.
- Medicamente orale: dacă copilul tău trebuie să ia medicamente pentru diabet, învață-l când, cum È™i câte medicamente trebuie să ia atunci când tu nu eÈ™ti lângă el.
- Mesele È™i gustările: asigură-te că la È™coală profesorii È™tiu ce alimente îi sunt permise copilului. Fă o listă cu ce alimente are voie, cât trebuie să mănânce È™i când.
- Testarea nivelului de zahăr din sânge: această secÈ›iune include momentele în care copilului trebuie să i se facă acest test, care sunt simptomele unui nivel crescut sau scăzut de zahăr în sânge. Unii copii au nevoie de ajutorul unui adult pentru a face astfel de test, dar unii copii È™i-l pot face singuri.
- Testarea nivelului de cetona în urină: aici se înclud informaÈ›ii privitoare la momentul în care trebuie făcut un astfel de test. Este necesar ca asistenta medicală a È™colii să È™tie toate aceste lucruri.
- Pe cine sa suni în caz de ajutor sau urgență

Având un copil cu diabet, îngrijirea corespunzătoare a acestuia trebuie să fie singura d-voastra prioritate ca părinte. Cu ajutorul pe care trebuie să i-l acordaÈ›i, copilul d-voastra poate avea o viață normală atât acasă, cât È™i la È™coală alături de ceilalÈ›i copii de vârsta lui.

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Cum sa imbatranim frumos?

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.