Comenzi tel. L-V intre 9-17    0365-430.166    0743-511.767

Ulei de avocado - Bun pentru par si piele

Ulei de avocado - Bun pentru par si piele
     

 Avocado este originar din Mexic si America de Sud. Fructele de avocado mai sunt numite si "pere aligator", datorita formei lunguiete si a coajei de un verde brut. Cunoscut inca din timpul aztecilor, uleiul de avocado a fost folosit de secole de femeile din Mexic si Arizona. Uleiul de avocado este considerat un ulei vegetal, desi avocado este de fapt un fruct.

 

Spre deosebire de alte uleiuri vegetale, acesta este extras din pulpa fructului, si nu din sambure, care in acest caz contine foarte putine grasimi.

Uleiul de avocado este un ulei mono-saturat, de culoare verde-masliniu, cu  o textura densa si o aroma dulce, ca de nuca.

 

O sursa bogata de vitamina A si D, uleiul de avocado este usor absorbit de piele si hidrateaza in profunzime, ceea ce il recomanda ca un ingredient de baza in produsele pentru ingrijirea pielii mature sau uscate.

Uleiul de avocado este bogat in sterolini (denumiti steroizi ai plantelor), substante reputate pentru efectul lor de a atenua petele produse de varsta sau de expunerea la soare, cicatricile. Uleiul de avocado mareste in mod seminificativ si superior altor uleiuri vegetale productia de colagen din piele, care dupa cum stim, se diminueaza in cantitate odata cu varsta, ducand la imbatranirea pielii si aparitia ridurilor. Nu este de mirare ca uleiul de avocado este folosit pentru a contracara efectele imbatranirii, direct aplicat pe piele sau inclus in produsele anti-ageing.

Folosirea uleiului de avocado pentru par  poate aduce multiple beneficii. Este unul dintre cele mai bune uleiuri care pot fi folosite pentru hranirea, dar mai ales pentru stimularea cresterea parului.

Uleiul de avocado contine o cantitate mare de nutrienti necesari: proteine, vitamina A, D, E, B6, magneziu, cupru, fier, acid folic si amino-acizi, fiecare dintre acestia cu un rol esential in cresterea si hranirea firului de par. Adaugand la acestea continutul de lecitina care il face sa penetreze usor, precum si ecranul UV pe care il ofera, uleiul de avocado se dovedeste a fi un favorit al industriei cosmetice cand vine vorba de produse pentru ingrijirea si tratarea parului.

Util in traume mici si uscarea excesiva a pielii, gingii inflamate. Intareste unghiile, promoveaza cresterea lor, ingrijeste cuticulele (si cele inflamate). Restabileste elasticitatea pielii, excelent in lupta cu celulita. Se poate utiliza pentru ingrijirea pielii pleoapelor, fetei, gatului si a intregului corp. Potrivit pentru toate tipurile de piele, recomandat in special pentru tenul uscat, deshidratat, deteriorat si ofilit. Delicat cu pielea sensibila. Masajul regulat cu ulei de avocado creste nivelul de hidratare al straturilor superioare ale pielii, imbunatateste elasticitatea ei. Stimuleaza procesele metabolice la nivelul pielii, promoveaza oxigenarea tesuturilor pielii si stimuleaza circulatia sangelui. Are efect antioxidant, antipigment, emolient. Calmeaza pielea, util in eczeme, dermatite, arsuri solare. 

Combinat cu untul de cacao rezulta o masca hidratanta excelenta.

 

comments powered by Disqus

Moda & Frumusete - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Beneficiile uleiului din samburi de struguri
Beneficiile uleiului din samburi de struguri

Uleiul din samburi de struguri este un adevarat elixir al frumusetii! Prima data a fost fabricat doar in Franta si in Italia si a fost utilizat n

Protejarea pielii cu macese
Protejarea pielii cu macese

Intrarea in drepturi depline a iernii aduce schimbari si in modul in care trebuie sa ne ingrijim pielea. Temperaturile scazute si vantul puternic sunt

Secrete de frumusete cu miere
Secrete de frumusete cu miere

Stiim expresia ca nu este nimic nou sub soare (nihil novum sub sole), si nici nu este: cel putin in cazul mentinerii frumusetei. Cleopatra, ultima reg

Articole precedente

Uleiul de argan - Aurul lichid
Comanda
tel. L-V intre 9-17
0365-430.166
Transport GRATUIT
la comenzi peste 150 Lei

Produsul lunii


la doar 65,38 RON