Cu toții iubim dulcurile, însă tuturor ni s-a întâmplat să mâncăm prea multe prăjituri, brioșe, bomboane etc. iar după un scurt moment bogat în energie, suntem pătrunși de oboseală și irascibilitate.
Soluția este să reducem consumul de produse abundente în zahăr. Zahărul este asociat cu inflamațiile, diabetul, boala Alzheimer și cancer.
Pentru a reuși cu succes reducerea consumului de dulcuri, este importantă consumarea alimentelor care reglează nivelul zahărului din sânge, precum legumele bogate în fibre, surse calitative de proteine precum peștele și grăsimi sănătoase precum uleiul de măsline.
Totuși poftele nu trebuie neglijate, mai degrabă trebuie consumate alimente care reduc pofta de dulce. De aceea, v-am pregătit o listă cu câteva alimente delicioase, și cea mai bună modalitate de a se consuma:
Untul de migdale este delicios și are o consistență satisfăcătorare, suplimentând corpul cu proteine și grăsimi sănătoase, necesare unei bune funcționări ale inimii. Se poate consuma împreună cu fructe, se poate adăuga în smoothie-uri sau terci de ovăz. Este o sursă naturală de proteine, minerale și antioxidanți, este bogat în acid folic și vitamine B.
Ciocolata amară și cacaoa alcalinizată
Ciocolata conține componente anti-inflamatoare și are proprietăți antidepresive. Ciocolata este de asemnea o excelentă sursă de magneziu, ajută relaxarea și reglarea, controlarea zahărului din sânge.
Curmalele sunt întradevăr bomboanele naturii. Acest fruct uscat este cu siguranță una dintre cele mai dulci fructe naturale, dar datorită conținutului de fibre pe care îl are, gustul dulce nu are urmări negative, pe care le are zahărul. Curmalele ajută în reducerea inflamațiilor și ajută în controlarea zahărului din sânge.
Merele
Studiile au demonstrat că persoanele care mănâncă mere inclină spre a mânca mai puțin și nu le este la fel de foame, precum persoanele care consumă doar suc de mere. Acestea sunt bogate în fibre, ceea ce le permite să fie digerate mult mai încet. De asemenea, merele conțin antioxidanți, care ajută în reducerea inflamațiilor.
Alimente bogate în glutamine
Glutamina ajută reglarea zahărului din sânge, de aceea este important să consumăm alimente bogate în glutamină dacă reducem brusc consumul de zahăr. Roșiile uscate și ouăle sunt ambele surse bogate de glutamină.
“Războiul” alimentației de după sărbători În perioada sărbătorilor de iarnă cea mai mare provocare a fost menținer
Aditivii alimentari (cunoscuți în mod popular drept E-uri) au avut o reputație proastă în ultima vreme, însă ei există în
Reducerea aportului de zahăr rafinat poate fi dificilă, dar având în vedere cât de dăunător poate fi zahărul, merită cu sigura
După o perioadă încărcată sau una de post, sărbătorile pascale, ca mai oricare altele din calendar, ne pot face să exagerăm în mai
Fără gluten ≠ fără gust. Ai poftă de o gustare, dar trebuie să eviți glutenul, din pricina unui diagnostic de boală celiacă sau a intolera
Există o gamă largă de tratamente pentru psoriazis, de la unguente pentru piele până la cele medicamentoase, însă pentru acel