Comenzi tel. L-V intre 9-17    0365-432.137    0749-072.475

Totul pentru dinti sanatosi

Totul pentru dinti sanatosi

Pot ingalbeni dintii de la paste de dinti? Cunoastem deja toate reclamele pentru paste de dinti dar oare putem fi siguri care este cel mai adecvat pentru a evita ingalbenirea dintilor?

Pentru a avea zambetul frumos dintotdeauna trebuie sa ne confruntam cu multe lucruri si cel mai important este varsta. Pana sa ajungem la proteza, merita sa ne gandim ce putem face pentru a ne pastra dintii sanatosi si frumosi.

Sensibilitati dentare apar si la varsta de 20 de ani, dar odata cu varsta din cauza schimbarii compozitiei oaselor se schimba si tesutul si smaltul dintilor la fel si capacitatea lor de rezistenta. Gingiile vor fi mai sensibile la inflamatii, infectii, pot aparea boli gingivale, care pot fi cauzate deasemenea si de ingrijire neadecvata.

Un dinte bolnav este urmat de gingivita, care atrage dupa sine cariile: aceste procese trebuie oprite intr-un fel sau altul, dar cel mai bine este sa le prevenim. Deoarece daca nu ne ingrijim dintii,  sangerarea gingiilor urmata de paradontoza conduce la caderea dintilor.


Pasta de dinti speciala

Sensibilitatea dintilor poate fi cauzata si de o igiena orala neadecvata sau de tehnica necorespunzatoare a spalarii dintilor. Sensibilitatea apare in special atunci cand dintele nu este acoperit cu suficient smalt, smaltul s-a subtiat si gingia s-a tras mai sus.

Poate fi de folos plombarea porilor. Daca dentistul spune ca smaltul este intreg, si canalul dentinei nu este atacata de carie, sa folosim o pasta de dinti speciala. Pasta de dinti ideala contine clorura de strontiu, care blocheaza acele mici iesiri, iar durerile sunt  retinute cu ajutorul sarurilor metalice. Sa contina si clorura de potasiu si nitrat de potasiu, aceste constituie un strat protector in interiorul dintelui, prevenind durerile cauzate de debitul ionilor de natriu si potasiu.

Cel mai indicat este folosirea unei paste de dinti care te protejeaza de carii, sa elimine resturile dar totusi sa protejeze dentinul sensibil. Pasta de dinti ideala trebuie sa vindece simptomele neplacute. Daca nu sa ne consultam dentistul.

Nu-i totuna cat fluorid contine!

Smaltul exterior al dintilor este intarita de fluoride.Previne si reproducerea bacteriilor. Dar totusi care este continutul optim de fluoride intr-o pasta de dinti?

Dupa un studiu recent, dintii unui copil mai in varsta de 6 ani sunt protejati de carii de o pasta de dinti care contine 1000ppm la 1000 mg. Daca continutul de fluoride scade sub 1000ppm, scade si efectul protector al acestuia. O pasta de dinti care contine fluoride intre 440 si  550 ppm este ca si o pasta care nu contine fluoride.

Insa pasta care contine fluoride mai multe de 1000ppm poate fi daunatoare, deoarece poate colora smaltul dintilor, mai ales la copii de 5-6 ani. Pentru un adult continutul optim de fluoride este de 1500ppm.

 

Sanatate - Ultimele articole

Toti avem nevoie de zinc!

Toti avem nevoie de zinc!

Zincul de fapt este un metal, insa este si un element esential pentru organismul uman. Desii oamenii nu acorda multa atentie zincului, aceasta are efe

5 lucruri interesante despre uleiul de argan

5 lucruri interesante despre uleiul de argan

Uleiul de argan este un produs organic, care se obtine din arborele de argan si este numit si lichidul de aur. Este extrem de bogat in substante nutri

Riscurile si beneficiile aparatelor de aer conditionat

Riscurile si beneficiile aparatelor de aer conditionat

Vine vara, iar caldura mare le obliga pe oameni sa cumpere aparate de aer conditionat. Poate ca pentru unii oameni aparatul de aer conditionat este un

Articole precedente

Sfaturi pentru o piele perfecta
Comanda
tel. L-V intre 9-17
0365-432.137
Transport GRATUIT
la comenzi peste 150 Lei

Produsul lunii


la doar 1,98 RON