Ghimbirul este o plantă cu flori originară din Asia de Sud-Est. Acest condiment este incredibil de benefic pentru corpul tău și poate ajuta la ameliorarea mai multor afecțiuni. Parfumul și aroma unică a ghimbirului provin din uleiurile sale naturale, dintre care cel mai important este gingerolul. Gingerolul este principalul compus bioactiv din ghimbir. Este responsabil pentru o mare parte din proprietățile medicinale ale ghimbirului.
Ce conține ceaiul de ghimbir?
Ceaiul de ghimbir conține minerale, vitamine și uleiuri volatile precum: Vitamina C, Vitamina B6, Fier, Magneziu, Potasiu, Calciu, Sodiu, Proteine, Lipide.
Citește mai departe pentru a afla cum o ceașcă fierbinte de ceai de ghimbir poate să-ți avantajeze viața:
1. Reduce disconfortul la stomac și greața – Dacă suferi de dureri de burtă, greață de dimineață, greața de mișcare, o ceașcă de ceai te poate ajuta. În cazul în care ai rău de mașină, ia o ceașcă de ceai cald de ghimbir înainte și totul va fi bine!
2. Îmbunătățește digestia – Ceaiul de ghimbir poate juca, de asemenea, un rol vital in digestia corectă. Acesta scade aciditatea gastrică, stimulează enzimele din intestine care au rol în absorbția nutrienților. Consumul regulat, ajută la eliminarea balonării și a disconfortului gastric.
3. Booster imunitar – Ghimbirul conține antioxidanți care ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar. Acesta scade riscul de infecții, este un adjuvant în tratarea problemelor respiratorii, reduce riscul de accidente vasculare cerebrale.
4. Combate stresul – Mirosul de ghimbir acționează ca o formă de aromaterapie și, prin urmare, este incredibil de relaxant. Grație antioxidanților puternici, este eficient în combaterea stresului psihic, a oboselii cronice, îmbunătățește memoria, susține funcția cognitivă.
5. Ameliorează durerea – Ceaiul de ghimbir poate să amelioreze durerea, consumat ca atare dar și sub forma compreselor aplicate pe zonele dureroase. Datorită efectului analgezic și antiinflamator, reduce durerile menstruale, de cap, musculare și articulare.
6. Pierderea în greutate – Ceaiul de ghimbir poate ajuta la pierderea în greutate în mai multe moduri. În primul rând, poate arde excesul de grăsime și în al doilea rând, reduce apetitul și poftele alimentare. Prin urmare, aportul tău de calorii va fi mai mic. Este recomandat consumul a două căni de ceai de ghimbir neîndulcit pe zi, una seara și una dimineața.
7. Circulația sângelui – Consumul ceaiului de ghimbir poate îmbunătăți fluxul sanguin și poate preveni febra, frisoanele și transpirația excesivă. Ghimbirul conține compuși activi, cum ar fi aminoacizii și mineralele, care ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin. Pe termen lung, acest lucru poate preveni bolile cardiovasculare.
8. Susține sănătatea orală – Ceaiul de ghimbir neîndulcit tratează problemele gingivale, inhibând bacteriile care produc paradontoza și gingivita.
9. Reduce inflamația – Ghimbirul poate fi recomandat ca și antiinflamator fiind indicat atunci când te confrunți cu febra musculară, dureri articulare, luxații sau entorse. În aceste situații se recomandă folosirea compreselor cu ghimbir.
10. Efect energizant – Ceaiul de ghimbir are un efect energizant asupra organismului. Acesta rivalizează cu efectul cafelei.
Ghimbirul reprezintă un adevărat aliat în lupta cu diverși agenți patogeni, de aceea beneficiile sale nu sunt deloc de neglijat. La VitaMix găsești o gamă bogată de sortimente de ceai de ghimbir. Accesează webshop-ul nostru și achiziționează produsul tău favorit!
Într-o lume plină de delicii dulci, prăjitura cu stafide și zahăr din trestie se distinge prin gustul său unic și textura moale. Această
“Războiul” alimentației de după sărbători În perioada sărbătorilor de iarnă cea mai mare provocare a fost menținer
Aditivii alimentari (cunoscuți în mod popular drept E-uri) au avut o reputație proastă în ultima vreme, însă ei există în
Reducerea aportului de zahăr rafinat poate fi dificilă, dar având în vedere cât de dăunător poate fi zahărul, merită cu sigura
După o perioadă încărcată sau una de post, sărbătorile pascale, ca mai oricare altele din calendar, ne pot face să exagerăm în mai
Fără gluten ≠ fără gust. Ai poftă de o gustare, dar trebuie să eviți glutenul, din pricina unui diagnostic de boală celiacă sau a intolera