âš¡ PROMO âš¡
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Mancare sanatoasa.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Ce trebuie să știm despre autism?

Ce trebuie să știm despre autism?
     

Autismul reprezintă o tulburare a creierului care face dificilă comunicarea È™i relaÈ›ionarea cu ceilalÈ›i oameni. Boala se traduce prin aceea că diferite părÈ›i ale creierului nu reuÈ™esc să lucreze împreună.

Un diagnostic de autism se bazează de obicei pe trei simptome: dificultăți de interacțiune socială, probleme verbale și non-verbale de comunicare, acțiuni repetitive și interese obsesive.

Care sunt cauzele?

Autismul tinde să se moÈ™tenească din generaÈ›ie în generaÈ›ie. Cercetările sunt în curs pentru identificarea genelor responsabile pentru moÈ™tenirea acestei boli.

Alte studii efectuate în vederea identificării existenÈ›ei vreunei legături între autism È™i alte probleme medicale sau alte elemente din împrejurimea copilului.

Unii medici sunt de părere că responsabili de această boală sunt vaccinurile făcute copiilor pentru boli că: rubeolă, rujeolă, pojar, oreon. Însă studiile nu au demonstrat veridicitatea acestui lucru.
Este foarte important că un copil să fie vaccinat de mic pentru a evita apariția unor boli grave și chiar moartea.

Simptomele specifice autismului

În majoritatea cazurilor, simptomele sunt evidente până la vârsta de 3 ani a copilului. PărinÈ›ii unor astfel de copii îÈ™i pot da seama dacă copilul lor suferă de autism dacă acesta nu poate vorbi până la vârsta de 16 luni.

Printre simptomele autismului se numără:

  • O intarziere la învățarea de a vorbi sau lipsa totală a capacității de vorbire. De asemenea, un copil poate părea surd chiar dacă testele de auz sunt normale.
  • Comportament, interese repetitive. Exemplele includ: repetarea aceloraÈ™i miÈ™cări ale corpului, ataÈ™area neobiÈ™nuită de anumite obiecte È™i supărare la schimbări.

 

Nu există un anumit tipar pentru persoanele cu autism deoarece simptomele pot varia de la formele uÈ™oare până la dizabilitate.
Unii copii cu autism nu zâmbesc deloc sau nu pot stabili un contact vizual cu o persoană. AlÈ›ii pot auzi diverse lucruri sau nu se È™tiu juca cu jucăriile. Au fost cazuri când deÈ™i unii copii au prezentat semne de progres în dezvoltare È™i-au pierdut brusc aptitudinea de a vorbi È™i de a interacÈ›iona social. Totul depinde de copilul în cauză.

Autismul poate include și alte probleme:

  • mulÈ›i copii au inteligență sub cea normală
  • în adolescență, tinerii pot deveni depresivi, anxioÈ™i
  • unii copii pot prezenta convulsii asemanatoare epilepsiei

Cum se pune diagnosticul?

Există un anumit ghid pe care medicul îl utilizează pentru a vedea dacă copilul suferă de autism care se referă la:

  • InteracÈ›iunea socială È™i relaÈ›ională. Unii copii nu pot stabili contact vizual cu alte persoane È™i au dificultăți în a înÈ›elege sentimentele de tristeÈ›e, supărare ale altor persoane.
  • Comunicare verbală È™i non-verbală. Un copil poate să nu vorbească deloc sau pote repeta aceleaÈ™i cuvinte la nesfârÈ™it.
  • Interese limitate în a se juca sau pentru alte activități specifice vârstei lui. Copiii mai mici pot fi interesaÈ›i de jucăriile în sine nu în a se juca cu ele, în timp ce cei mari pot avea interese neobiÈ™nuite cum ar fi pasiunea pentru trenuri.

Se fac de asemenea și alte teste (teste de audiere) pentru a vedea dacă copilul nu suferă de altă boală.

Cum se trateaza autismul?

Tratamentul consta in principal in terapie comportamentala specifica, prin care copill va trebui sa faca niste traininguri de comportament unde va fi invatat permanent cum sa se comporte in societate si alte deprinderi specifice copiilor de varsta lui. Totul depinde de copil, unii din ei vor trebui sa faca terapie fizica sau verbala, iar altii trebuiesc sa ia medicamente antidepresive daca sufera de vreo depresie sau sunt anxiosi. Nu poate fi vorba de un tratament exact, totul depinde de simptomele pe care le manifesta copilul in cauza. De aceea este bine sa consultati un specialist inainte de a aplica tratamentele auzite de la cazuri asemanatoare.

Cum putem face față autismului, ca parinți?

Foarte important în ajutorarea copilului cu autism este trainig-ul pe care trebuie să-l făcă părinÈ›ii pentru a învăța cum îÈ™i pot ajuta cel mai bine copilul. Totodată vor fi invataÈ›i cum să facă față stresului, pentru că a avea un copil cu autism, este o încercare grea È™i dificilă.

Dacă aveți un copil cu autism, tineți minte aceste sfaturi:

  • Planifica-È›i pauzele. Îngrijirea unui copil cu autism este o sarcină grea, obositoare È™i stresantă. FaceÈ›i pauze È™i în acest fel toată familia va avea de câÈ™tigat.
  • Cere ajutorul unui specialist când copilul creÈ™te. Anii adolescenÈ›ei sunt foarte dificili în cazul unui copil cu autism.
  • Intră în contact cu alte familii care au copii cu autism pentru a împărtăși experienÈ›a È™i sfaturi cu persoane care înteleg cazul prin care treceÈ›i.

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.