Comenzi tel. L-V intre 9-17    0365-432.137    0749-072.475

Pietrele la rinichi - cauze, simptome, tratament

Pietrele la rinichi - cauze, simptome, tratament

Pietrele la rinichi sunt particule ce au in compozitie saruri si minerale care se regasesc in urina. Dimensiunile lor pot varia de la dimensiunea unei pietricele de nisip pana la marimea unei mingi de golf. Pot fi stabile, cand se regasesc la rinichi si pot fi mobile, traversand tractul urinar.

Cum se formeaza pietrele la rinichi?
Se formeaza atunci cand se produce o schimbare in echilibrul normal de apa, saruri si minerale din compozitia urinei. Cea mai frecventa cauza de apartie a pietrelor la rinichi este aportul foarte mic de apa in corp. Medicii ne recomanda sa bem suficienta apa (cel putin 8-10 pahare pe zi). Exista totusi un procent mare de persoane care fac pietre la rinichi din cauza unei boli sau unui antecedent in familie.

Care sunt simptomele?
Daca se regasesc la rinichi pietrele pot fi deloc dureroase, in schimb atunci cand traverseaza tractul urinar, pot cauza dureri acute de spate, abdomen. Un alt simptom poate fi atunci cand urina isi schimba culoarea in roz sau rosu. Un alt semn ca ai putea avea pietre la rinichi poate fi atunci cand te simti rau sau ai stari de greata.

Cum sunt diagnosticate pietrele la rinichi?
Cand resimti dureri acute de spate sau abdomen, medicul este cel care iti va face raze, o serie de analize de sange si urina si va pune diagnosticul de piatra la rinichi. Daca nu simti nici o durere, cel mai probabil este sa descoperi piatra facand analize pentru alta boala.
Cum sunt tratate pietrele la rinichi?
In majoritatea cazurilor, medicul iti recmanda sa bei multa apa astfel incat sa dizolvi pietrele si sa le elimini. In aditie, pentru dureri, sunt prescrise medicamente.
In cazurile in care pietrele sunt mari sau blocheaza tractul urinar, este nevoie de un alt tip de tratament pentru scoaterea sau distrugerea pietrelor.

Odata eliminate, pietrele la rinichi pot reaparea?
Da, daca ai avut pietre la rinichi este foarte probabil sa ai din nou. Dar daca bei suficienta apa, eviti anumite alimente si iei medicamentele prescrise de medic, poti preveni reaparitia pietrelor la rinichi.

Sanatate - Ultimele articole

Toti avem nevoie de zinc!

Toti avem nevoie de zinc!

Zincul de fapt este un metal, insa este si un element esential pentru organismul uman. Desii oamenii nu acorda multa atentie zincului, aceasta are efe

5 lucruri interesante despre uleiul de argan

5 lucruri interesante despre uleiul de argan

Uleiul de argan este un produs organic, care se obtine din arborele de argan si este numit si lichidul de aur. Este extrem de bogat in substante nutri

Riscurile si beneficiile aparatelor de aer conditionat

Riscurile si beneficiile aparatelor de aer conditionat

Vine vara, iar caldura mare le obliga pe oameni sa cumpere aparate de aer conditionat. Poate ca pentru unii oameni aparatul de aer conditionat este un

Articole precedente

Caderea parului – cauze, tratament
Comanda
tel. L-V intre 9-17
0365-432.137
Transport GRATUIT
la comenzi peste 150 Lei

Produsul lunii


la doar 1,70 RON