Luna Apidava
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

3 feluri de a folosi uleiul de cocos

3 feluri de a folosi uleiul de cocos
     

Uleiul de cocos este cel mai sănătos ulei de pe această planetă” spune doctorului Bruce Fife, autorul cărții The Healing Miracles of Coconut Oil (Puterea miraculos-vindecatoare a uleiului de cocos).

Și întradevăr uleiul de cocos este foarte benefic. Oferă o alternativă sănătoasă pentru gătit, scade colesterolul, protejează inima, stimulează metabolismul și ajută în slăbire. Este un ulei bogat în potasiu, fier, magneziu, fosfor, cupru, zinc și vitaminele A și E.

In arta culinară este folosit des deoarece are un punct de ardere de 182 de grade Celsius, având o rată de oxidare lentă și prin urmare este rezistent la râncezire.

Iată trei feluri de folosire al uleiului de cocos în bucătărie:

Prăjire:

Uleiul de cocos rafinat nu are gust și nici miros, în plus are o temperatura de ardere mai înaltă ceea ce-l face mai potrivit pentru mâncărurile preparate prin prăjire! Folosirea unui ulei de cocos nerafinat, cu gustul și mirosul ei semnificativ, este ideal pentru prepararea mâncărurilor exotice. Dă un gust tropical alimentelor, fiind folosit zilnic în bucătăria thailandeză și vietnameză.

Pentru copt:

Știai că folosirea untului clasic este nociv! Fiind solid la temperatura camerei, uleiul de cocos este o alternativă bună pentru unt, dând un gust unic și savuros creațiilor tale. Adăugând nuca de cocos în prăjitură vei scoate și mai mult în evidență aroma de cocos.

Ca topping:

Știai că uleiul de cocos este o parte importantă a dietei mediteraneene?! Și nu numai: este un topping ideal pentru salate de fructe, dar și pentru legume, pentru cereale simple sau cereale cu nuci și semințe. 

 Știai că în tradiționalul curry este adăugat și ulei de cocos?!

Curry este o mâncare indiană preluată și de englezi, o mâncare din orez, carne de pui și condimente. Compoziția și proporția condimentelor utilizate variază, dar în general conține ghimbir, usturoi, ceapă, coriandru, cardamom, chimen, scorțișoară, curcuma, ardei iute, fenicul, asafoetidă, cuișoare, sare, semințe de muștar. În plus în rețeta originală se adaugă lapte de cocos și ulei de cocos.

 

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.