DAILY DEALS
Ai 14% reducere pentru toate produsele din categoria Tincturi.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

De ce sunt merele atât de sănătoase?

De ce sunt merele atât de sănătoase?
     
În 2004, oamenii de știință de la USDA (departamentul de agricultură al Statelor Unite) au investigat peste 100 de alimente pentru a măsura concentrația lor în antioxidanți. Două mere - Red Delicious și Granny Smith – au ieșit pe locul 12 și 13. Antioxidanții sunt compuși care luptă împotriva bolilor. Oamenii de știință cred ca acești compuși ajută la prevenirea și repararea daunelor de oxidare ce se întâmplă în timpul activității celulare normale. Merele sunt, de asemenea, pline de fibre, un mar mijlocii conține aproximativ 4 grame de fibre. Pectina este clasificată ca fiind o fibră solubilă, fermentabilă și vâscoasă, o combinație care oferă o serie mare de beneficii pentru sănătate.
 
1. Obține dinții mai albi și mai sănătoși
Un măr nu va înlocui periuța de dinți, dar consumarea unui măr stimulează producția de salivă și ajută la reducerea cariilor dentare prin reducerea nivelului de bacterii.
2. Ajută la evitarea bolii Alzheimer
Un nou studiu efectuat pe șoareci arată că sucul de mere ar putea ține la distanța boala Alzheimer și ajută la combaterea efectelor îmbătrânirii asupra creierului. Șoarecii din studiu, care au fost hrăniți cu mere au arătat niveluri mai ridicate ale neurotransmițătorului acetilcolină și au avut rezultate mai bune la testele de labirint decât cei de pe un regim alimentar regulat.
3. Protejează împotriva maladiei Parkinson
Cercetările au arătat că persoanele care consumă fructe și alte alimente bogate în fibre câștigă o anumită sumă de protecție împotriva bolii Parkinson, o boală caracterizată printr-o defalcare a celulelor creierului nervoase producătoare de dopamină. Oamenii de știință au legat acest lucru de puterea antioxidanților conținuți de acesta, implicați în lupta împotriva radicalilor liberi.
4. Reduce riscul de cancer de toate tipurile 
Oamenii de știință de la Asociatia Americană pentru Cercetarea Cancerului, sunt de acord că, consumul de mere bogate în flavonoli ar putea ajuta la reducerea riscului de a dezvolta cancer pancreatic cu până la 23%. Cercetătorii de la Universitatea Cornell au identificat mai mulți compuși în coaja de mere care au puternice activități anti-creștere împotriva celulelor canceroase în ficat, colon și sân. Cercetările lor anterioare au descoperit că extractele din mere întregi pot reduce numărul și dimensiunea tumorilor mamare la șobolani. Între timp, Institutul National de Cancer din SUA a recomandat un aport ridicat de fibre pentru a reduce riscul de cancer colorectal.
5. Reduce riscul de diabet
Femeile care mănâncă cel puțin un măr pe zi sunt 28% mai puțin expuse la dezvoltarea de diabet de tip 2 decât cei care nu mănâncă mere. Merele sunt încărcate cu fibre solubile, cheia pentru împiedicarea modificarilor ale zahărului din sânge.
6. Reduce colesterolul
Fibre solubile găsite în mere se leagă cu grăsimi în intestin, care se traduce într-un nivel scăzut de colesterol.
7. Combate diareea și constipația
Dacă nu puteți merge la baie sau pur și simplu nu vă puteți opri, fibrele din mere vă pot ajuta. Fibrele pot stimulează absorbția apei din colon pentru a menține lucrurile în mișcare atunci când sunteți constipat, sau absorb excesul de apă din scaun pentru a încetini mișcarea intestinelor.
8. Controlul greutății
Multe probleme de sănătate sunt asociate cu excesul de greutate, printre ele fiind bolile de inimă, presiunea arterială crescută, accident vascular cerebral, diabet zaharat de tip 2 și apneea în somn. Pentru a gestiona greutatea și pentru îmbunătățirea stării generale de sănătate, medicii recomandă o dietă bogată în fibre. Alimentele bogate în fibre vă vor umple fără a va costa prea multe calorii.
9. Detoxifierea ficatului
Consumăm în mod constant toxine, fie că este vorba de băuturi sau alimente, iar ficatul este responsabil pentru eliminarea acestor toxine din organism. Multi medici sunt sceptici cu privire la dietele de detoxifiere, declarând că acestea au potențialul de a face mai mult rău decât bine. Din fericire, unul din cel mai bun - și cel mai simplu - mod pentru a ajuta la detoxifierea ficatului este consumul de fructe, cum ar fi merele.
10. Stimularea sistemului imunitar
Merele roșii conțin un antioxidant numit quercetină. Studii recente au descoperit că quercetina poate ajuta la creșterea și fortificarea sistemului imunitar, mai ales atunci când sunteți stresat.

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.