Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Rodie, cel mai bun fruct de iarna

Rodie, cel mai bun fruct de iarna
     
Rodia este fructul unui arbore mic care se numeste rodier. Creste din Iran pana la Muntii Himalaya in India de Nord si a fost naturalizat in intreaga regiune mediteraneana.

Rodia este unul dintre fructele cele mai bogate in vitamina C (100 ml de suc furnizeaza 16% din necesarul zilnic de vitamina C la un adult) si este o excelenta sursa de acid pantotenic, potasiu, polifenoli, antioxidanti si vitamina B.
 
 
 
Aceste motive fac ca rodia sa merite titlul de “Cel mai bun fruct de iarna”. Are efect antiviral si antibacterian, combate eficient problemele tipice sezonului rece. Ajuta nu numai la vindecarea racelii si a gripei, ci si a problemelor reumatice.

Cel mai raspandit mod de administrare a acestui fruct este o cana de zeama de rodie pe zi. O cura de acest gen dureaza un an, si reduce depunerile vasculare. 

Partea buna din rodie este seminta bogate in suc. Dulceata acestora difera de la soi la soi. Rodia buna de mancat este cea care are coaja usor stearsa. Rodiile cu coaja foarte rosie sunt acre. 

Consumul regulat de rodie are efect anti-hipertensiv si anti-coagulare si va spori efectul medicamentelor administrate pentru reducerea tensiunii. 

Mai multe cercetari demonstreaza efecte benefice in vindecarea bolilor de inima si la tulburari circulatorii. Mai multi pacienti au justificat puterea de vindecare a fructelui la boli cum ar fi: probleme cardiovasculare si cancerul.

Turcii folosesc sucul de rodie la marinarea carnii, iar in Armenia, unde rodia este simbolul prosperitatii, din rodie se face un fel de vin foarte aromat. In Grecia semintele suculente de rodie se consuma impreuna cu iaurt si in salate. 


Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

“Bombardierea” celulelor canceroase