⭐ OFERTA ZILEI ⭐
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Insula de mirodenii.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Alimentele anticancer

Alimentele anticancer
     

Deoarece formele de cancer sunt foarte variate, iar cauzele bolii sunt complexe – și, până acum, nu complet înțelese – nu există garanții cum că măsurile dietetice pot preveni cancerul. Totuși, așa cum unele alimente pot crește riscul apariției cancerului, există altele care protejează împotriva acestuia.

Fructe, legume și cereale integrale

Creșterea cantității de fructe proaspete, legume și cereale integrale, în regimul alimentar, este măsura – cheie care ne poate ajuta să ne protejăm de cancer. Aceste alimente conțin o mulțime de fibre, vitamine și minerale, care s-a dovedit că au un efect protector împotriva apariției unui număr de diferite forme de cancer. Declinul relativ al consumului acestor alimente în lumea industrială, în favoarea alimentelor semipreparate, bogate în zahăr și grăsimi, explică, în parte, creșterea numărului anumitor forme de cancer.

Rolul fibrelor

Fibrele, partea plantelor pe care oamenii nu o pot digera sau asorbi complet, sunt vitale pentru sănătatea tubului digestiv. Consumul adecvat de fibre reduce riscul apariției cancerului la colon. Unii oameni de știință cred că anumite alimente conțin toxine sau chimicale, care pot induce modificări canceroase ale colonului. Se crede că prin grăbirea trecerii alimentelor prin intestin, fibrele reduc timpul în care aceste chimicale pot avea acest efect.

Nutrienții – cheie anticancer

Vitaminele și mineralele joacă un rol important în luptă împotrivă cancerului. Mulți dintre acești nutrienți au proprietăți antioxidante, ajutând la controlarea radicalilor implicați în cancer.

Unii dintre nutrienții care se consideră că au o valoare specială sunt: beta-carotenul (abundent în fructe și legume galbene sau portocalii – morcovi, cartofii dulci, piersicile, caisele și bananele), Vitamina A (ca la beta-caroten, plus ficat și lactate), Vitamina C (sursele bune includ – broccoli, conopidă, ardeii verzi, căpșunele și citricele), Vitamina E (se găsește în cereale integrale și în uleiurile vegetale nesaturate), seleniul (sursele includ pește, nucile braziliene și majoritatea cerealelor integrale). 

Planul de acțiune anticancer

Fundația Mondială de Cercetare a Cancerului are niște sugestii pentru reducerea riscului apariției cancerului:

  • micsorați cantitatea de grăsimi din regimul dvs. alimentar. Proporția de energie derivată din grăsimi trebuie să fie sub 30%.
  • creșteți consumul de fructe, legume și cereale integrale.
  •  reduceți cantitatea de alimente sărate, afumate și din saramură.
  • încercați să consumați alcool în cantități moderate sau deloc.

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.