⭐ OFERTA ZILEI ⭐
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Insula de mirodenii.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Alergiile sezoniere ale copiilor – semnele la care să fii atent odată cu venirea primăverii

Alergiile sezoniere ale copiilor – semnele la care să fii atent odată cu venirea primăverii
     

Alergiile sezoniere, caracterizate mai ales prin rinită alergică (cunoscută ca și febra fânului), sunt printre cele mai frecvente alergii ale ultimilor ani. Acest tip de afecțiune rezultă dintr-o reacție alergică la polen. În funcție de tipul de polen la care copilul este alergic, acesta poate fi afectat doar în anumite perioade ale anului – atunci când florile copacilor și plantelor care se regăsesc în mod obișnuit pe strada eliberează particule minuscule de polen în aer pentru a fertiliza alte plante – astfel că primăvara este sezonul cu cel mai mare potențial în acest sens.

Sistemul imunitar al persoanelor alergice la polen tratează aceste particule (numite alergeni) ca invadatori și eliberează substanțe chimice, inclusiv histamina, în fluxul sanguin pentru a se apăra împotriva lor. Eliberarea acestor substanțe chimice este cea care provoacă simptomele alergiilor.

Oamenii pot fi alergici la unul sau mai multe tipuri de polen. Tipul la care cineva este alergic determină când apar simptomele. Chiar și copiii care nu au avut niciodată alergii sezoniere în ultimii ani le pot dezvolta. Alergiile sezoniere pot începe la aproape orice vârstă, deși de obicei nu se dezvoltă înainte de vârsta de 2 ani, iar majoritatea persoanelor dezvoltă aceste alergii până la vârsta de 20 de ani.

Care sunt semnele și simptomele alergiilor sezoniere?

Dacă copilul dumneavoastră dezvoltă simptome de „răceală” în aceeași perioadă în fiecare an, alergiile sezoniere ar putea fi de cauza. Simptomele alergiei, care de obicei apar brusc și durează atâta timp cât o persoană este expusă la alergen, pot include:

  • Congestie sau presiune sinuzală
  • Strănuturi repetate
  • Rinoree (secreții limpezi) sau căile nazale iritate
  • Ochi înlăcrimați, mâncărimi în zona pleoapelor
  • Iritație sau dureri în gât
  • Tuse
  • Piele umflată, de culoare albăstruie, sub ochi
  • Diminuarea gustului și mirosului
  • Mâncărimi de nas ce rezultă în „scărpinatul alergicului” (copiii se scarpină adesea într-un mod agresiv și constant, în zona nasului, cu palma)
  •  Ulei esential de Lavanda, 10ml, Zanna

    Ulei esential de Lavanda, 10ml, Zanna

    12,99 lei
    Uleiul de lavandă este unul dintre cele mai populare uleiuri folosite în aromaterpie. Acesta este cunoscut datorită proprietăților benefice pe care le are. BeneficiiUleiul este folosit în tratarea anxietății, infecțiilor fungige, alergiilor, depresiei, insomniei, crampelor menstruale, eczemei și greței.AnxietateÎn urma numeroaselor teste efectuate pe baza uleului de ...
  • Ulei esential din Lemn de Trandafir 10ml, Zanna

    Ulei esential din Lemn de Trandafir 10ml, Zanna

    15,51 lei
    Uleiul esential de lemn de trandafir este obtinut din lemnul unui arbore exotic, Aniba Rosaedora, un lemn de un rosu viu si foarte parfumat ce creste in padurile amazoniene, prin distilarea scoartei in vapori de apa.De-a lungul timpului a fost exploatat pentru lemnul sau pretios, folosit la realizarea sculpturilor pretioase, dar si pentru obtinerea pretiosului uleiul esential din lemn de trandafir ...
  • Complex de Uleiuri Esențiale Sinuzită 10ml, Zanna

    Complex de Uleiuri Esențiale Sinuzită 10ml, Zanna

    15,90 lei
    Sinuzita este o infecție sinusală comună, frecvent cauzată de alergii, infecții și se caracterizează prin inflamația căilor nazale. Printre simptome se numără durerea de cap, durerea de gât, oboseală, tuse, strănut și chiar respirația urât mirositoare.Ingrediente:Ulei esențial de mentă: previne răcelile și gripa, ajută la reducerea febrei. Ajută la concentrare ...
  • Alergy Stem, 30cps, Herbagetica

