Luna Zanna
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Copiii cu sindromul Down

Copiii cu sindromul Down
     

Sindromul Down cuprinde un set de trăsături fizice È™i psihice anormale cauzate de o problemă a genei înainte de naÈ™terea copilului. Copiii cu sindromul Down tind să aibă anumite trăsături care îi deosebesc de ceilalÈ›i copii: față aplatizataă sau gât scurt. Prezintă de asemenea È™i un anumit grad de retardare mintală. Sindromul Down este un "handicap" pe viață, nu poate fi vindecat deoarece nu este o boală ci un fel de a fi. Însă cu grijă È™i suport, aceÈ™ti copii pot fi ajutaÈ›i să aibă o viață fericită, sănătoasă, împlinită.

Ce cauzează sindromul Down?

Acest sindrom este cauzat de o problemă la nivelul cromozomului fătului cu mult înainte ca acestă să se nască. Cromozomii sunt parte componentă a celulelor care conÈ›in material genetic sau ADN. Sindromul este cauzat de o diviziune anormală a celulelor. Medicii experÈ›i consideră că această problemă apare în ovulul femeii înainte de concepÈ›ie sau chiar în acel moment. Nu se cunosc încă cauzele care provoacă asemenea anomalie. Un făt normal are 46 de cromozomi, câte 23 de la fiecare părinte, în timp ce un copil cu sindromul Down prezintă 47. În rare cazuri, alte probleme cromozomiale cauzează acest sindrom. În orice caz, un număr mai mic sau mai mare de cromozomi împiedică dezvoltarea normală a creierului È™i a corpului.

Nu se știe exact ce cauzează acest sindrom, dar există o serie de factori de risc, cum ar fi:

- mame care au peste 35 de ani: cu cât femeia este mai în vârstă cu atât creÈ™te riscul de a naÈ™te un copil cu sindromul Down

- tații care au peste 40 de ani

- antecedente familiale: frați sau surori cu sindromul Down

Care sunt simptomele?

Majoritatea copiilor cu sindrom Down prezintă:
- malformaÈ›ii faciale: faÈ›a aplatizată, urechi mici È™i gură mică, gât, mâini È™i picioare scurte
- mușchi slab dezvoltați și probleme cu articulațiile
- inteligență sub medie
Mulți copii cu sindromul Down se nasc și cu alte probleme cum ar fi: afecțiuni ale inimii, urechilor, intestinului, sau probleme respiratorii. Din fericire, aceste afecțiuni se pot trata.

Cum este diagnosticat sindromul Down?

Poate fi descoperit încă din timpul sarcinii cu ajutorul mai multor teste, printre care screening-ul prin care se poate depista riscul fătului de a avea sindromul. Screening-ul include:
- un teste de sânge È™i ultrasunete la sfârÈ™itul primulu trimestru de sărcină prin care se analizează spatele È™i gâtul fătului
- alte teste de sânge în al doilea trimestru de sarcină prin analiza anumitor substanÈ›e
Exista un alt test care determină cu exactitate prezența sidromului Down la copil și anume testul de cariotip, dar comparativ cu screening-ul prezintă mai multe riscuri.
În unele cazuri acest sindrom este descoperit abia după naÈ™tere.

Cum poate fi tratat?

Încă după naÈ™tere bebelaÈ™ul va fi testat pentru a vedea dacă prezintă È™i alte afecÈ›iuni cum sunt cele ale urechii, ochilor sau ale glandei tiroide. Pe parcursul timpului, copilul cu sindromul Down va trebui să facă mai multe terapii de vorbire, de comportament, psihice. Pentru a-È›i putea ajuta copilul care are acest sindrom este bine să fii mereu la curent cu tot ce trebuie pentru a-i oferi o viață normală. Înscrie-l la o È™coală specială pentru copiii cu dizabilități, vorbeÈ™te cu alÈ›i părinÈ›i care au copii cu acest sindrom, în multe cazuri astfel de discuÈ›ii sunt de un real ajutor È™i sprijin atât pentru tine cât È™i pentru copilul tau.

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.