Comenzi tel. L-V intre 9-17    0365-430.165    0743-511.767

Pietrele la rinichi - cauze, simptome, tratament

Pietrele la rinichi - cauze, simptome, tratament

Pietrele la rinichi sunt particule ce au in compozitie saruri si minerale care se regasesc in urina. Dimensiunile lor pot varia de la dimensiunea unei pietricele de nisip pana la marimea unei mingi de golf. Pot fi stabile, cand se regasesc la rinichi si pot fi mobile, traversand tractul urinar.

Cum se formeaza pietrele la rinichi?
Se formeaza atunci cand se produce o schimbare in echilibrul normal de apa, saruri si minerale din compozitia urinei. Cea mai frecventa cauza de apartie a pietrelor la rinichi este aportul foarte mic de apa in corp. Medicii ne recomanda sa bem suficienta apa (cel putin 8-10 pahare pe zi). Exista totusi un procent mare de persoane care fac pietre la rinichi din cauza unei boli sau unui antecedent in familie.

Care sunt simptomele?
Daca se regasesc la rinichi pietrele pot fi deloc dureroase, in schimb atunci cand traverseaza tractul urinar, pot cauza dureri acute de spate, abdomen. Un alt simptom poate fi atunci cand urina isi schimba culoarea in roz sau rosu. Un alt semn ca ai putea avea pietre la rinichi poate fi atunci cand te simti rau sau ai stari de greata.

Cum sunt diagnosticate pietrele la rinichi?
Cand resimti dureri acute de spate sau abdomen, medicul este cel care iti va face raze, o serie de analize de sange si urina si va pune diagnosticul de piatra la rinichi. Daca nu simti nici o durere, cel mai probabil este sa descoperi piatra facand analize pentru alta boala.
Cum sunt tratate pietrele la rinichi?
In majoritatea cazurilor, medicul iti recmanda sa bei multa apa astfel incat sa dizolvi pietrele si sa le elimini. In aditie, pentru dureri, sunt prescrise medicamente.
In cazurile in care pietrele sunt mari sau blocheaza tractul urinar, este nevoie de un alt tip de tratament pentru scoaterea sau distrugerea pietrelor.

Odata eliminate, pietrele la rinichi pot reaparea?
Da, daca ai avut pietre la rinichi este foarte probabil sa ai din nou. Dar daca bei suficienta apa, eviti anumite alimente si iei medicamentele prescrise de medic, poti preveni reaparitia pietrelor la rinichi.

comments powered by Disqus

Sanatate - Ultimele articole

De ce avem nevoie de spatii verzi

De ce avem nevoie de spatii verzi

Copacii si zonele verzi ne ajuta sa avem o viata mai sanatoasa. Daca aveti posibilitatea sa plantati copaci pe langa casa voastra, sau chiar sa tineti

De ce sa ne ferim de sucurile dietetice

De ce sa ne ferim de sucurile dietetice

In timpul verii trebuie neaparat sa bem multe lichide, iar prin lichide ne referim mai ales la apa. Din cand in cand insa ajungem in magazine si cumpa

4 condimente sanatoase

4 condimente sanatoase

Intr-o lume in care o mancare trebuie sa arate bine vizual si trebuie sa aiba si un gust placut, bucatarii folosesc doar alimentele strict necesare pe

Articole precedente

Caderea parului – cauze, tratament
Comanda
tel. L-V intre 9-17
0365-430.165
Transport GRATUIT
la comenzi peste 150 Lei

Produsul lunii