    Alergy Stem, 30cps, Herbagetica

    31,80 lei
    Alergy Stem stimuleaza capacitatea naturala de aparare a organismului.Contribuie la:stimularea productiei de Celule Stem adultemodularea reactiei sistemului imunitaractiveaza celulele cu rol in imunitate deja existente (celule albe, macrofage, limfocite T, limfocite B)stimuleaza productia de anticorpidetoxifierea organismului, imbunatatind functia de detoxifiere a ficatuluiantioxidantprotejeaza or ...

Copiii care prezintă tuse, respirație șuierătoare și/sau dificultăți de respirație în plus față de aceste simptome ar putea avea alergii care declanșează astm.

Alergiile de primăvară pot fi doar supărătoare pentru un copil cu simptome ușoare, însă alergiile severe le pot afecta capacitatea de concentrare, randamentul în activități educative și îi pot împiedica să se joace în aer liber. Simptomele se diminuează de obicei pe măsură ce copiii cresc.

Cum să ajuți un copil cu alergii de primăvară

  • Căutați mai multe activități în interior, în zilele de primăvară uscate și cu vânt;
  • Scoateți și spălați hainele pe care copilul dumneavoastră le-a purtat afară;
  • Încurajați copilul să facă un duș când vine din exteriorul casei;
  • Țineți ușile și ferestrele închise atunci când zilele de primăvară sunt uscate și în perioadele de vârf ale cantității de polen din aer (le puteți verifica online) și folosiți aer condiționat pentru a vă menține mașina și casa răcoroase;
  • Încercați să aerisiți predominant după ploi sau dimineața devreme;
  • Cumpărați un filtru de aer portabil cu particule de înaltă eficiență (HEPA) sau un dezumidificător (există și variante care le înglobează pe ambele);
  • Combateți acarienii prin aspirarea suprafețelor – încercați să renunțați la majoritatea textilelor care i-ar putea păstra (atenție la saltele, perdele, lenjerii, covoare și chiar jucării de pluș);
  • Ușurează simptomele cu uleiuri esențiale, ce pot fi utilizate pentru a susține tratamentul convențional. Uleiurile de lavandă, arbore de ceai și eucalipt sunt antiinflamatoare și pot ameliora congestia nazală și mâncărimea sau senzațiile neplăcute de la nivelul ochilor.
  • Consultați un alergolog pentru sfaturi medicale, pentru a fi diagnosticat corespunzător și pentru a discuta despre factorii declanșatori alergici;

Aceste sfaturi pot ajuta la reducerea alergiilor sezoniere ale copiilor pe tot parcursul anului. Cu toate astea, dacă reducerea expunerii nu este posibilă sau nu ajută, medicii pot recomanda medicamente pentru simptomele alergiei. Acestea pot include antihistaminice orale, nazale și oculare (ochi) și spray-uri nazale cu steroizi, ori chiar injecții pentru alergii (imunoterapie).

Cum sunt diagnosticate alergiile sezoniere?

Discutați cu medicul dumneavoastră dacă credeți că copilul dumneavoastră ar putea avea alergii sezoniere.

Pentru a afla ce alergeni cauzează simptomele unei persoane, alergologii fac de obicei teste cutanate, dar în unele cazuri, pentru paneluri mai complexe, pot apela și la analize de sânge.

Chiar dacă un test de piele sau un test de sânge arată o alergie, un copil trebuie să aibă și simptome pentru a fi diagnosticat corect cu o alergie activă.

Alergiile de mediu pot provoca simptome ușoare până la severe. Prevenirea expunerii la alergeni este cel mai bun mod de a le trata, dar o combinare corectă a sfaturilor de mai sus poate schimba esențial modul în care persoanele alergice traversează această perioadă.

Webshop-ul Vitamix vine cu o gamă largă de produse naturale care cu siguranță îți vor fi de ajutor!

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.