Luna Adams Supplements
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

3+1 alimente de sezon, cu efecte benefice pentru sănătate

3+1 alimente de sezon, cu efecte benefice pentru sănătate
     

De să consumi fructe și legume de sezon? Deoarece atunci când sunt recoltate în sezonul specific aroma și substanțele nutritive sunt mult mai puternice. 

Fructele și legumele, dar și plantele aromatice de sezon, ar trebui să facă parte din dieta zilnică a fiecărei persoane, fiind cea mai bună modalitate de a aduce organismului aportul necesar de substanțe nutritive pentru a-l menține sănătos și a-l proteja de diferite afecțiuni. 

Vișinele ajută la refacerea țesutului muscular, fiind de mare ajutor celor ce suferă de febră musculară după ședințele intense de la sală. Ameliorează durerile datorită proprietăților antiinflamatoare, previn apariția bolilor cardiovasculare, accidentului vascular cerebral sau diabetul de tip 2 datorită pectinei conținute, o fibră solubilă ce ajută la reducerea colesterolului din sânge. Antocianii din vișine ajută la reducerea nivelului de acid uric la pacienții ce suferă de gută. 

Totodată, prin conținutul de betacaroten vișinele contribuie la păstrarea tinereții, protejează vederea și mențin elasticitatea pielii. În plus, conțin mulți antioxidanți ce protejează împotriva radicalilor liberi, ce pot favoriza instalarea diferitelor tipuri de cancer, dar ajută și la buna funcționare a creierului, îmbunătățind funcțiile cognitive. Nu în ultimul rând, sunt un aliat de nădejde pentru îmbunătățirea calității somnului. Cozile de vișine au efecte diuretice și sunt consumate sub formă de ceai pentru afecțiuni renale, ale aparatului digestiv, reumatism, prevenirea aterosclerozei. Consumate în stare naturală sau chiar și în suplimente alimentare, vișinele sunt adevărate superfructe pentru o viață sănătoasă. 

Roșiile sunt foarte bogate în vitamina C, vitamina A și antioxidanți. Protejează sănătatea inimii, conținutul de licopen contribuind la scăderea nivelului de colesterol rău, LDL colesterol. Licopenul este responsabil și pentru sănătatea unghiilor, a părului și a pielii. Alături de luteină și beta-caroten licopenul protejează împotriva afecțiunilor oculare, inclusiv a cataractei și a degenerării maculare. Studiile au arătat că concentrațiile de carotenoizi, care se găsesc în cantitate mare în roșii, protejează împotriva cancerului de sân. Știați că roșiile sunt bogate în vitamina K și calciu? Datorită acestui lucru roșiile sunt benefice pentru prevenirea osteoporozei, deci susțin sănătatea oaselor. Fiind o sursă bună de vitamina C și vitamina A, roșiile ajută organismul să scape de radicalii liberi. Sunt o sursă bogată de fibre, ajutând la prevenirea constipației, prin urmare este un aliat de nădejde al sistemului digestiv. Pentru ca organismul să absoarbă o cantitate mare de nutrienți roșiile trebuie consumate crude, dar sunt benefice și dacă sunt consumate sub diferite preparate de roșii

Castraveții au un conținut redus de calorii și conțin o cantitate ridicată de apă, peste 90%, și fibre solubile, ceea ce îi fac ideali pentru hidratare și pentru a ajuta la pierderea în greutate, indiferent cum sunt consumați: cruzi, murați sau sub formă de suc. De altfel, atunci când apare senzația de foame dacă ronțăim un castravete acesta va tăia pofta de mâncare și va aduce o serie de beneficii organismului. 

Prin conținutul ridicat de apă ajută la curățarea rinichilor și a vezicii urinare, prevenind formarea pietrelor la rinichi și apariția infecțiilor urinare. Prin conținutul ridicat de fibre reglează digestia, tratează constipația. Echilibrează nivelul glicemiei, stimulează producția de insulină, menține tensiunea arterială în limite normale. Beneficiile castraveților ajung și în zona cosmetică, pentru păr, piele și unghii. Așadar, crud, murat sau sub diferite preparate pentru uz intern sau extern, castravetele este utilizat pe scară largă în diete, dar și în domeniul cosmetic.

Menta - deseori se discută despre fructe și legume ca fiind cele mai sănătoase alimente, însă se uită de ierburile aromate și proaspete ce pot completa dieta. Menta este o plantă aromată, folosită la aromatizarea a diferite preparate. Frunzele de mentă conțin taninuri, caroten, flavonoide, vitaminele C, D, săruri minerale etc care îi oferă o reală valoare nutritivă și terapeutică. Ceaiul de mentă ameliorează durerile dentare, dar și migrenele, face minuni în cazul afecțiunilor gastrointestinale. Are efect puternic asupra sistemului nervos, tratează anxietatea. În general, menta și preparatele cu mentă conferă o stare de bine organismului.

Orice îmbunătățire ce poate fi adusă prin includerea mai multor fructe și legume în dieta zilnică merită, deoarece fructele și legumele sunt alimente universale pentru păstrarea vieții.

 

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Colagen: proteina frumuseții!

Ultimele promotii

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.