☺ HAPPY HOURS
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Slabire, dieta, frumusete.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Cum pot fi ajutați copiii cu diabet?

Cum pot fi ajutați copiii cu diabet?
     

Un copil cu diabet este ca orice alt copil cu diferența că necesită atenție și tratament adecvat afecțiunii de care suferă. Dar ca orice alt copil, el își dorește să nu fie marginalizat, să participe la petreceri, excurșii și alte activități specifice copiilor normali.
Efectele negative ale diabetului sunt cauzate de un nivel de zahăr scăzut în sânge sau de un nivel ridicat al acestuia.

Nivel scăzut de zahăr în sânge

Un nivel foarte scăzut de zahăr în sânge poate fi o experiență înfricoșătoare pentru copilul tău, deoarece spre deosebire de adulți, copiii nu recunosc la fel de bine simptomele ca și adulții. Simptomele unui nivel scăzut în sânge sunt:

  • transpirații la nivelul spatelui, gâtului
  • nervozitate, tremurături, slăbiciune în corp, iritabilitate, lipsă de concentrare
  • foame exagerată și stări de greață
  • vedere încețoșată
  • batăi rapide ale inimii
  • amețeală și dureri de cap

În acest caz, este nevoie să știi ce trebue să faci dacă copilul tău se confruntă cu asemnea simptome, învață cum se face acasă un test pentru depistarea unui nivel de zahăr scăzut în sânge.

Nivel ridicat de zahăr în sânge

Un nivel foarte ridicat de zahăr în sânge crește riscul copilului pentru cetoacidoză, o urgență care poate cauza moartea. Pubertatea, stresul, îmbolnavirile și alte insuficiente cresc nivelul de zahăr în sânge. Deoarece nivelul de zahăr în sânge crește treptat, poți trata simptomele înainte și poți preveni cetoacidoza diabetică. Un nivel ridicat de zahăr în sânge poate duce la:

  • Ajustarea corpului la diferite nivele: copilul poate prezenta simptomele unui nivel scăzut sau normal de zahăr în sânge chiar și atunci când nivelul de zahăr în sânge este crescut
  • Întârzierea creșterii și a maturizării: în timpul pubertății, schimbările sexuale normale pot întârzia să apară
  • Dezvoltarea altor boli (ale ochilor, inimii, rinichilor, nervilor, vaselor de sânge). De obicei copiii mici sunt feriți de aceste boli, însă dacă cu timpul nivelul de zahăr crescut persistă atunci la maturitate acesti copii sunt foarte predispusi in a avea asemenea complicatii.

Ca parinte, daca vrei sa-ti ajuti copilul care suferă de diabet să ducă o viață normală și ușoară la școală, este bine să știi problemele cu care el se confruntă și în acest fel poți pune la punct un plan de ingrijire prin care profesorii și întreg personalul școlii să-l poată trata corespunzător.
Scopul planului de îngrijire al copilului cu diabet: trebuie sa fii la curent cu tot ce are nevoie copilul tău și să vorbești despre acestea cu profesorii, asistenta medicală a școlii și în acest fel poți ține sub control diabetul copilului.

Informații obligatorii ce trebuiesc conținute de orice plan de îngrijire al copilului bolnav de diabet:

- Insulina, dacă este nevoie: învață cât, prin ce modalitate și cum trebuie administrată.
- Medicamente orale: dacă copilul tău trebuie să ia medicamente pentru diabet, învață-l când, cum și câte medicamente trebuie să ia atunci când tu nu ești lângă el.
- Mesele și gustările: asigură-te că la școală profesorii știu ce alimente îi sunt permise copilului. Fă o listă cu ce alimente are voie, cât trebuie să mănânce și când.
- Testarea nivelului de zahăr din sânge: această secțiune include momentele în care copilului trebuie să i se facă acest test, care sunt simptomele unui nivel crescut sau scăzut de zahăr în sânge. Unii copii au nevoie de ajutorul unui adult pentru a face astfel de test, dar unii copii și-l pot face singuri.
- Testarea nivelului de cetona în urină: aici se înclud informații privitoare la momentul în care trebuie făcut un astfel de test. Este necesar ca asistenta medicală a școlii să știe toate aceste lucruri.
- Pe cine sa suni în caz de ajutor sau urgență

Având un copil cu diabet, îngrijirea corespunzătoare a acestuia trebuie să fie singura d-voastra prioritate ca părinte. Cu ajutorul pe care trebuie să i-l acordați, copilul d-voastra poate avea o viață normală atât acasă, cât și la școală alături de ceilalți copii de vârsta lui.

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Cum sa imbatranim frumos?

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.