Cu totii iubim dulcurile, insa tuturor ni s-a intamplat sa mancam prea multe prajituri, briose, bomboane etc. iar dupa un scurt moment bogat in energie, suntem patrunsi de oboseala si irascibilitate.
Solutia este sa reducem consumul de produse abundente in zahar. Zaharul este asociat cu inflamatiile, diabetul, boala Alzheimer si cancer.
Pentru a reusi cu succes reducerea consumului de dulcuri, este importanta consumarea alimentelor care regleaza nivelul zaharului din sange, precum legumele bogate in fibre, surse calitative de proteine precum pestele si grasimi sanatoase precum uleiul de masline.
Totusi poftele nu trebuie neglijate, mai degraba trebuie consumate alimente care reduc pofta de dulce. De aceea, v-am pregatit o lista cu cateva alimente delicioase, si cea mai buna modalitate de a se consuma:
Untul de migdale este delicios si are o consistenta satisfacatorare, suplimentand corpul cu proteine si grasimi sanatoase, necesare unei bune functionari ale inimii. Se poate consuma impreuna cu fructe, se poate adauga in smoothie-uri sau terci de ovaz. Este o sursa naturala de proteine, minerale si antioxidanti, este bogat in acid folic si vitamine B.
Ciocolata amara si cacaoa alcalinizata
Ciocolata contine componente anti inflamatoare si are proprietati antidepresive. Ciocolata este de asemnea o excelenta sursa de magneziu, ajuta relaxarea si reclarea, controlarea zaharului din sange.
Curmalele sunt intradevar bomboanele naturii. Acest fruct uscat este cu siguranta una dintre cele mai dulci fructe naturale, dar datorita continutului de fibre pe care il are, gustul dulce nu are urmari negative, pe care le are zaharul. Curmalele ajuta in reducerea inflamatiilor si ajuta in controlarea zaharului din sange.
Merele
Studiile au demonstrat ca persoanele care mananca mere inclina spre a manca mai putin si nu le este la fel de foame, precum persoanele care consuma doar suc de mere. Acestea sunt bogate in fibre, ceea ce le permite sa fie digerate mult mai incet. De asemenea, merele contin antioxidanti, care ajuta in reducerea inflamatiilor.
Alimente bogate in glutamine
Glutamina ajuta reglarea zaharului din sange, de aceea este important sa consumam alimente bogate in glutamina daca reducem brusc consumul de zahar. Rosiile urscate si ouale sunt ambele surse bogate de glutamine.
Aditivii alimentari (cunoscuți în mod popular drept E-uri) au avut o reputație proastă în ultima vreme, însă ei există în
Reducerea aportului de zahăr rafinat poate fi dificilă, dar având în vedere cât de dăunător poate fi zahărul, merită cu sigura
După o perioadă încărcată sau una de post, sărbătorile pascale, ca mai oricare altele din calendar, ne pot face să exagerăm în mai
Fără gluten ≠ fără gust. Ai poftă de o gustare, dar trebuie să eviți glutenul, din pricina unui diagnostic de boală celiacă sau a intolera
Există o gamă largă de tratamente pentru psoriazis, de la unguente pentru piele până la cele medicamentoase, însă pentru acel
Pe tot parcursul lunii martie, sărbătorim Luna Femeii aici, la Vitamix, cu sfaturi utile și produse speciale, adaptate, cu articole documentate și