☀ HOT DEALS ☀
Ai 12% reducere pentru toate produsele din categoria Uleiuri cosmetice.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Alimentul viitorului: Mei

Alimentul viitorului: Mei
     

In China meiul poarta numele de “regele cerealelor”, un nume care spune foarte multe despre acest superaliment! 

Meiul este o planta erbacee din familia gramineelor si nu se cunoaste exact stramosul salbatic al meiului si nici locul unde a fost cultivat pentru prima data, dar a aparut ca planta de cultura in Transcaucazia si China acum 7000 de ani. Era folosit nu numai in alimentatia omului (sub forma de paine) dar si in alimentatia animalelor (mai ales a pasarilor), iar apoi in Evul Mediu a fost inlocuit treptat cu graul si porumbul, cereale care erau considerate mai spornice. In zilele de azi omul modern redescopera meiul si valoarea lui adevarata.

Meiul este bogat in vitamine ca vitamina B1, B2, B3, B6, B8 si E si minerale ca fierul, mangan, cupru, zinc si potasiu. Meiul nu contine gluten, fiind o alternativa excelenta al graului pentru cei sensibili la gluten. 

Meiul este o cereala foarte versatila: poate fi gatita ca orezul, se poate folosi in locul cartofilor, putem folosi in locul taieteilor, putem gati in tigaie sau se poate adauga in salate.

Incearca o noutate de dulce absolut sanator: clatite din mei fara gluten!

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Toamna - Sezonul ceaiului

Aboneaza-te la newsletter