⚡ PROMO ⚡
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Insula de mirodenii.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Ce trebuie să știm despre autism?

Ce trebuie să știm despre autism?
     

Autismul reprezintă o tulburare a creierului care face dificilă comunicarea și relaționarea cu ceilalți oameni. Boala se traduce prin aceea că diferite părți ale creierului nu reușesc să lucreze împreună.

Un diagnostic de autism se bazează de obicei pe trei simptome: dificultăți de interacțiune socială, probleme verbale și non-verbale de comunicare, acțiuni repetitive și interese obsesive.

Care sunt cauzele?

Autismul tinde să se moștenească din generație în generație. Cercetările sunt în curs pentru identificarea genelor responsabile pentru moștenirea acestei boli.

Alte studii efectuate în vederea identificării existenței vreunei legături între autism și alte probleme medicale sau alte elemente din împrejurimea copilului.

Unii medici sunt de părere că responsabili de această boală sunt vaccinurile făcute copiilor pentru boli că: rubeolă, rujeolă, pojar, oreon. Însă studiile nu au demonstrat veridicitatea acestui lucru.
Este foarte important că un copil să fie vaccinat de mic pentru a evita apariția unor boli grave și chiar moartea.

Simptomele specifice autismului

În majoritatea cazurilor, simptomele sunt evidente până la vârsta de 3 ani a copilului. Părinții unor astfel de copii își pot da seama dacă copilul lor suferă de autism dacă acesta nu poate vorbi până la vârsta de 16 luni.

Printre simptomele autismului se numără:

 • O intarziere la învățarea de a vorbi sau lipsa totală a capacității de vorbire. De asemenea, un copil poate părea surd chiar dacă testele de auz sunt normale.
 • Comportament, interese repetitive. Exemplele includ: repetarea acelorași mișcări ale corpului, atașarea neobișnuită de anumite obiecte și supărare la schimbări.

 

Nu există un anumit tipar pentru persoanele cu autism deoarece simptomele pot varia de la formele ușoare până la dizabilitate.
Unii copii cu autism nu zâmbesc deloc sau nu pot stabili un contact vizual cu o persoană. Alții pot auzi diverse lucruri sau nu se știu juca cu jucăriile. Au fost cazuri când deși unii copii au prezentat semne de progres în dezvoltare și-au pierdut brusc aptitudinea de a vorbi și de a interacționa social. Totul depinde de copilul în cauză.

Autismul poate include și alte probleme:

 • mulți copii au inteligență sub cea normală
 • în adolescență, tinerii pot deveni depresivi, anxioși
 • unii copii pot prezenta convulsii asemanatoare epilepsiei

Cum se pune diagnosticul?

Există un anumit ghid pe care medicul îl utilizează pentru a vedea dacă copilul suferă de autism care se referă la:

 • Interacțiunea socială și relațională. Unii copii nu pot stabili contact vizual cu alte persoane și au dificultăți în a înțelege sentimentele de tristețe, supărare ale altor persoane.
 • Comunicare verbală și non-verbală. Un copil poate să nu vorbească deloc sau pote repeta aceleași cuvinte la nesfârșit.
 • Interese limitate în a se juca sau pentru alte activități specifice vârstei lui. Copiii mai mici pot fi interesați de jucăriile în sine nu în a se juca cu ele, în timp ce cei mari pot avea interese neobișnuite cum ar fi pasiunea pentru trenuri.

Se fac de asemenea și alte teste (teste de audiere) pentru a vedea dacă copilul nu suferă de altă boală.

Cum se trateaza autismul?

Tratamentul consta in principal in terapie comportamentala specifica, prin care copill va trebui sa faca niste traininguri de comportament unde va fi invatat permanent cum sa se comporte in societate si alte deprinderi specifice copiilor de varsta lui. Totul depinde de copil, unii din ei vor trebui sa faca terapie fizica sau verbala, iar altii trebuiesc sa ia medicamente antidepresive daca sufera de vreo depresie sau sunt anxiosi. Nu poate fi vorba de un tratament exact, totul depinde de simptomele pe care le manifesta copilul in cauza. De aceea este bine sa consultati un specialist inainte de a aplica tratamentele auzite de la cazuri asemanatoare.

Cum putem face față autismului, ca parinți?

Foarte important în ajutorarea copilului cu autism este trainig-ul pe care trebuie să-l făcă părinții pentru a învăța cum își pot ajuta cel mai bine copilul. Totodată vor fi invatați cum să facă față stresului, pentru că a avea un copil cu autism, este o încercare grea și dificilă.

Dacă aveți un copil cu autism, tineți minte aceste sfaturi:

 • Planifica-ți pauzele. Îngrijirea unui copil cu autism este o sarcină grea, obositoare și stresantă. Faceți pauze și în acest fel toată familia va avea de câștigat.
 • Cere ajutorul unui specialist când copilul crește. Anii adolescenței sunt foarte dificili în cazul unui copil cu autism.
 • Intră în contact cu alte familii care au copii cu autism pentru a împărtăși experiența și sfaturi cu persoane care înteleg cazul prin care treceți.

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.