⚡ PROMO ⚡
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Mancare sanatoasa.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Diabet în timpul sarcinii

Diabet în timpul sarcinii
     

Diabetul descoperit în perioada sarcinii pune în pericol viața și sănătatea fătului și a mamei.

Diabetul din timpul sarcinii se formează odată cu înaintarea sarcinii. Dacă apare mai repede, adică în primele trei luni, atunci înseamnă că a început să se formeze înainte de sarcină. Boala deficienței de insulină din timpul sarcinii are la bază problemele hormonale. Deoarece în altă stare crește necesitatea de insulină, care este produsă de pancreas. Zahărul din sânge fără suficientă insulină otrăvește celulele. Cantitatea normală de zahăr trebuie să fie între 3,6-6 mmol/l. Diabetul din timpul sarcinii este depistat prin filtrare și diagnosticare. Consultația de filtrare este făcută între săptămâna 24-28 a sarcinii, dar nici în urma acestei consultații nu se depistează 100% .

Efectele adverse ale bolii

Dacă mamica are diabet, în urma deteriorării celulelor, fătul nu primeste suficient oxigen prin placentă. Deficiența de oxigen poate conduce până la moartea fătului. Și fătul produce insulină, insulina mamei nu trece prin placentă, însă paralel cu creșterea zahărului, fatul crește producția de insulină. Din cauza cantității mari de zahăr, fătul crește mare, iar în corpul lui se depune o cantitate însemnată de grăsime și apă. Din cauza cantității mari de apă, după naștere greutatea copilului scade dintr-o dată, iar sangele lui se poate îngroșa. La început prin placentă trece mult zahăr, pentru care fătul produce multa insulină. Dar dacă placenta se deteriorează, nu mai trece cantitatea necesară de zahăr, nivelul de zahăr al fătului scade din cauza producției mari de insulină, ceea ce poate conduce la deteriorarea creierului sau chiar la moartea copilului după naștere.

Tratamentul

Pentru mămicile care se luptă cu acesta boală în timpul sarcinii, se compilează o dietă personală, impunând  cantitatea zilnică de glucide și de energie de care are nevoie organismul.
Alimentul să fie un glucid cu absorbție lentă, să aibă conținut ridicat de fibre, cum ar fi legumele crude, fructele și legumele cu păstăi. Dieta trebuie să fie făcută de către un nutriționist, ca atât fătul cât și mămica să obțină toți nutrienții de care au nevoie. În unele cazuri medicul prescrie tratament cu insulină. În timpul sarcinii nu se administrează tablete pentru scăderea nivelului de zahăr din organism. Tratamentul decurge sub control regulat la medic și verificarea regulată a nivelului de zahăr.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.