În China meiul poartă numele de “regele cerealelor”, un nume care spune foarte multe despre acest superaliment!
Meiul este o plantă erbacee din familia gramineelor și nu se cunoaște exact strămoșul sălbatic al meiului și nici locul unde a fost cultivat pentru prima dată, dar a apărut ca plantă de cultură în Transcaucazia și China acum 7000 de ani. Era folosit nu numai în alimentația omului (sub formă de pâine) dar și în alimentația animalelor (mai ales a păsărilor), iar apoi în Evul Mediu a fost inlocuit treptat cu graul și porumbul, cereale care erau considerate mai spornice. În zilele de azi omul modern redescoperă meiul și valoarea lui adevarată.
Meiul este bogat în vitamine că vitamina B1, B2, B3, B6, B8 și E și minerale ca fierul, mangan, cupru, zinc și potasiu. Meiul nu conține gluten, fiind o alternativă excelență al grâului pentru cei sensibili la gluten.
Meiul este o cereală foarte versatilă: poate fi gatită ca orezul, se poate folosi în locul cartofilor, putem folosi în locul tăiețeilor, putem găti în tigaie sau se poate adăuga în salate.
Încearcă o noutate de dulce absolut sănătosă: clătite din mei fără gluten!
Încearcă o rețetă festivă de smoothie cu scorțișoară pentru a te bucura de aromele Crăciunului! Acest smoothie sănătos și delicios es
Descoperă cum să prepari rapid o supă de legume delicioasă și reconfortantă, ideală pentru zilele friguroase de iarnă. O rețetă sănătoasă
Descoperă cum să prepari un smoothie de iarnă cu portocale plin de vitamine și antioxidanți. Perfect pentru întărirea imunității î
Încălzirea perfectă pentru serile răcoroase 🍂🥕🥔 Toamna este anotimpul perfect pentru a ne bucura de arome bogate și ingrediente pr
În fiecare an, pe 26 iulie, sărbătorim una dintre deliciile cele mai răcoritoare și îndrăgite: Ziua Înghețatei! Este o zi perf
Răcorirea verii Când vara își face simțită prezența cu zilele sale toride și soarele arzător, un smoothie răcoritor și plin de v