Zilele springmarkt
toate produsele cu -14% reducere
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Turmeric - Aurul Orientului

Turmeric - Aurul Orientului
     

Turmericul este ruda ghimbirului si este folosita de mai bine de 3000 ani IC. Este un condiment stravechi, adorat atat pentru utilizarea lui in medicina cat si in lumea culinara. Religia Hindu vede acest condiment minune ca pe un element sacru, folosit pentru a crea coliere tinerelor mirese, indicand faptul ca femeia este acum capabila sa aiba grija de o gospodarie. In Europa a fost adus de Marco Polo, intr-una din calatoriile sale in Orient. Prima data era folosit pentru vopsit si ca tinctura galbena, utilizata in miniaturi. Are o culoare intens galben, o aroma puternica si este principalul ingredient al bucatariei Asiei de Sud.

Principalul component al turmericului este curcumina. Curcumina este un polifenol cu proprietati puternice antioxidante, este capabila sa neutralizeze radicalii liberi si substantele chimice din corp. In urma unui studiu facut in India in martie 2012 cu 45 de subiecti umani cu artrita reumatoida activa a fost determinat urmatorul lucru: "studiul nostru ofera primele dovezi ale sigurantei si superioritatii tratamentului cu curcumina la pacientii cu artrita reumatoida activa, si subliniaza nevoia de viitoare teste clinice pe scara larga pentru a valida aceste descoperiri la pacientii cu artrita reumatoida si alti artritici" ( Citeste mai mult aici: http://www.vitasearch.com/get-clp-summary/40221 ).

Curcuma reprezinta un adevarat purificator al sangelui, contribuind astfel la fluidificarea sangelui si la stimularea producerii de globule rosii, prevenind astfel accidentele cardio-vasculare. Mai mult decat atat, curcuma regularizeaza functia bilei si protejeaza organismul impotriva colesterolului „rau”, jucand un rol important in diminuarea colesterolului din sange. Prin acest mod, se evita astfel aparitia bolilor degenerative ale arterelor. 

Iata ce spune faimosul Dr. Oz despre beneficiile turmericului:

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Ce stim despre sucul verde de Grau

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.