☀ HOT DEALS ☀
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Mancare sanatoasa.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Când ți cum trebuie făcută baie bebelușilor...?

Când ți cum trebuie făcută baie bebelușilor...?
     

Trebuie să recunoștem că igiena bebelușilor nu este un lucru chiar așa de ușor.

Momentul băiței bebelușului este un moment minunat care întărește relația dintre copil și mamă, dar multe prospete mămici sunt copleșite când își văd copilașii uzi, și ratează aceste momente unice. De obicei proaspetele mămici sunt speriate de idea de a face baie unui copilaș atât de mic, mai ales în primele luni de viață al acestuia. Dar nu trebuie să te temi, deoarece totul devine foarte normal și obișnuit odată cu trecerea timpului. Este o chestiune ce se bazează mai ales pe încrederea în propriile forțe. Iată câțiva pași pe care îi poți urma pentru ca băița să fie o experiență plăcută atât pentru tine cât și bebelușului tău:

1.Este recomandat ca băița bebelușului să fie făcută înainte să-l hrănești.

2.Nu uita să te speli întotdeauna pe mâini separat înainte de a face baie bebelușului.

3.Ai grijă dacă buricul bebelusului nu s-a vindecat încă, spală-l ușor cu buretele pentru a pastra zona aceea uscată.

4.De fiecare dată când îi faci baie vorbește cu el. Dacă nu știi ce să-i spui, povestește ce faci în acele minute. Bebelușilor le place foarte mult când vorbești cu ei, astfel ei simt că li se acorde atenție suficientă.

Baiță pas cu pas...

În primul rand, găsește locul potrivit pentru baia copilului unde este cald și nu este curent. Ușile, geamurile deschise aerul condiționat sau ventilatorul pus în funcțiune nu are ce caută în cameră unde îi faci baie bebelușului. Asigură-te că apa nu este rece dar nici fierbinte. Pielea lor este foarte subțire și foarte sensibilă, așa că apa trebuie să fie doar caldă. Un termometru de apă este ideală dacă nu ești sigur ca temperatură apei este bună pentru baița bebelușului tău. Temperatura trebuie să fie cam de 37-38 grade celsius.

Ai grijă să strângi toate cele necesare băiței în jurul tău, ca să le ai la îndemână. Chiar dacă ai uitat ceva, nu lasă bebelușul nesupravegheat în apă nici macăr pentru o secundă. Dacă sună la ușă sau sună telefonul, și vrei neapărat să raspunzi, mai bine înfășoară-l într-un prosop gros și i-al cu tine.Dar cel mai bine este sa ignori toate atunci cand îi faci baie micuțului tău.

Dacă bebelușul tău plânge și nu-i place apa, oprește-te și încearcă zilele următoare.

Primele baițe ale bebelușului se pot face în cadițe speciale pentru bebeluși. Odată cu creșterea se pot achiziționa cădițe pentru copii mai mari care se pot monta în cadă mare din baie.

Poți lua bebeușul lângă tine, pentru a face baie împreună, însă apa nu trebuie să fie fierbinte, și ideal ar fi ca cineva să fie lângă tine care să îți dea bebelușul în cadă și apoi să îl scoată.

Când trebuie să îi faci baie?

Când trebuie făcut prima băiță depinde doar de tine. Bebelușii în primele săptămâni nu au încă nevoie de baie, dar poate fi distractiv pentru amândoi să faci baiță la doar câteva zile după naștere și așa îl poți pregăti să se obișnuiască cu igiena.

De obicei, bebelușii nu au nevoie de baiță în fiecare seară. Dacă întotdeauna ai grijă ca fundulețul lui să fie curat, ajunge doar o dată sau de două ori pe săptămână.

Cu timpul, cum crește, băița devine o rutină de seară. Spală fața bebelușului doar cu apă. Ochișorii trebuie curățați doar cu apa și un prosopel curat. Spală ochii din partea inferioară spre urechi. Pentru ochiul celalalt folosește o altă parte a prosopului, curat. Dupa aceea cu un colțișor al prosopului pe degetul mic, curăță urechile bebelușului.

 

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Masaje cu uleiuri volatile

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.