DAILY DEALS
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Sanatate sexuala.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Ce face merele atât de grozave?

Ce face merele atât de grozave?
     
În 2004, oamenii de stiinta de la USDA (departamentul de agricultura al Statelor Unite) au investigat peste 100 de alimente pentru a masura concentratia lor antioxidanti. Doua mere - Red Delicious si Granny Smith – au iesit pe locul 12 și 13, respectiv. Antioxidantii sunt compusi care lupta impotriva bolilor. Oamenii de stiinta cred ca acesi compusi ajuta la prevenirea și repararea daunelor de oxidare ce se intampla in timpul activitatii celulare normale. Merele sunt, de asemenea, plin de o fibra numita pectina-un mar mijlocii contine aproximativ 4 grame de fibre. Pectina este clasificata ca fiind o fibra solubila, fermentabila si viscoasa, o combinatie care ofera o serie mare de beneficii pentru sanatate.
 
1. Obtine dinti mai albi si mai sanatosi
Un mar nu va inlocui periuta de dinti, dar consumarea unui mar stimuleaza productia de saliva si ajuta la reducerea cariilor dentare prin reducerea nivelului de bacterii.
2. Ajuta la evitarea bolii Alzheimer
Un nou studiu efectuat pe soareci arata ca sucul de mere ar putea tine la distanta boala Alzheimer si ajuta la combaterea efectelor imbatranirii asupra creierului. Soarecii din studiu, care au fost hraniti cu mere au aratat niveluri mai ridicate ale neurotransmitatorului acetilcolina si au avut rezultate mai bune la testele de labirint decat cei de pe un regim alimentar regulat.
3. Protejeaza împotriva maladiei Parkinson
Cercetarile au aratat ca persoanele care consuma fructe si alte alimente bogate in fibre câștiga o anumită sumă de protecție împotriva Parkinson, o boala caracterizata printr-o defalcare a celulelor creierului nervoase producatoare de dopamina. Oamenii de stiinta au legat acest lucru de puterea antioxidantilor conținuti de acestea implicati in lupta impotriva radicalilor liberi.
4. Reduce riscul de cancer de toate tipurile 
Oamenii de stiinta de la Asociatia Americana pentru Cercetarea Cancerului, printre altele, sunt de acord ca consumul de mere bogate in flavonoli ar putea ajuta la reducerea riscului de a dezvolta cancer pancreatic cu pana la 23 la suta. Cercetatorii de la Universitatea Cornell au identificat mai multi compusi in coaja de mere care au puternice activitati anti-creștere impotriva celulelor canceroase in ficat, colon si san. Cercetarile lor anterioare au descoperit ca extractele din mere intregi poate reduce numarul si dimensiunea tumorilor mamare la sobolani. Intre timp, Institutul National de Cancer din SUA a recomandat un aport ridicat de fibre pentru a reduce riscul de cancer colorectal.
5. Reduce riscul de diabet
Femeile care mananca cel putin un mar pe zi sunt 28 la suta mai putin expuse la dezvoltarea de diabet de tip 2 decat cei care nu mananca mere. Merele sunt incarcate cu fibre solubile, cheia pentru impiedicarea modificarilor ale zaharului din sange.
6. Reduce colesterolul
Fibre solubile gasite in mere se leaga cu grasimi in intestin, care se traduce intr-un nivel scazut de cholesterol.
7. Bate diareea și constipatia
Daca nu puteți merge la baie sau pur si simplu nu va puteti opri, fibrele din mere va pot ajuta. Fibrele pot fie trage apa din colon pentru a menține lucrurile in mișcare atunci cand sunteti constipat, sau absorbi excesul de apa din scaun pentru a incetini miscarea intestinelor.
8. Controlul greutatii
Multe probleme de sanatate sunt asociate cu excesul de greutate, printre ele fiind bolile de inima, presiunea arteriala crescuta, accident vascular cerebral, diabet zaharat de tip 2 si apneea in somn. Pentru a gestiona greutatea și pentru imbunatatirea starii generale de sanatate, medicii recomanda o dieta bogata in fibre. Alimentele bogate in fibre va vor umple fara a va costa prea multe calorii.
9. Detoxifierea ficatului
Consumam in mod constant toxine, fie ca este vorba de bauturi sau alimente, iar ficatul este responsabil pentru eliminarea acestor toxine din organism. Multi medici sunt sceptici cu privire la dietele de detoxifiere moft, declarând ca acestea au potențialul de a face mai mult rau decat bine. Din fericire, unul din cel mai bun - și cel mai simplu - lucru pentru a ajuta la detoxifierea ficatului este consumul de fructe, cum ar fi merele.
10. Stimularea sistemului imunitar
Merele rosii contin un antioxidant numit quercetina. Studii recente au au descoperit ca quercetina poate ajuta la cresterea si fortificarea sistemului imunitar, mai ales atunci cand sunteti stresat.

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter