DAILY DEALS
Ai 14% reducere pentru toate produsele din categoria Tincturi.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Zmeura - inamicul obezitatii

Zmeura - inamicul obezitatii
     
Tuturor ne place acest fruct gustos și aromat. Ați știut, însă, câte beneficii aduce sănătății noastre zmeura? Atât de cunoscută și apreciată pentru dulceața și aroma ei,  zmeura are numeroase întrebuințări benefice asupra întregului organism. Pe cât este de mic și aromat acest fruct, pe atât este de bogat în substanțe și elemente necesare unei bune funcționări a organismului. 
Zmeura conține un antioxidant numit acid elagic care are un rol foarte important în prevenirea distrugerii membranei celulare, prin neutralizarea radicalilor liberi. Antocianinele din zmeură îi dau acestui fruct proprietăți antioxidante, dar și antimicrobiene, inclusiv abilitatea de a preveni dezvoltarea unor bacterii și ciuperci. Mai mult, cercetătorii susțin că zmeura are proprietăți benefice și asupra celulelor canceroase. Totuși și zmeura are o parte negativă, dacă nu este consumată corespunzător.
Pe lângă fitonutrienți, aceste fructe au un conținut bogat de nutrienți, antioxidanți și vitamina B. Zmeura este o sursă excelentă de mangan și vitamina C, doi nutrienți antioxidanți importanți. De asemenea este o bună sursă de riboflavină, folați, acid nicotinic, magneziu, potasiu și cupru. 
 
Zmeura dulce, față curată
 
Cosmeticienii elvețieni au descoperit că fructele și frunzele de zmeură pot opri procesul de îmbătrânire a pielii. Atât fructele, cât și ceaiul din mlădițe diminuează ridurile.
Ca o cură antirid se poate folosi un ceai din frunze și fructe uscate de zmeură. Consumând zilnic câte jumătate de litru de ceai timp de 3-4 luni efectele nu se vor lăsa așteptate.
Dacă aveți porii dilatați puteți găsi soluția în pulpa de zmeură. Masca aplicată pe față în zonele cu puncte negre ajută la eliminarea celulelor moarte, astfel tenul căpătând o stralucire aparte.
Important e că de aceste daruri vă puteți bucura întreg anul! Fructele proaspete se pun în congelator, iar la iarnă vă veți delecta cu aroma și gustul plăcut al zmeurei. Vestea bună este că înghețarea și depozitarea acestora nu afectează prea mult puterea antioxidantă.
 
Zmeura, în tratamente preventive
 
Afecțiuni pulmonare, sensibilitate la răceli, răgușeala - se consumă sirop de zmeura, 4-6 linguri zilnic. Acest sirop, precum și ceaiul de zmeură indulcit cu miere, este un remediu salvator pentru persoanele care își solicită foarte mult coardele vocale (profesorii, cântăreții, conferențiarii etc.). 
Boala canceroasă - anumite substanțe conținute de zmeură (fenoli) au un puternic efect anti-oxidant, împiedicând apariția mutațiilor și malignizarea celulelor din organismul uman. Studii facute în China și în Statele Unite evidențiază că, cei care consumă frecvent fructe cum ar fi zmeura, cireșele roșii și negre, murele, afinele, căpșunile, coacăzele negre au un risc mult mai scăzut de a face cancer decât persoanele care nu consumă aceste fructe. Mai mult, persoanele care au consumat aceste alimente-medicament și ajung să aibă, totuși, o formă sau alta a bolii canceroase, au șanse mult mai mari de supraviețuire.
Îmbătrânire prematură - Antioxidanții din zmeură protejează organismul de așa-numiții radicali liberi, care produc îmbătrânirea accelerată a țesuturilor, degenerarea ADN-ului și apariția diferitelor afecțiuni specifice vârstei a treia. Pentru a beneficia de efectul antioxidant al zmeurei, trebuie consumate zilnic 150 de grame din acest fruct, în cure de măcar 7 zile. 
 
