Si intradevar uleiul de cocos este foarte benefic. Ofera o alternativa sanatoasa pentru gatit, scade colesterolul, protejeaza inima, stimuleaza metabolismul si ajuta in slabire. Este un ulei bogat in potasiu, fier, magneziu, fosfor, cupru, zinc si vitaminele A si E.
In arta culinara este folosit des deoarece are un punct de ardere de 182 de grade Celsius, avand o rata de oxidare lenta si prin urmare este rezistent la rancezire.
Iata trei feluri de folosire al uleiului de cocos in bucatarie:
Prajire:
Uleiul de cocos rafinat nu are gust si nici miros, in plus are o temperatura de ardere mai inalta ceea ce-l face mai potrivit pentru mancarurile preparate prin prajire! Folosirea unui ulei de cocos nerafinat, cu gustul si mirosul ei semnificativ, este ideal pentru prepararea mancarurilor exotice. Da un gust tropical alimentelor, fiind folosit zilnic in bucataria thailandeza si vietnameza.
Pentru copt:
Stiai ca folosirea untului clasic este nociv! Fiind solid la temperatura camerei, uleiul de cocos este o alternativa buna pentru unt, dand un gust unic si savuros creatiilor tale. Adaugand nuca de cocos in prajitura vei scoate si mai mult in evidenta aroma de cocos.
Ca topping:
Stiai ca uleiul de cocos este o parte importanta a dietei mediteraneene?! Si nu numai: este un topping ideal pentru salate de fructe, dar si pentru legume, pentru cereale simple sau cereale cu nuci si seminte.
Stiai ca in traditionalul curry este adaugat si ulei de cocos?!
Curry este o mancare indiana preluata si de englezi, o mancare din orez, carne de pui si condimente. Compozitia si proportia condimentelor utilizate variaza, dar in general contine ghimbir, usturoi, ceapa, coriandru, cardamom, chimen, scortisoara, curcuma, ardei iute, fenicul, asafoetida, cuisoare, sare, seminte de mustar. In plus in reteta originala se adauga lapte de cocos si ulei de cocos.
Iata o retea de incercat: Rulada din fulgi de ovaz si ulei de cocos!
Aditivii alimentari (cunoscuți în mod popular drept E-uri) au avut o reputație proastă în ultima vreme, însă ei există în
Reducerea aportului de zahăr rafinat poate fi dificilă, dar având în vedere cât de dăunător poate fi zahărul, merită cu sigura
După o perioadă încărcată sau una de post, sărbătorile pascale, ca mai oricare altele din calendar, ne pot face să exagerăm în mai
Fără gluten ≠ fără gust. Ai poftă de o gustare, dar trebuie să eviți glutenul, din pricina unui diagnostic de boală celiacă sau a intolera
Există o gamă largă de tratamente pentru psoriazis, de la unguente pentru piele până la cele medicamentoase, însă pentru acel
Pe tot parcursul lunii martie, sărbătorim Luna Femeii aici, la Vitamix, cu sfaturi utile și produse speciale, adaptate, cu articole documentate și