Creierul este cel mai semnificativ și complex organ al corpului uman. Din ce în ce mai mult, devenim conștienți de faptul că anumiți nutrienți pot ajuta la protejarea sănătății creierului.
Uleiul de pește este un supliment popular eliberat fără prescripție medicală, extras din pești grași, cum ar fi sardinele, hamsia, macroul și somonul.
Uleiul de pește conține în principal două tipuri de acizi grași omega-3 acid eicosapentaenoic (EPA) și acid docosahexaenoic (DHA), care sunt bine cunoscuți pentru sănătatea inimii și beneficiile pielii. Cu toate acestea, uleiul de pește are, de asemenea, un impact incredibil asupra creierului, mai ales atunci când vine vorba de pierderi ușoare de memorie și depresie.
EPA și DHA sunt cei doi acizi grași omega-3 primari găsiți în uleiul de pește. Deoarece oamenii nu respectă adesea aportul recomandat de pește, suplimentele de ulei de pește pot fi o alternativă convenabilă pentru a-ți oferi beneficiile omega-3 pentru sănătate.
Cum afectează Omega-3 creierul?
Omega-3 sunt vitale pentru funcționarea și dezvoltarea normală a creierului. Nivelurile scăzute de omega-3 pot accelera îmbătrânirea creierului și pot contribui la deficite ale funcției creierului.
Uleiul de pește are un impact semnificativ asupra persoanelor cu pierderi de memorie – Studiile arată că uleiul de pește nu îmbunătățește funcția creierului la persoanele cu boala Alzheimer. Cu toate acestea, cercetările sugerează că persoanele cu scăderi ușoare ale funcției creierului pot beneficia de cele mai multe beneficii din consumul de ulei de pește.
Uleiul de pește poate îmbunătăți depresia – Suplimentele de ulei de pește, în special cele care conțin cantități mari de EPA, pot îmbunătăți simptomele depresive la persoanele cu depresie. Se pare că au cele mai mari efecte la cei care iau deja medicamente antidepresive.
Persoanele cu depresie sau cu o ușoară scădere a funcției creierului ar putea lua în considerare administrarea zilnică a acestor suplimente! Creșterea aportului alimentar de omega-3 DHA și EPA poate avea o influență pozitivă pe termen lung asupra sănătății tale!
Într-o lume plină de delicii dulci, prăjitura cu stafide și zahăr din trestie se distinge prin gustul său unic și textura moale. Această
“Războiul” alimentației de după sărbători În perioada sărbătorilor de iarnă cea mai mare provocare a fost menținer
Aditivii alimentari (cunoscuți în mod popular drept E-uri) au avut o reputație proastă în ultima vreme, însă ei există în
Reducerea aportului de zahăr rafinat poate fi dificilă, dar având în vedere cât de dăunător poate fi zahărul, merită cu sigura
După o perioadă încărcată sau una de post, sărbătorile pascale, ca mai oricare altele din calendar, ne pot face să exagerăm în mai
Fără gluten ≠ fără gust. Ai poftă de o gustare, dar trebuie să eviți glutenul, din pricina unui diagnostic de boală celiacă sau a intolera