DAILY DEALS
Ai 14% reducere pentru toate produsele din categoria Tincturi.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Condimentele – cum să adaugi gust și sănătate în bucate! 10 soluții ingenioase

Condimentele – cum să adaugi gust și sănătate în bucate! 10 soluții ingenioase
     

Adăugarea de condimente la preparatele tale favorite este o modalitate excelentă de a îmbunătăți aroma și chiar de a spori, fără să bagi chiar de seamă, beneficiile pentru sănătate a meselor tale.

Cu toate acestea, unele condimente conțin ingrediente nesănătoase, cum ar fi aditivi artificiali și cantități mari de sare și zahăr adăugate, ce ar trebui evitate.

Condimentele sănătoase, pe de altă parte, pe care am ales că ne concentrăm de această dată articolul, au un conținut scăzut de zahăr adăugat și o mulțime de ingrediente nutritive precum proteine, grăsimi sănătoase și fibre benefice unei funcționări optime ale organismului.

Vă prezentăm în continuare câteva condimente sănătoase, care sunt atât gustoase, cât și hrănitoare, și pe care le puteți utiliza fără griji:

  1. Turmeric - este folosit cu precădere în bucătăria indiană și are numeroase beneficii pentru sănătate: reduce nivelul colesterolului rău din sânge, vindecă rănile, previne artrita, tratează acneea și previne apariția cancerului. Turmericul conține un element puternic anti-inflamator denumit curcumin, mult mai eficace decât anumite medicamente anti-inflamatorii.
  2. Busuioc - tratează cu succes afecțiunile stomacale şi cele digestive. Un element pe care îl conține această plantă - eugenolul - calmează spasmele musculare. Busuiocul poate fi folosit ca şi expectorant dacă suferi de infecții bronșice sau pur și simplu ești răcit/ă.
  3. Oregano - are proprietăți antioxidante și luptă împotriva radicalilor liberi care contribuie la declanșarea multor afecțiuni printre care și cancerul, fiind un puternic antibiotic și antifungic natural.
  4. Ghimbirul - calmează stomacul și reduce starea de greață. Acest condiment conține o substanță anti-inflamatoare denumită gingerol care ajută la tratarea artritei.
  5. Usturoiul - conține un aminoacid numit alicină, care ajută la scăderea colesterolului și reduce tensiunea arterială. Usturoiul ajută de asemenea la prevenirea apariției cheagurilor de sânge în artere. Are un puternic efect anti-bacterial şi luptă împotriva virușilor care duc la apariția gripei sau a altor infecții.
  6. Pătrunjelul - are efecte diuretice, ajută la fluidizarea lichidelor din organism, previne infecțiile vezicii urinare și apariția pietrelor la rinichi. Este bogat în vitaminele A, B12, C și K și menține sănătos și puternic sistemul imunitar.
  7. Scorțișoara - are puternice efecte anti-bacteriene care luptă împotriva e-coli și salmonella. Stabilizează nivelul de zahăr din sânge fiind recomandat persoanelor care suferă de diabet dar și de hipoglicemie.
  8. Unturile de oleaginoase sau semințe – sunt potrivite pentru persoanele care au un stil de viață bazat pe o dietă vegană și/sau vegetariană, pentru cei care preferă produsele BIO, sau pentru cei care pur și simplu își doresc un stil de viață sănătos. Fie că optezi pentru untul de arahide, nuci, migdale, caju sau combinații mai atipice, cu semințe de cânepă, alege din oferta extrem de variată Vitamix, și condimentează-ți alimentația cu gust și o mulțime de beneficii. Unturile din oleaginoase au un conținut bogat în acizi grași care protejează sistemul cardiovascular și scade nivelul de colesterol, reprezentând totodată o sursă naturală de proteine, minerale și antioxidanți.
  9. Uleiul de măsline extravirgin - este bine cunoscut pentru proprietățile sale nutritive puternice. Este derivat din prima presare a măslinelor și este minim procesat, numeroase studii indicând beneficiile utilizării uleiului de măsline pentru a susține sănătatea inimii și pentru a reduce inflamațiile. O mare parte din aceasta se poate datora conținutului său bogat de antioxidanți, care ajută la reducerea daunelor celulare din corp. Atenție însă - uleiul de măsline extravirgin este cel mai bine utilizat „la rece”, în rețete care nu necesită gătire, pentru a-și păstra compușii nutritivi. De exemplu, îl puteți stropi peste paste fierte, legume sau fructe de mare, la finalul procesului de gătire propriu-zis.
  10. Oțetul din cidru de mere - are efecte antimicrobiene și antioxidante. În plus, există și dovezi științifice că oțetul din cidru de mere are și multe alte beneficii pentru sănătate, printre care reducerea colesterolului și a nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, este util și pentru persoanele care suferă de diabet și pentru cele care își doresc să elimine kilogramele în plus.

Variantele sunt nenumărate – astfel că data viitoare când alegi condimentele pe care să le adaugi preparatelor pe care le veți servi tu și familia ta, ține cont și de beneficiile pe termen lung pe care ți le pot oferi acestea. Sănătatea are gust... bun!

  • Condiment  Piper Cayenne 40 G Longevita

    Condiment Piper Cayenne 40 G Longevita

    14,10 lei
    Piperul Cayenne, cunoscut si sub numele de "condiment de Guineea" sau "ardei rosu fierbinte", se obtine prin macinarea ardeilor Cayenne. Acest tip de ardei este unul foarte iute, folosit pentru a aroma diferite feluri de mancare.Piperul Cayenne este foarte bogat in vitamina A. De asemenea, acesta mai contine vitamina B6, vitamina E, vitamina C, riboflavina, potasiu si mangan.Be ...
  • Condiment Belsug de Legume cu Verdeata 250gr Solaris

    Condiment Belsug de Legume cu Verdeata 250gr Solaris

    28,70 lei
    Condimentul Belsug de legume cu verdeata da o savoare deosebita preparatelor tale, fara ingrediente daunatoare organismului. Poate fi folosit in ciorbe, tocanite, pentru gustul veritabil al legumelor.Legume deshidratate: pastarnac, morcov, telina, patrunjel, ceapa, rosii, ardei, cartofi.Condiment: piper.Ingredientele sunt maruntite, in proportie variabila.Nu contin aditivi sau conservanti.
  • Condiment Turmeric Macinat  40g Longevita

    Condiment Turmeric Macinat 40g Longevita

    12,20 lei
    Turmericul este un condiment important in India, care produce aproape intreaga recolta a globului si consuma 80% din ea.   Utilizarea turmericului dureaza de aproape 4000 de ani, contemporana cu cultura vedica a Indiei, cand era condimentul principal si avea si semnificatie religioasa. In India contemporana, inca mai este adaugat la aproape orice fel de mancare, cu carne sau vegetariana. Cel ...
  • Condiment Chimen 60gr Sonnentor

    Condiment Chimen 60gr Sonnentor

    13,70 lei
    Remediu vechi, traditional, pentru probleme digestive. Se adauga, mai ales, in mancarurile grele sau se poate prepara ceai. Cunoscut ca avand puteri miraculoase care alunga 'sipritele rele'.

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.