DAILY DEALS
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Sanatate sexuala.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Trei inlocuitori naturali ai zaharului

Trei inlocuitori naturali ai zaharului
     

Cu ce putem inlocui zaharul in viata de zi cu zi, si ce fel de indulcitori artificiali trebuie sa evitam?


Consumul excesiv de zahar rafinat (zahar alb) dauneaza sistemului de filtrare al rinichilor, creste nivelul de insulina in sange si nu in ultimul rand, influenteaza intregul metabolism uman.


Este destul de dificil de rezistat sa nu-ti indulcesti capsunele sau sa nu pui doua cubulete de zahar in cafea... Insa, din pacate, zaharul alb nu este un aliment tocmai sanatos pentru organism. Si-a castigat o reputatie destul de proasta deoarece multi il considera responsabil de aparitia diabetului si a obezitatii.

 

 

Deasemenea si indulcitorii artificiali – cum ar fi aspartamul - folositi alternativ pentru a inlocui zaharul, nu sunt o alegere inteleapta, fiind de fapt de sute de ori mai dulci ca zaharul ca atare contribuie la aparitia numeroaselor probleme de sanatate, cum ar fi: migrenele, cancerul de creier, obezitatea sau chiar si diabetul.


Dar oare ce fel de inlocuitori de zahar merita sa fie consumate?


Glucoza naturala


Glucoza se obtine ca urmare a unei fotosinteze a plantelor si a unor procariote. Se gaseste indeosebi in sucurile de fructe si plante dulci, in mierea de albine, dar poate fi derivat si din amidon de cartofi si/sau porumb. Acest tip de zahar cunoscut si sub numele de dextroza sau glucoza este cel mai important furnizor de energie pentru corpul uman.


Mierea de albine


Continutul de energie intr-o lingurita de miere este doar un pic mai mica decat intr-o lingurita de zahar. Aproximativ 320 kcal/100 g; insa mierea de albine contine in plus o multime de minerale: calciu, potasiu, fier, mangan, vitamina C si are efect bactericid. Cu toate acestea, daca nu doriti sa cresteti in greutate, sa o consumati moderat.


Stevia


Planta cu numele Stevia Rebaudiana - se traduce la noi în iarbă dulce” saufrunză de miere - este cel mai bun inlocuitor de zahar, datorita faptului, ca are cele mai putine reactii adverse si este fara contraindicatii. Are capacitatea de a regla nivelul zaharului in sange (glicemia), de a frana pofta de dulciuri si a tempera senzatia acuta de foame, fiind eficienta pentru cei care sufera de diabet sau hipoglicemie. Stevia este excelenta pentru stimularea energiei mentale si fizice, si poate chiar opri bacteriile, care determina cariile dentare. Mai presus de toate, stevia nu contine calorii. Toate aceste calitati sunt sustinute de cercetari de laborator si de studii clinice demne de incredere.


Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter