Turmericul este ruda ghimbirului si este folosita de mai bine de 3000 ani IC. Este un condiment stravechi, adorat atat pentru utilizarea lui in medicina cat si in lumea culinara. Religia Hindu vede acest condiment minune ca pe un element sacru, folosit pentru a crea coliere tinerelor mirese, indicand faptul ca femeia este acum capabila sa aiba grija de o gospodarie. In Europa a fost adus de Marco Polo, intr-una din calatoriile sale in Orient. Prima data era folosit pentru vopsit si ca tinctura galbena, utilizata in miniaturi. Are o culoare intens galben, o aroma puternica si este principalul ingredient al bucatariei Asiei de Sud.
Principalul component al turmericului este curcumina. Curcumina este un polifenol cu proprietati puternice antioxidante, este capabila sa neutralizeze radicalii liberi si substantele chimice din corp. In urma unui studiu facut in India in martie 2012 cu 45 de subiecti umani cu artrita reumatoida activa a fost determinat urmatorul lucru: "studiul nostru ofera primele dovezi ale sigurantei si superioritatii tratamentului cu curcumina la pacientii cu artrita reumatoida activa, si subliniaza nevoia de viitoare teste clinice pe scara larga pentru a valida aceste descoperiri la pacientii cu artrita reumatoida si alti artritici" ( Citeste mai mult aici: http://www.vitasearch.com/get-clp-summary/40221 ).
Curcuma reprezinta un adevarat purificator al sangelui, contribuind astfel la fluidificarea sangelui si la stimularea producerii de globule rosii, prevenind astfel accidentele cardio-vasculare. Mai mult decat atat, curcuma regularizeaza functia bilei si protejeaza organismul impotriva colesterolului „rau”, jucand un rol important in diminuarea colesterolului din sange. Prin acest mod, se evita astfel aparitia bolilor degenerative ale arterelor.
Iata ce spune faimosul Dr. Oz despre beneficiile turmericului:
Într-o lume plină de delicii dulci, prăjitura cu stafide și zahăr din trestie se distinge prin gustul său unic și textura moale. Această
“Războiul” alimentației de după sărbători În perioada sărbătorilor de iarnă cea mai mare provocare a fost menținer
Aditivii alimentari (cunoscuți în mod popular drept E-uri) au avut o reputație proastă în ultima vreme, însă ei există în
Reducerea aportului de zahăr rafinat poate fi dificilă, dar având în vedere cât de dăunător poate fi zahărul, merită cu sigura
După o perioadă încărcată sau una de post, sărbătorile pascale, ca mai oricare altele din calendar, ne pot face să exagerăm în mai
Fără gluten ≠ fără gust. Ai poftă de o gustare, dar trebuie să eviți glutenul, din pricina unui diagnostic de boală celiacă sau a intolera