Tratamente interne
 
Constipație - zmeura este fructul cel mai bogat în fibre alimentare, substanțe nedigerabile, care acționează ca un piston, împincând materiile reziduale din intestin. De asemenea, acizii organici și zaharurile complexe din aceste fructe ajută la normalizarea florei intestinale. 
Arsuri gastrice, ulcer gastro-duodenal - se face cură cu zmeură vreme de 12 zile, fructele fiind consumate simplu, fără zahăr sau miere. În perioada de toamnă și primăvară, se va bea regulat ceaiul de zmeură - minimum 2 căni pe zi -, frunzele sale având efecte cicatrizante și antiacide foarte bune.
Diabet - zmeura face parte dintr-o categorie aparte de fructe care, deși conțin un procent destul de ridicat de zaharuri, administrarea lor în doze de 150-200 de grame zilnic nu duce la creșteri notabile ale glicemiei. Mai mult, zmeura stabilizează glicemia, stimulează pancreasul (atât secreția endocrină, cât și cea exocrină), stimulează diureza și normalizează valorile colesterolului. Tratamentul cu zmeură este foarte eficient, mai ales pentru prevenirea complicațiilor cardiovasculare ale diabetului, dacă se renunță la consumul de carne și se mănâncă preponderent legume și fructe.
Alergie - zmeura este o sursă foarte bună de quercitină, o substanță care diminuează reacția alergică, având efect antihistaminic și imunomodulator. 
Ciclu menstrual neregulat, dureros ori cu hemoragie abundentă - ceaiul de frunze și fructe de zmeură face adevărate minuni în această categorie de afecțiuni. Femeile care suferă de constipație nu vor consuma ceaiul, ci pulberea de fructe și frunze uscate, obținută cu ajutorul râșniței electrice de cafea - cate 4 lingurite zilnic. Tratamentul este valabil si în toate hemoragiile abundente, ca adjuvant. Consumând 3-4 cani de ceai de zmeură zilnic timp de două luni, tulburările grave de ciclu menstrual vor fi stabilizate. 
Ceaiul de zmeură ajută la tonifierea aparatului genital feminin fiind foarte util în toate afecțiunile feminine.
Obezitate, îngrășare - cura cu zmeură, făcută o perioada cât mai lungă de timp, are efecte uimitor de puternice pentru reglarea greutății corporale. Secretul constă în faptul că, în cantități mai mari (peste 200 g), zmeură taie pofta de mâncare, reducând chiar secrețiile gastrice și "anesteziind" foamea, inclusiv pofta de dulce. De asemenea, un oligoelement conținut din abundență de către zmeură - manganul - crește rata metabolismului, ajutându-ne să "ardem" mai cu spor caloriile atunci când facem mișcare.
Imunitate scăzută - zmeura și ruda sa apropiată, murul, sunt doi stimulatori excepționali ai imunității. 
Graviditate - o cană de ceai de zmeur, băută zilnic, este un remediu excelent în timpul gravidității, fiind considerat de unii specialiști drept cel mai bun ceai în timpul sarcinii. Acest remediu previne stările de greață, previne hemoragiile, reduce durerile și ajută, se pare, chiar la păstrarea sarcinii. Fructele proaspete, în schimb, vor fi consumate cu măsură, nu mai mult de 100 de grame pe zi.
Adjuvant în cistită, pielonefrită, prostatită - cura de zmeură catalizează vindecarea acestor boli, având rol de adjuvant atât pentru tratamentul alopat, prin administrarea de antibiotice, cât și pentru tratamentul naturist, prin fitoterapie. Zmeura stimulează diureza, mărește capacitatea naturală de apărare a organismului în fața infecțiilor bacteriene.
Adjuvant în reumatism - se ține o cură cu zmeură, cu o durată de 12 zile, timp în care se consumă zilnic câte 300 de grame minimum. Fenolii, precum și acidul salicilic din fructele de zmeur reduc inflamația articulară, calmează durerile și ajută la recăpătarea mobilității articulare.
Avitaminoza C - o doză de doar 300 de grame de zmeură asigură aproximativ 110% din necesarul de vitamina C al unui adult. Persoanele care au un deficit din această vitamină vor consuma câte 400 de grame de zmeură, minimum, vreme de două săptămâni. Acest surplus de vitamina C este extrem de favorabilă în afecțiuni cum ar fi alergia, astmul, virozele respiratorii, afecțiunile însoțite de febră și de inflamație, în general.
 
Atenție însă, doar zmeura de pădure are efect medical!

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Tipuri de ceai mate

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.