Luna AdNatura
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Cum pot fi ajutati copiii cu diabet?

Cum pot fi ajutati copiii cu diabet?
     

Un copil cu diabet este ca orice alt copil cu diferenta ca necesita atentie si tratament adecvat afectiunii de care sufera. Dar ca orice alt copil, el isi doreste sa nu fie marginalizat, sa participe la petreceri, excursii si alte activitati specifice copiilor normali.
Efectele negative ale diabetului sunt cauzate sau de un nivel de zahar scazut in sange sau de un nivel ridicat.

Nivel scazut de zahar in sange

Un nivel foarte scazut de zahar in sange poate fi o experienta infricosatoare pentru copilul tau, deoarece spre deosebire de adulti, copiii nu recunosc la fel de bine simptomele ca s adultii. Simptomele unui nivel scazut in sange sunt:

  • transpiratii la nivelul spatelui, gatului
  • nervozitate, tremuraturi, slabiciune in corp, iritabilitate, lipsa de concentrare
  • foame exagerata si stari de greata
  • vedere incetosata
  • batai rapide ale inimii
  • ameteala si dureri de cap

In acest caz, este nevoie sa sti ce trebue sa faci daca copilul tau se confrunta cu asemnea simptome, invata cum se face acasa un test pentru depistarea unui nivel de zahar scazut in sange.

Nivel ridicat de zahar in sange

Un nivel foarte ridicat de zahar in sange creste riscul copilului pentru cetoacidoza, o urgenta care poate cauza moartea. Pubertatea, stresul, imbolnavirile si alte insuficiente cresc nivelul de zahar in sange. Deoarece nivelul de zahar in sange creste treptat, poti trata simptomele inainte si poti preveni cetoacidoza diabetica. Un nivel ridicat de zahar in sange poate duce la:

  • Ajustarea corpului la diferite nivele: copilul poate prezenta simptomele unui nivel scazut sau normal de zahar in sange chiar si atunci cand nivelul de zahar in sange este crescut
  • Intarzierea cresterii si a maturizarii: in timpul pubertatii,  schimbarile sexuale normale pot intarzia sa apara
  • Dezvoltarea altor boli (ale ochilor, inimii, rinichilor, nervilor, vaselor de sange). De obicei copiii mici sunt feriti de aceste boli, insa daca cu timpul nivelul de zahar crescut persista atunci la maturitate acesti copii sunt foarte predispusi in a avea asemenea complicatii.

Ca parinte, daca vrei sa-ti ajuti copilul care sufera de diabet sa duca o viata normala si usoara la scoala, este bine sa stii problemele cu care el se confrunta si in acest fel poti pune la punct un plan de ingrijire prin care profesorii si intreg personalul scolii sa-l poata trata corespunzator.
Scopul planului de ingrijire al copilului cu diabet este sa fii la curent cu tot ce are nevoie copilul tau si sa vorbesti despre acestea cu profesorii, asistenta medicala a scolii si in acest fel poti tine sub control diabetul copilului.

Informatii obligatorii ce trebuiesc continute de orice plan de ingrijire al copilului bolnav de diabet:

- Insulina, daca este nevoie: invata cat, prin ce modalitate si cum trebuie administrata.
- Medicamente orale: daca copilul tau trebuie sa ia medicamente pentru diabet, invata-l cand, cum si cate medicamente trebuie sa ia atunci cand tu nu esti langa el.
- Mesele si gustarile: asigura-te ca la scoala profesorii stiu ce alimente ii sunt permise copilului. Fa o lista  cu ce alimente are voie, cat trebuie sa manance si cand.
- Testarea nivelului de zahar din sange: aceasta sectiune include momentele in care copilului trebuie sa i se faca acest test, care sunt simptomele unui nivel crescut sau scazut de zahar in sange. Unii copii au nevoie de ajutorul unui adult pentru a face astfel de test dar unii copii si-l pot face singuri.
- Testarea nivelului de cetona in urina: aici se includ informatii privitoare la momentul in care trebuie facut un astfel de test. Este necesar ca asistenta medicala a scolii sa stie toate aceste lucruri.
- Pe cine sa suni in caz de ajutor sau urgenta

Avand un copil cu diabet, ingrijirea corespunzatoare a acestuia trebuie sa fie singura d-voastra prioritate a parinte. Cu ajutorul pe care trebuie sa i-l acordati, copilul d-voastra poate avea o viata normala atat acasa, cat si la scoala alaturi de ceilalti copii de varsta lui.

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.