DAILY DEALS
Ai 14% reducere pentru toate produsele din categoria Tincturi.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Ce afecțiuni ascund vânătăile apărute din senin?

Ce afecțiuni ascund vânătăile apărute din senin?
     

O vânătaie apare atunci când sângele este prins sub piele, de obicei din cauza unui impact care deteriorează un mic vas de sânge. O cădere, o lovitură sau orice altceva care pune presiune bruscă pe piele poate provoca vânătăi.

Iată ce afecțiuni ascund vânătăile apărute din senin:

  1. Deficitul de nutrienți – Vitaminele îndeplinesc multe funcții importante în sângele tău. Ele ajută la formarea celulelor roșii din sânge, ajută la menținerea nivelului de minerale și scad colesterolul. Vitamina C, de exemplu, sprijină sistemul imunitar și ajută la vindecarea rănilor. Dacă nu primești suficientă vitamina C, pielea ta poate începe să se învinețească ușor, ducând la vânătăi aleatorii.
  2. Diabetul – Diabetul este o afecțiune metabolică care afectează capacitatea organismului de a produuce sau utiliza insulina. Deși diabetul în sine nu provoacă vânătăi, îți poate încetini timpul de vindecare și poate permite vânătăilor să rămână mai mult decât în mod normal.
  3. Boala Von Willebrand – Boala Von Willebrand este o tulburare genetică de coagulare care afectează capacitatea sângelui de a se coagula. Când sângele nu se coagulează așa cum ar trebui, sângerarea poate fi mai grea sau mai lungă decât în mod normal. Ori de câte ori acest sânge este prins sub suprafața pielii, acesta va forma vânătăi.
  4. Trombofilie – Trombofilia înseamnă că sângele tău are o tendință crescută de coagulare. Această afecțiune apare atunci când corpul tău produce prea multe sau prea puține substanțe chimice de coagulare.
  5. Chimioterapie – Persoanele care suferă de cancer au adesea sângerări excesive și vânătăi. Dacă urmezi tratamentul care include chimiotrapia sau radiațiile, este posibil să ai un număr scăzut de trombocite(trombocitopenie). Fără suficiente trombocite, sângele tău se va coagula mai lent decât în mod normal. Aceasta înseamnă că o lovitură sau o vătămare minoră poate provoca vânătăi mari.
  6. Limfom non-Hodgkin – Limfonul non-Hodgkin este un cancer care începe în celulele limfocitare, care fac parte din sistemul imunitar. Dacă această boală se răspândește în măduva osoasă, acesta poate reduce numărul de celule sanguine din corpul tău. Acest lucru poate determina scăderea numărului de trombocite, ceea ce va afecta capacitatea sângelui de a se coagula și va duce la vânătăi și sângerări ușoare.
  7. Medicația – Anumite medicamente te fac mai susceptibil la vânătăi. Anticoagulantele, aspirina, ibuprofenul afectează capacitatea sângelui de a se coagula.
  8. Hemofilia A – Hemofilia A este o afecțiune genetică care afectează capacitatea sângelui de a se coagula. Persoanelor care au hemofilia A le lipsește un factor important de coagulare, factorul VIII, care duce la sângerări excesive și vânătăi.
  9. Hemofilia B – Persoanelor care au hemofilia B le lipsește un factor de coagulare numit factor IX. Deși proteina specifică implicată în această tulburare este diferită de cea asociată cu hemofilia A, condițiile au aceleași simptome.

Majoritatea cazurilor de vânătăi aleatorii nu sunt de îngrijorat. Dar dacă, totuși găsești vânătăi neobișnuite nu ezita să mergi la un consult medical!

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.