DAILY DEALS
Ai 14% reducere pentru toate produsele din categoria Tincturi.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

De ce simt nevoia să mănânc dulciuri?

De ce simt nevoia să mănânc dulciuri?
     

Zahărul este aproape peste tot, adăugat la nenumărate produse alimentar.

Ce cauzează pofta de zahăr?

Oamenii doresc să consume zahăr din mai multe motive, unele dintre ele fiziologice și altele psihologice. Deci dacă te întrebi de ce, iată câteva cauze posibile de luat în considerare.

  1. Obișnuința – Ceea ce mănânci, când mănânci și cât mănânci se poate transforma în modele de comportament. Cercetătorii spun că ceea ce tânjești este rezultatul condiționării clasice, comportamente pe care le-ai adoptat de-a lungul timpului. Pe scurt, este posibil să tânjești zahărul deoarece mintea și corpul tău au fost instruite să facă acest lucru.
  2. Stres – Corpul tău răspunde la stres secretând hormoni care sunt, de asemenea, legați de poftele alimentare. Hormonul de stres, cortizolul, a fost legat de dorința de alimente dulci. Dacă ești expus la stres pe o perioadă lungă de timp, unele studii au arătat că ai șanse mari de a fi mai vulnerabil la pofta crescută pentru alimentele plăcute care conțin zaharuri și grăsimi adăugate.
  3. Dormi – Relația dintre ceea ce mănânci și modul în care dormi este una complexă. Un studiu a arătat că persoanele care nu dorm suficient au tendința de a pofti alimente care sunt: dulci, sărate, alimente care conțin amidon
  4. Poftele în perioadele mai neplăcute  – Unii cercetători cred că oamenii doresc ciocolată din cauza eliberării de endorfine, care sunt substanțe chimice pentru creier care te fac să te simți bine și să îți reglezi dispoziția.

Cum gestionezi pofta?

Pofta de sine stătătoare nu este neapărat dăunătoare pentru sănătatea ta, ci modul în care răspunzi la pofte. Iată câteva opțiuni pentru gestionarea poftei când vine asupra ta:

  • Cedează! – Consumul unui pătrățel de ciocolată sau a unei bucăți de tort de ziua ta probabil nu îți va afecta sănătatea, poate fi bine pentru sănătatea mentală să savurezi ceva plăcut din când în când. Experții în sănătate spun că îngăduința ocazională dulce este în regulă dar nicidecum în fiecare zi.
  • Aruncă o privire asupra etichetei – Uneori, o verificare a realității îți poate împiedica pofta.
  • Fă o plimbare rapidă – Un studiu a arătat că o plimbare scurtă de 15 minute ar putea reduce pofta.
  • Consumă multe fructe – Fructele având un gust dulce îți vor satisface pofta și totodată vor oferi organismului tău nutrienții necesari.

Pofta de zahăr ar putea fi un indicator al unei serii de probleme dar ar putea fi, de asemenea, doar o dorință nevinovată. Oricare ar fi cazul, trebuie să știi că abuzul este contraindicat întrucât îți poate afecta sănătatea!

 

 

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.