Poluarea, folosirea in exces a antibioticelor si aditivii alimentari sunt considerate cauze ale cresterii rapide in ultimii ani a numarului de copii ce sufera de alergii. Identificarea alergenului este esentiala, dar nu intotdeauna e usor sa-l eliminam.
Hiperactivitatea
Simptomele pot include insomnia, incapacitatea de a-si concentra pentru mai mult timp atentia, agresivitatea si dificultati in invatare. Unele aspecte ale hiperactivitatii au fost legate cu unele forme de dislexie. Vina poate fi a unei intolerante alimentare sau a poluarii, sau pot exista probleme emotionale.
Tratament: Preparati o infuzie din cantitati egale de Stachys officinalis, soparlita si limba-mielului; dati-i sa bea jumatate sau pana la o ceasca de infuzie, de maximum 3 ori pe zi. Daca poluarea e cauza principala, dati-i zilnic copilului supliment de Ascophyllum nodusum, care ajuta la eliminarea din organism a metalelor grele.
Eczema
Eczema alergica incepe in general dupa intarcarea copilului – de obicei, laptele de vaca este primul suspect. Eruptia cutanata poate sa acopere intregul corp al copilului. Tratamentul obisnuit consta in creme cu steroizi – acestea ar trebui sa fie folosite cu maxima zgarcenie.
Tratament: Pe langa remediile sugerate de medici, incercati o infuzie din cantitati egale de trei-frati-patati, flori de trifoi rosu, urzici si scutelaria (jumatate pana la o lingurita la o ceasca, in functie de varsta).
Uleiul de luminita poate fi eficient – dati-i pana la 2 g sub forma de capsule, zilnic. Asigurati-va ca dieta sa contine destula vitamina A, B, C si E, precum si magneziu, zinc si calciu.
Zeama de limba-mielului poate calma eruptiile cutanate (inmuiati in ea o compresa sau aplicati ca o lotiune). Adaugati limba-mielului la amestecul pentru infuzie, pentru a combate efectele negative ale cremelor cu steroizi.
Dopul de cerumen
Dopul de cerumen sau otita medie secretorie este o problema frecventa in copilarie, pe care unii cercetatori o asociaza cu alergiile cauzate de lapte. Simptomele includ infectii recurente ale urechii, pierderea treptata a auzului si secretie abundenta de cerumen. Tratamentul obisnuit implica de obicei inserarea chirurgicala in timpan a unui manson de trecere, pentru a evita acumularea de fluid.
Tratament: Preparati o infuzie din cantitati egale de splinuta, frunze de gingko, patlagina si sunatoare si puneti o lingurita la o ceasca, de maximum trei ori pe zi.
Folositi ulei de luminarica sau de usturoi ca picaturi pentru urechi (atata timp cat timpanul nu este perforat si nu au fost introduse mansoanele).
Incercati sa excludeti complet laptele de vaca si produsele lactate din dieta copilului, timp de minimum trei saptamani.
Boala celiacă este o tulburarea digestivă cauzată de o reacÈ›ie imună anormală a organismului față de gluten. Glutenul este o proteină găsitÄ
Alergiile sezoniere, caracterizate mai ales prin rinită alergică (cunoscută È™i drept febra fânului), sunt printre cele mai frecvente alergii
ToÈ›i părinÈ›ii îÈ™i doresc ca copiii lor să aibă succes în viață - È™i prin succes, ne referim nu doar la un loc de muncă bun È™i u
Dacă sunteÈ›i părinÈ›i de adolescenÈ›i, mai mult ca sigur v-aÈ›i confruntat cu această problemă. Înainte de toate, e important să înÈ
Odată cu debutul sezonului rece, senzaÈ›ia de sete nu mai intervine cu aceeaÈ™i frecvență cu care o făcea înainte. Asta poate pune probleme
Copii cărora le place să fie în aer liber ar trebui să li se permită să petreacă cât timp vor în aerul liber. Acest lucru le o