continut cos | contul meu | la casa
Bine ai venit,
Autentificare prin Facebook

Index produse

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Articole Plante medicinale Vitamine si minerale Medicamente

ZENTEL, comprimate,suspensie interna

ATENTIE: Acest medicament NU se gaseste pe Vitamix.ro

Substanta activa: albendazolum

Prezentare:
Comprimate Tiltab, albe, rotunde, cu o proeminenta pentagonala pe ambele fete, continand 200 mg albendazol. Suspensie cu gust placut, cu aroma de fructe, echivalent a 400 mg albendazol, in flacoane a 10 ml sau 20 ml.

Indicatii:
Zentel este un antihelmintic cu spectru larg, folosit pentru tratarea parazitozelor cu unul sau mai multi dintre urmatorii paraziti:

Enterobius vermicularis oxiuri
Trichuris trichiura tricocefal
Ascaris lumbricoides limbrici
Ankylostoma duodenale 
Necator americanus 
Strongyloides stercoralis 
Taenia spp. tenie
Giardioza la copii 

Posologie si mod de administrare:
Cu prescriptie medicala. Doza uzuala pentru adulti si copii in varsta de peste 2 ani: 400 mg (doua comprimate de Zentel 200 mg sau continutul unui flacon a 10 sau 20 ml Zentel suspensie) intr-o priza unica in cazul parazitozelor cu: Enterobius vermicularis, Trichuris trichiura, Ascaris lumbricoides, Ankylostoma duodenale si Necator americanus. In caz de strongiloidoza sau teniaza, se administreaza 400 mg Zentel in prize unice, 3 zile consecutiv. Daca pacientul nu este vindecat la trei saptamani dupa tratament, se indica o a doua cura. In giardioza (la copii cu varsta intre 2-12 ani), o doza zilnica de 400 mg in priza unica, timp de 5 zile. Comprimatele pot fi mestecate, inghitite sau zdrobite si amestecate cu alimentele. Nu este necesar sa fie administrate à jeun sau sa se practice purgatia.

Contraindicatii:
Sarcina. Suspiciune de sarcina. Hipersensibilitate la albendazol.

Precautii:
Folosirea in cursul sarcinii si alaptarii: Deoarece s-a demonstrat ca albendazolul este embriotoxic si teratogen la sobolan si la iepure, folosirea sa la femeile gravide sau la cele cu suspiciunea de sarcina este contraindicata. Pentru femeile aflate la varsta procreerii (15-40 de ani), Zentel trebuie administrat in primele 7 zile de la debutul menstruatiilor normale sau dupa obtinerea unui rezultat negativ la testele pentru sarcina. Nu exista date in studiile pe subiecti umani sau animale de laborator privind folosirea in cursul alaptarii.

Reactii adverse:
S-au raportat cateva cazuri de disconfort gastro-intestinal si cefalee, fara a se stabili o legatura clara cu medicamentul.

Interactiuni medicamentoase sau alte forme de interactiune:
Praziquantelul creste nivelul plasmatic al metabolitului activ al albendazolului.

Informatii suplimentare:
Eficacitatea Zentelului a fost evaluata la copii sub varsta de 2 ani, gasindu-se ca o singura doza de 200 mg este eficace in infectiile helmintice comune. In infectiile cu Hymenolepis nana, o doza de 400 mg administrata 3 zile consecutiv s-a dovedit eficace. In plus fata de proprietatile vermicide, s-a demonstrat ca albendazolul are la om si proprietati ovocide si larvicide.

Precautii farmaceutice:
A se feri de lumina.

Forma de prezentare:
Cutii monodoza cu 2 comprimate in blister. Suspensie monodoza cu 10 ml/flacon (400 mg albendazol). Suspensie monodoza cu 20 ml/flacon (400 mg albendazol). Zentel si Tiltab sunt marci comerciale.

Producator: SmithKline Beecham