Zilele Apiland
toate produsele cu -14% reducere
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Alaptarea reduce riscul de cancer la san

Alaptarea reduce riscul de cancer la san
     

O analiza a mai multor studii stiintifice spune ca riscul aparitiei cancerului de san la femei poate fi redus prin alaptare. O revizuire a celor mai recente cercetari stiintifice privind cancerul de san arata ca exista dovezi clare ca alaptarea poate reduce riscul femeilor de a se imbolnavi de cancer de san in premenopauza si postmenopauza.

Un raport a fost realizat de Institutul American pentru Cercetare a Cancerului (AICR) si Fondul Mondial de Cercetare a Cancerului (WCRF), la sfarsitul luni august 2017.

Raportul ofera cateva explicatii posibile despre modul in care alaptarea scade riscul de cancer mamar. Unul dintre motive este faptul ca lactatia intarzie cand femeile incep sa menstruzeze din nou dupa nastere. Acest lucru reduce expunerea pe parcursul vietii la hormoni, cum ar fi estrogenul, care sunt legati de cresterea riscului de cancer la san.

Un alt mod in care alaptarea poate reduce riscul de cancer mamar este ca, dupa lactatie, pieptul regenereaza tesut, timp in care poate, de asemenea, sa scape de celulele cu ADN deteriorat, ceea ce reduce riscul aparitiei cancerului. Raportul mai sugereaza, ca lactatia poate schimba expresia genelor in celulele mamare intr-un mod care exercita un "impact durabil" asupra riscului de dezvoltare a cancerului.

Cancerul de san este o boala care se dezvolta atunci cand celulele anormale din san incep sa se inmulteasca si sa formeze o tumoare. Desi si barbatii pot face cancer de san, boala apare preponderent la femei. In Statele Unite, cancerul de san este cea mai frecvent intalnita forma de cancer la femei, dupa cancerul de piele. In 2014, 236.968 femei si 2.141 barbati au fost diagnosticati cu aceasta boala in SUA. Dintre acestia, 41.211 de femei si 465 de barbati au decedat, rapusi de cancer la san.

Noul raport a analizat 18 studii privind lactatia si alaptarea si s-a constatat ca, la fiecare 5 luni de alaptare de la nastere, riscul aparitiei de cancer mamar scade cu cate 2%. In conformitate cu alte agentii, cum ar fi Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), AICR recomanda ca bebelusii sa fie alaptati exclusiv de la san timp de 6 luni inainte de a introduce diversificarea in alimentatie.

Nu numai ca laptele matern furnizeaza substante nutritive esentiale sugarilor, dar si stimuleaza sistemul lor imunitar si ii ajuta sa-i protejeze de infectii si de astm.

Un raport recent al Centrului de Prevenire si Control al Bolilor (CDC) privind practicile de alaptare din SUA sugereaza ca, in timp ce ratele de alaptare continua sa creasca, nu sunt indeplinite recomandari privind durata alaptarii si momentul introducerii altor alimente. Raportul CDC arata ca, printre copiii nascuti in 2013, marea majoritate (81,1%) au fost hraniti exclusiv de la san in primele luni de viata, insa pana la varsta de 6 luni, doar jumatate mai erau alaptati.

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.