Migdalele sunt o gustare delicioasa, o sursa bogata de vitamine si fibre. Se pot adauga in salate si mancaruri sau se pot consuma ca atare.
Iata 10 dintre cele mai importante beneficii pe care ti le aduc migdalele:
1. Migdalele sunt bogate atat in vitamina E contribuind la imbunatatirea aspectului pielii, a parului si a unghiilor, insa, contin si o cantitate mare de calciu pentru intarirea oaselor.
2. In ciuda faptului ca sunt foarte mici, migdalele au un continut mare de fibre si proteine. De exemplu, un sfert de cana de migdale contine 7.62 grame proteine.
3. Consumand 10 migdale pe zi avem echivalentul unei farfurii de spanac, deoarece migdalele sunt o sursa importanta de fier, care ajuta la productia si cresterea numarului de celule rosii din sange.
4. Datorita continutului optim de calorii, pot fi consumate intre mese, in special de catre persoanele care urmeaza un regim alimentar.
5. Consumul regulat de migdale ajuta la prevenirea anemiei.
6. In coaja migdalelor s-au identificat 20 de flavonoide cu puternic efect antioxidant.
7. Consumul zilnic a 7-10 migdale ajuta la imbunatatirea memoriei. Amintiti-va insa ca ar trebui sa fie consumate pe stomacul gol.
8. Frunzele de migdal sunt utilizate in scopuri medicinale. Ceaiul din frunze de migdale are proprietati sedative, care ajuta la relaxare si calmare.
9. Migalele sunt extrem de versatile, deoarece le putem consuma atat in feluri sarate de mancare, cat si in dulciuri.
10. Uleiul de migdale este utilizat la intretinerea parului si a pielii, deoarece hraneste radacina de par si atat parul, cat si pielea isi recapata stralucirea. Il putem folosi, de asemenea, pentru indepartarea pielii uscate de pe maini si picioare.
Iata cateva beneficii pe care cel mai probabil nu le stiai:
“Războiul” alimentației de după sărbători În perioada sărbătorilor de iarnă cea mai mare provocare a fost menținer
Aditivii alimentari (cunoscuți în mod popular drept E-uri) au avut o reputație proastă în ultima vreme, însă ei există în
Reducerea aportului de zahăr rafinat poate fi dificilă, dar având în vedere cât de dăunător poate fi zahărul, merită cu sigura
După o perioadă încărcată sau una de post, sărbătorile pascale, ca mai oricare altele din calendar, ne pot face să exagerăm în mai
Fără gluten ≠ fără gust. Ai poftă de o gustare, dar trebuie să eviți glutenul, din pricina unui diagnostic de boală celiacă sau a intolera
Există o gamă largă de tratamente pentru psoriazis, de la unguente pentru piele până la cele medicamentoase, însă pentru acel