Luna VivaNatura
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Alergii

Alergii
     

Poluarea, folosirea în exces a antibioticelor și aditivilor alimentari sunt considerate cauze ale creșterii rapide în ultimii ani a numărului de copii ce suferă de alergii. Identificarea alergenului este esențial, dar nu întotdeauna e ușor să-l eliminam.

Hiperactivitatea

Simptomele pot include insomnia, incapacitatea de a-și concentra pentru mai mult timp atenția, agresivitatea și dificultăți în învățare. Unele aspecte ale hiperactivității au fost legate cu unele forme de dislexie. Vina poate fi a unei intoleranțe alimentare sau a poluării, sau pot exista probleme emoționale.

Tratament: Preparați o infuzie din cantități egale de Stachys officinalis, soparliță și limba-mielului; dați-i să bea jumătate sau până la o ceașcă de infuzie, de maximum 3 ori pe zi. Dacă poluarea e cauza principală, dați-i zilnic copilului supliment de Ascophyllum nodusum, care ajută la eliminarea din organism a metalelor grele.

Eczema

Eczema alergică începe în general după înțărcarea copilului – de obicei, laptele de vacă este primul suspect. Erupția cutanată poate să acopere întregul corp al copilului. Tratamentul obișnuit constă în creme cu steroizi – acestea ar trebui să fie folosite cu maximă zgârcenie.

Tratament: Pe lângă remediile sugerate de medici, încercați o infuzie din cantități egale de trei-frați-pătați, flori de trifoi roșu, urzici și scutelăria (jumătate până la o linguriță la o ceașcă, în funcție de vârstă).

Uleiul de luminiță poate fi eficient – dați-i până la 2 g sub formă de capsule, zilnic. Asigurați-vă că dieta sa conține destulă vitamina A, B, C și E, precum și magneziu, zinc și calciu.

Zeama de limba-mielului poate calma erupțiile cutanate (înmuiați în ea o compresă sau aplicați ca o loțiune). Adaugați limba-mielului la amestecul pentru infuzie, pentru a combate efectele negative ale cremelor cu steroizi.

Dopul de cerumen

Dopul de cerumen sau otita medie secretorie este o problemă frecventă în copilărie, pe care unii cercetători o asociaza cu alergiile cauzate de lapte. Simptomele includ infectii recurente ale urechii, pierderea treptata a auzului si secretie abundenta de cerumen. Tratamentul obisnuit implica de obicei inserarea chirurgicala in timpan a unui manson de trecere, pentru a evita acumularea de fluid.

Tratament: Preparați o infuzie din cantități egale de splinuță, frunze de gingko, pătlagină și sunătoare și puneți o linguriță la o ceașcă, de maximum trei ori pe zi.

Folosiți ulei de luminarică sau de usturoi ca picături pentru urechi (atâta timp cât timpanul nu este perforat și nu au fost introduse manșoanele).

Incercați să excludeți complet laptele de vacă și produsele lactate din dieta copilului, timp de minimum trei saptamani.

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Fructul cu proprietăți miraculoase Acai Berry

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.