⭐ OFERTA ZILEI ⭐
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Insula de mirodenii.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Cum poate dieta influența somnul

Cum poate dieta influența somnul
     

Dacă mănânci prea mult sau prea puțin, somnul poate fi întrerupt, deranjat. O gustare ușoară înainte de culcare te poate ajuta să dormi, însă dacă vei consuma prea multă mâncare, acest lucru va cauza discomfort digestiv și poate duce la trezitul repetat noaptea.

Situația cu alcoolul este una și mai gravă. Mici cantități te pot ajuta să adormi. Însă odată ce corpul începe să asimileze alcoolul, somnul poate fi fragmentat și induce insomnia. De asemenea deshidratează, ceea ce te va face să te simți obosit ziua următoare.

Cafeina poate disrupe de asemenea somnul. Unii sunt atât de sensibili la cafeină încât orice băutură sau chiar și mâncare care conține cafeină, consumată după masă spre seară pot afecta somnul.

Mai ușor cu grăsimile. Dacă la cină alegi o masă bogată în grăsimi sau mâncare care poate cauza indigestie, somnul tău va fi cu siguranță întrerupt.

Nu mânca noaptea târziu. Cei care suferă de reflux acidic ar trebui să elimine mesele târzii sau mesele grele care au scopul inițial de a menține stomacul plin mai mult timp. Culcatul cu un stomac plin încurajează acidul gastric.

Zahărul este un alt element care este legat de problemele cu somnul. Un studiu a demonstrat faptul că copiii care suferă de diabet de tip 1 au probleme cu somnnul. Pentru că zahărul îți oferă energie temporară este cel mai bine să îl eviți și alte mâncăruri procesate înainte de culcare.

Mierea și laptele ajută somnul. Laptele conține un acid esențial care induce în mod natural somnul, și anume triptofanul. Acesta crește nivelul de serotonină, un sedativ natural. Acesta este motivul pentru care atât demulte remedii naturale includ 1 linguriță de miere cu lapte. De asemenea mierea este bogată în carbohidrați, care facilitează ajută triptofină să producă serotonină. Un sandwich cu șuncă de curcan de exemplu, este o combinație de triptofină și carbohidrați, de aceea și acesta induce somnul.

Există multe ierburi de asmenea care induc somnul, cel mai cunoscut pentru aceasta proprietate este valeriana. Folosul său drept sedativ a fost încurajat de demonstrații prin care întradevăr relaxa tensiunea musculară. Valeriană incluse în ceaiuri sau administrată drept capsulă sau tinctură poate reduce timpul care este necesitat pentru a adormi și induce relaxarea adâncă.

O alternativă mai puțin cunoscută laptelui cald sunt cireșele sau sucul de cireșe. Un studiu din 2010 a demonstrat faptul că sucul de cireșe consumat înainte de culcare ajută la un somn mai odihnitor, având aproape același efect ca și melatonină.

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.