In China meiul poarta numele de “regele cerealelor”, un nume care spune foarte multe despre acest superaliment!
Meiul este o planta erbacee din familia gramineelor si nu se cunoaste exact stramosul salbatic al meiului si nici locul unde a fost cultivat pentru prima data, dar a aparut ca planta de cultura in Transcaucazia si China acum 7000 de ani. Era folosit nu numai in alimentatia omului (sub forma de paine) dar si in alimentatia animalelor (mai ales a pasarilor), iar apoi in Evul Mediu a fost inlocuit treptat cu graul si porumbul, cereale care erau considerate mai spornice. In zilele de azi omul modern redescopera meiul si valoarea lui adevarata.
Meiul este bogat in vitamine ca vitamina B1, B2, B3, B6, B8 si E si minerale ca fierul, mangan, cupru, zinc si potasiu. Meiul nu contine gluten, fiind o alternativa excelenta al graului pentru cei sensibili la gluten.
Meiul este o cereala foarte versatila: poate fi gatita ca orezul, se poate folosi in locul cartofilor, putem folosi in locul taieteilor, putem gati in tigaie sau se poate adauga in salate.
Incearca o noutate de dulce absolut sanator: clatite din mei fara gluten!
Aditivii alimentari (cunoscuți în mod popular drept E-uri) au avut o reputație proastă în ultima vreme, însă ei există în
Reducerea aportului de zahăr rafinat poate fi dificilă, dar având în vedere cât de dăunător poate fi zahărul, merită cu sigura
După o perioadă încărcată sau una de post, sărbătorile pascale, ca mai oricare altele din calendar, ne pot face să exagerăm în mai
Fără gluten ≠ fără gust. Ai poftă de o gustare, dar trebuie să eviți glutenul, din pricina unui diagnostic de boală celiacă sau a intolera
Există o gamă largă de tratamente pentru psoriazis, de la unguente pentru piele până la cele medicamentoase, însă pentru acel
Pe tot parcursul lunii martie, sărbătorim Luna Femeii aici, la Vitamix, cu sfaturi utile și produse speciale, adaptate, cu articole documentate și