⚡ PROMO ⚡
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Insula de mirodenii.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Alăptarea reduce riscul de cancer la sân

Alăptarea reduce riscul de cancer la sân
     

Aproape una din opt femei va dezvolta o formă de cancer de sân pe parcursul vieții. Femeile în momentul alăptării sunt mult mai conștiente de sănătatea sânilor decât în alte perioade ale vieții, datorită schimbărilor rapide ce apar. Lapte matern este o sursă completă de hrană pentru nou născuți și sugari. OMS recomandă ca sugari să fie alăptați exclusiv la sân în primele 6 luni de viață atât pentru sănătatea mamei cât și pentru a lui, iar alăptarea poate continua până la 2 ani sau mai mult, alături de alimente și băuturi adecvate. 

Cercetările au demonstrat că, mamele care alăptează au un risc mai mic de a dezvolta cancer la sân la pre și post-menopauză. Majoritatea femeilor care alăptează experimentează modificări hormonale, întârzind totodată și ciclul menstrual. Datorită acestui factor, mamele sunt expuse mai puțin de-al lungul vieții la hormoni precum estrogenul, hormon care poate promova dezvoltarea celulelor canceroase la nivelul sânilor. 

Dovezile arată că, în general, cu cât este mai mare perioada de alăptare cu atât crește protecția femeilor față de cancerul la sân. 

Potrivit unui studiu unde s-au analizat factorii hormonali ai cancerului de sân, cercetătorii au că la fiecare 12 luni de alăptare, riscul de a dezvolta cancer scade cu 4.3% (studiul a făcut comparație cu mamele care au alăptat și care nu). Perioadă de 12 luni nu este definită unui singur copil, aceasta poate fi și ca total în familiile cu mai mulți copii.

Pe lângă factorii hormonali, mai există un alt factor important în ceea ce privește reducere riscului de cancer la sân în perioada alăptări, și anume schimbările stiului de viață. Încă din perioada sarcinii femeilor le este recomandată să abodeze un stil de viață sănătos, pentru a oferi copilului toți nutrieți necesari pentru buna dezvoltare a organismului. Recomandările rămân neschimbate și pe perioada alăptării. Aceste schimbări vor duce totodată și la scăderea riscului de a dezvolta cancer.

Studii privind beneficiile alăptării împotriva dezvoltării cancerului mamar:

  • femeile diagnosticate cu cancer mamar, dar care au alăptat de-al lungul vieții au un risc crescut de recidivă a cancerului
  • femeile care alăptează dezvoltă forma ușoară de cancer mamar, tratamentul fiind eficient.
  • femeile care alăptează cel puțin 12 luni pe parcursul vieții au un risc de dezvolta cancer la sân cu 4.3% față de femeile care nu alătează

 

 

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.