Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Alimentatia copiilor in timpul iernii

Alimentatia copiilor in timpul iernii
     

Speciali?tii ne sf?tuiesc s? p?str?m un echilibru între anotimpuri ?i s? nu mic?or?m procentul de legume ?i fructe pe timpul iernii. Copiii au nevoie de o alimenta?ie diversificat?: bogat? în fructe ?i legume ?i un aport optim de cereale ?i derivate (pâine, mamalig?, pa?te). Dup? aceea  sunt alimentele bogate în proteine: lactate, ou?le. R?mâne carnea care este un aliment op?ional, poate fi dat? de 2-3 ori pe s?pt?mân?: carne de pui, de curcan, de pe?te. Este bine s? evitam excesul de dulciuri pentru c? acestea se transform? în gr?simi ceea ce-i fac s? fie vulnerabili în fa?a bolilor, consumul ridicat de dulciuri duce ?i la sc?derea apetitului pentru mâncare. Un copil s?n?tos, trebuie sa m?nânce de toate, dar f?r? s? exager?m, iar ca s? aib? poft? de mâncare trebuie s? fac? mi?care ?i s? nu stea la o temperatur? prea mare în cas?.

Nutritioni?tii ne sf?tuiesc ca legumele care se preteaz? la a fi consumate crude, s? fie consumate a?a. Cea mai bun? metod? de preparare este cea care nu agreseaz? termic produsul decât intr-o oarecare masur?. Vorbim aici de preg?tire la abur, fierbere sau la cuptor cu o temperatur? constant?. Pr?jirea în ulei sau la foc, cu fum – legumele la gr?tar, sunt de evitat la copii.

O alt? problem? presant? pentru mame este calitatea legumelor sau fructelor existente în anotimpul rece. Pastrate în condi?ii optime de temperatur? ?i umiditate, fructele ?i legumele nu au cum s?-?i piard? propriet??ile. Î?i pierd pu?in din propriet??i numai cele congelate, dar ?i ele pastreaz? o bun? parte.

Dintre legumele ?i fructe disponibile iarna, cele mai valoroase din punct de vedere nutritiv sunt:

- varza (?i proaspat? ?i murat?)

- morcovul, hreanul (au un con?inut bogat în vitamina C)

- merele, citricele, gutuile, prunele uscate, stafidele (au un con?inut crescut de fier)

- curmalele (bogate în calciu)

- nucile (bogate în glucide, gr?simi de calitate ?i vitaminele din grupul B)

Este recomandat? c? pân? la vârsta de 3 ani, copiii s? nu consume carne de porc. Dup? aceast? vârst?, se va folosi numai carnea slab? (mu?chi), bine preparat?. Carnea de porc cre?te colesterolul, suprasolicit? ficatul ?i pancreasul ?i poate prezenta risc infec?ios (trichineloz?). Ou?le se vor consuma numai preparate, nu este indicat? maionez? sau alte alimente în care se folose?te oul crud, din cauza pericolui de toxinfec?ii alimentare.

Aceia?i speciali?ti ne informeaz? c? e foarte important c? vitaminele liposolubile (A, D, E ?i K) nu trebuie s? lipseasc? din alimenta?ia celor mici.

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Ultimele promotii

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.