⚡ PROMO ⚡
Ai 12% reducere pentru toate produsele din categoria Creme cosmetice.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Ce trebuie sa stim despre autism?

Ce trebuie sa stim despre autism?
     

Autismul reprezinta o tulburare a creierului care face dificila comunicarea si relationarea cu ceilalti oameni. Boala se traduce prin aceea ca diferite parti ale creierului nu reusesc sa lucreze impreuna.

Un diagnostic de autism se bazeaza de obicei pe trei simptome: dificultati de interactiune sociala, probleme verbale si non-verbale de comunicare, actiuni repetitive si interese obsesive.

 

Care sunt cauzele?

Autismul tinde sa se mosteneasca din generatie in generatie. Cercetarile sunt in curs pentru identificarea genelor responsabile pentru mostenirea acestei boli.

Alte studii s-au efectuat in vederea identificarii existentei vreunei legaturi intre autism si alte probleme medicale sau alte elemente din imprejurimea copilului.

Unii medici sunt de parere ca responsabile de aceasta boala sunt vaccinurile facute copiilor pentru boli ca: rubeola, rujeola, pojar, oreon. Insa studiile nu au demonstrat veridicitatea acestui lucru.
Este foarte important ca un copil sa fie vaccinat de mic pentru a evita aparitia unor boli grave si chiar moartea.

Simptomele specifice autismului

In majoritatea cazurilor, simptomele sunt evidente pana la varsta de 3 ani a copilului. Parintii unor astfel de copii isi pot da seama daca copilul lor sufera de autism daca acesta nu poate vorbi pana la varsta de 16 luni.

Printre simptomele autismului se numara:

 • O intarziere la invatarea de a vorbi sau lipsa totala a capacitatii de vorbire. De asemenea, un copil poate parea surd chiar daca testele de audiere sunt normale.
 • Comportament, interese repetitive. Exemplele includ: repetarea acelorasi miscari ale corpului, atasarea neobisnuita de anumite obiecte si suparare la schimbari.

 

Nu exista un anumit tipar pentru persoanele cu autism deoarece simptomele pot varia de la formele usoare pana la dizabilitate.
Unii copii cu autism nu zambesc deloc sau nu pot stabili un contact vizual cu o persoana. Altii pot auzi diverse lucruri sau nu se stiu juca cu jucariile. Au fost cazuri cand desi unii copii au prezentat semne de progres in dezvoltare si-au pierdut brusc aptitudinea de a vorbi si de a interationa social. Totul depinde de copilul in cauza.

Autismul poate include si alte probleme:

 • multi copii au inteligenta sub cea normala
 • in adolescenta, tinerii pot deveni depresivi, anxiosi
 • unii copii pot prezenta convulsii asemanatoare epilepsiei

 

Cum se pune diagnosticul?

Exista un anumit ghid pe care medicul il utilizeaza pentru a vedea daca copilul sufera de autism care se refera la:

 • Interactiunea sociala si relationala. Unii copii nu pot stabili contact vizual cu alte persoane si au dificultati in a intelege sentimentele de tristete, suparare ale altor persoane.
 • Comunicare verbala si non-verbala. Un copil poate sa nu vorbeasca deloc sau pote repeta aceleasi cuvinte la nesfarsit.
 • Interese limitate in a se juca sau pentru alte activitati specifice varstei lui. Copiii mai mici pot fi interesati de jucariile in sine nu in a se juca cu ele, in timp ce cei mari pot avea interese neobisnuite cum ar fi pasiunea petru mersul trenurilor.

 

Se fac de asemenea si alte teste (teste de audiere) pentru a vedea daca copilul nu sufera de alta boala.

Cum se trateaza autismul?

Tratamentul consta in principal in terapie comportamentala specifica, prin care copill va trebui sa faca niste traininguri de comportament unde va fi invatat permanent cum sa se comporte in societate si alte deprinderi specifice copiilor de varsta lui. Totul depinde de copil, unii din ei vor trebui sa faca terapie fizica sau verbala, iar altii trebuiesc sa ia medicamente antidepresive daca sufera de vreo depresie sau sunt anxiosi. Nu poate fi vorba de un tratament exact, totul depinde de simptomele pe care le manifesta copilul in cauza. De aceea este bine sa consultati un specialist inainte de a aplica tratamentele auzite de la cazuri asemanatoare.

Cum putem face fata autismului, ca parinti?

Foarte important in ajutorarea copilului cu autism este traiingul pe care trebuie sa-l faca parintii pentru a invata cum isi pot ajuta cel  mai bine copilul. Totodata vor fi invatati cum sa faca fata stresului, pentru ca a avea un copil cu autism, este o incercare grea si dificila.

Daca aveti un copil cu autism, tineti minte aceste sfaturi:

 • Planifica-ti pauzele. Ingrijirea unui copil cu autism este o sarcina grea, obositoare si stresanta. Faceti pauze si in acest fel toata familia va avea de castigat.
 • Cere ajutorul unui specialist cand copilul creste. Anii adolescentei sunt foarte dificili in cazul unui copil cu autism.
 • Intra in contact cu alte familii care au copii cu autism pentru a impartasi experienta si sfaturi cu persoane care inteleg cazul prin care treceti.

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.