Comenzi tel. L-V intre 9-17    0365-432.137    0749-072.475

Pietrele la rinichi - cauze, simptome, tratament

Pietrele la rinichi - cauze, simptome, tratament

Pietrele la rinichi sunt particule ce au in compozitie saruri si minerale care se regasesc in urina. Dimensiunile lor pot varia de la dimensiunea unei pietricele de nisip pana la marimea unei mingi de golf. Pot fi stabile, cand se regasesc la rinichi si pot fi mobile, traversand tractul urinar.

Cum se formeaza pietrele la rinichi?
Se formeaza atunci cand se produce o schimbare in echilibrul normal de apa, saruri si minerale din compozitia urinei. Cea mai frecventa cauza de apartie a pietrelor la rinichi este aportul foarte mic de apa in corp. Medicii ne recomanda sa bem suficienta apa (cel putin 8-10 pahare pe zi). Exista totusi un procent mare de persoane care fac pietre la rinichi din cauza unei boli sau unui antecedent in familie.

Care sunt simptomele?
Daca se regasesc la rinichi pietrele pot fi deloc dureroase, in schimb atunci cand traverseaza tractul urinar, pot cauza dureri acute de spate, abdomen. Un alt simptom poate fi atunci cand urina isi schimba culoarea in roz sau rosu. Un alt semn ca ai putea avea pietre la rinichi poate fi atunci cand te simti rau sau ai stari de greata.

Cum sunt diagnosticate pietrele la rinichi?
Cand resimti dureri acute de spate sau abdomen, medicul este cel care iti va face raze, o serie de analize de sange si urina si va pune diagnosticul de piatra la rinichi. Daca nu simti nici o durere, cel mai probabil este sa descoperi piatra facand analize pentru alta boala.
Cum sunt tratate pietrele la rinichi?
In majoritatea cazurilor, medicul iti recmanda sa bei multa apa astfel incat sa dizolvi pietrele si sa le elimini. In aditie, pentru dureri, sunt prescrise medicamente.
In cazurile in care pietrele sunt mari sau blocheaza tractul urinar, este nevoie de un alt tip de tratament pentru scoaterea sau distrugerea pietrelor.

Odata eliminate, pietrele la rinichi pot reaparea?
Da, daca ai avut pietre la rinichi este foarte probabil sa ai din nou. Dar daca bei suficienta apa, eviti anumite alimente si iei medicamentele prescrise de medic, poti preveni reaparitia pietrelor la rinichi.

comments powered by Disqus

Sanatate - Ultimele articole

Cum sa scapam de durerile cronice

Cum sa scapam de durerile cronice

Mai bine de 1.5 miliarde de oameni sufera de dureri cronice. Medicii prescriu medicamente dupa medicamente acestor pacienti, insa aceste droguri nu pr

Cum sa luptam impotriva cancerului

Cum sa luptam impotriva cancerului

Prevenirea cancerului este o misiune foarte grea, insa aproape toate lumea se confrunta cu aceasta problema. Cu ajutorul unei diete sanatoase putem sa

Vitamina D previne bolile de inima

Vitamina D previne bolile de inima

Stim deja ca vitamina D previne cancerul si acest lucru este confirmat si de unii medici conventionali. Statisticile ne arata ca vitamina D previne ca

Articole precedente

Caderea parului – cauze, tratament
Comanda
tel. L-V intre 9-17
0365-432.137
Transport GRATUIT
la comenzi peste 150 Lei

Produsul lunii


la doar 1,65 RON