Luna Bunica Agafia
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Trei înlocuitori naturali ai zahărului

Trei înlocuitori naturali ai zahărului
     

Cu ce putem înlocui zahărul în viața de zi cu zi, și ce fel de îndulcitori artificiali trebuie să evităm?

Consumul excesiv de zahăr rafinat (zahăr alb) dăunează sistemului de filtrare al rinichilor, crește nivelul de insulină în sânge și nu în ultimul rând, influențează întregul metabolism uman.

Este destul de dificil de rezistat să nu-ți îndulcești căpșunile sau să nu pui două cubulețe de zahăr în cafea. Însă, din păcate, zahărul alb nu este un aliment tocmai sănătos pentru organism. Și-a câștigat o reputație destul de proastă deoarece mulți îl consideră responsabil de apariția diabetului și a obezității.

De asemenea și îndulcitorii artificiali – cum ar fi aspartamul - folosit alternativ pentru a înlocui zahărul, nu sunt o alegere înțeleaptă, fiind de fapt de sute de ori mai dulci ca zahărul ca atare și contribuie la apariția numeroaselor probleme de sănătate, cum ar fi: migrenele, cancerul de creier, obezitatea sau chiar și diabetul.

Dar oare ce fel de înlocuitori de zahăr merită să fie consumate?

Glucoza naturală

Glucoza se obține ca urmare a unei fotosinteze a plantelor și a unor procariote. Se găsește îndeosebi în sucurile de fructe și plante dulci, dar poate fi derivat și din amidon de cartofi și/sau porumb. Acest tip de zahăr cunoscut și sub numele de dextroză sau glucoza este cel mai important furnizor de energie pentru corpul uman.

Mierea de albine

Conținutul de energie este de aproximativ 320 kcal/100 g; însă mierea de albine conține în plus o mulțime de minerale: calciu, potasiu, fier, mangan, vitamina C și are efect bactericid. Cu toate acestea, dacă nu doriți să creșteți în greutate, să o consumați moderat.

Stevia

Planta cu numele Stevia Rebaudiana - se traduce la noi în iarbă dulce” saufrunză de miere - este cel mai bun înlocuitor al zahărului, datorită faptului, că are cele mai puține reacții adverse și prezintă contraindicații. Are capacitatea de a regla nivelul zahărului din sânge (glicemia), de a frana pofta de dulciuri și a tempera senzația acută de foame, fiind eficientă pentru cei care suferă de diabet sau hipoglicemie. Stevia este excelentă pentru stimularea energiei mentale și fizice, și poate chiar opri bacteriile, care determină cariile dentare. Mai presus de toate, stevia nu conține calorii. Toate aceste calități sunt susținute de cercetări de laborator și de studii clinice demne de încredere.

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Cum sa slabesti cu Aloe Vera

Ultimele promotii

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.