Zilele Stef Mar
toate produsele cu -14% reducere
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Ce este si cum se manifesta Gonoreea?

Ce este si cum se manifesta Gonoreea?
     

Gonoreea este o boala cu transmitere sexuala. Este o infectie bacteorologica a uretrei la barbati sau a uretrei sau cervixlui la femei. Gonoreea poate  afecta de asemenea si rectul, anusul, gatul, organele pelviene si conunctiva oculara si poate cauza probleme de sanatate serioase.

La femei: gonoreea netratata se poate muta in uter, trompe uterine si ovare. Aceasta poate cauza cicatrici, rani si inflamatii cum este boala inflamarii pelviene care la randulei poate cauza infertilitate si nastere extrauternina.
La barbati gonoreea poate cauza cancer al vezicii urinare.

Care sunt cauzele aparitiei gonoreei?

Gonoreea este cauzata de bacteria Neisseria gonorrhoeae. Se transmite prin sex normal, oral sau anal cu o persoana infectata. Daca nu folosesti prezervativul in relatiile cu o persoana infectata, riscul infectiei cu gonoree este foarte crescut. Si desi partenerul respectiv nu prezinta simptome, acesta iti poate transmite boala inaine sa stie ca o are.
O femeie insarcinata poate transmite boala copilului in timpul nasterii.
De asemenea, daca ai avut gonoree in trecut, asta nu inseamna ca nu te poti reinfecta, asa ca mare grija.

Care sunt simptomele gonoreei?

Este ceva obisnuit ca gonoreea sa nu se manifesta sub nici o forma, mai ales la femei.
Gatul, anusul, uretra si anusul sunt cele mai comune zone care sunt afectate. Simtomele infectiei cu gonoree sunt: dureri in timpul urinarii, mancarime si sangerare anala sau scurgeri anormale din penis sau vagin. Cand infectia se transmite la organele pelviene, simptomele sunt: durere in partea de jos a abdomenului, sangerare vaginala, durere in timpul actului sexual, sangerari vaginale. Infectia gatului cu gonoree nu cauzeaza nici un simptom.
La barbati, simptomele evidente ce apar in mod normal ii determina pe acestia sa consulte un medic.

Perioada de incubatie a bacteriei este de la 2 pana la 5 zile si in unele cazuri simptomele nu sunt observate decat dupa 30 de zile.

Cum este diagnosticata gonoreea?

Medicul este cel care pune diagnosticul in urma identificarii numarului de parteneri cu care ai avut contact, gradul de expunere si riscul de a te imbolnavi, precum si evaluarea metodelor de contraceptie pe care le-ai utilizat. Se fac analize de laborator prin prelevarea de lichid din zonele afectate (uretre, rect, gat).

Cum este tratata?

Gonoreea se trateaza cu antibiotice. Daca tratamentul cu antibiotice nu este facut asa cum trebuie atunci infectia nu va disparea. Un tratament corespunzator nu numai ca e va vindeca de boala dar va scadea riscul de a te imbonavi cu alte infectii cum este boala pelvisului inflamat. Fiindca majoritatea persoanelor care au gonoree au si chlamidia, tratamentul cu antibiotice ese menit de a rezolva ambele probleme.

Poate fi prevenita infectia cu gonoree?

Prevenirea unei boli cu transmitere sexuala este mult mai usor de facut decat tratarea ei. Un prim pas este folosirea protectiei la fiecare contact sexual. De asemenea pentru a reduce riscul de imbolnavire, este necesar sa discuti cu partenerul pentru a afla care este riscul de a contacta o boala cu transmitere sexuala. Evita implicarea in relatii cu mai multi parteneri. Opreste orice contact sexual atunci cand simti ca ai simptomele unei boli cu transmitere sexuala sau daca faci tratament pentru o asfel de boala

Sanatate sexuala - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Miracolul naturii – argila

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.